Συνεχίζονται οι περίπατοι στα βήματα των προγόνων μας Μινύων που διοργανώνει η ιστοσελίδα asopichos.gr την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Ξεκινώντας τη καινούργια περιπατητική περίοδο, μετά από απαίτηση πολλών φίλων, θα αρχίσουμε τους περιπάτους από το κάστρο του Ορχομενού το οποίο πολλοί έχουν χρόνια να το επισκεφτούν ενώ άλλοι αναφέρονται στην μοναδικότητα και επιθυμούν να ανέβουν ξανά και ξανά.

Δείτε στο υπέροχο ΒΙΝΤΕΟ του Στέλιου Τσαμπά, από ψηλά την Μακεδονική Ακρόπολη Ορχομενού την οποία θα επισκεφτούμε την 1η Δεκεμβρίου 

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 στο λόφο της Δραγατσούλας και το ξεκίνημα στις 11:00 ενώ μέσα από τα αρχαία μονοπάτια, στο όρος Ακόντιο,  δίπλα από τα Κυκλώπεια Τείχη θα φτάσουμε στην Μακεδονική Ακρόπολη, το κάστρο του Ορχομενού.

Οι περίπατοι ξεκίνησαν το 2016, 20 Νοεμβρίου, με τον πρώτο κάτω από την γενική ονομασία «στα χνάρια των Μινύων» που διοργανώνει η ιστοσελίδα asopichos.gr (αρχαίος Ορχομένιος Ολυμπιονίκης).

Αποσκοπούν στη γνωριμία με τον τόπο μας, στη δημιουργία ομάδας περιπάτων που στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μας στο πλαίσιο της άσκησης και στη σύσφιξης των σχέσεων σε όσους θα θελήσουν να γνωρίσουν τον τόπο μας.

Ελάχιστες είναι οι απαιτήσεις αφού πρόκειται για άσκηση ήπιας μορφής.

Όμως παρακαλούνται οι φίλοι που θα θελήσουν να συμμετάσχουν αν αντιμετωπίζουν θέματα υγείας να συμβουλευτούν οπωσδήποτε το γιατρό τους ενώ η συμμετοχή τους γίνεται με προσωπική τους ευθύνη.

Οπλιστείτε λοιπόν με διάθεση, σηκωθείτε από τον καναπέ, φορέστε το χαμόγελό σας και ελάτε μαζί μας την 1η Δεκεμβρίου να περπατήσουμε «στα χνάρια των Μινύων» και να δούμε τον Ορχομενό, την Κωπαΐδα, τον Παρνασσό, τον Ελικώνα, τον Κιθαιρώνα, το Χλωμό και όπου φτάνει η ματιά μας «από ψηλά».

Παρακαλούνται οι Σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη τους ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ΔΩΡΕΑΝ στο email asopichos@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook

Αναμνήσεις από το 2016

Για να θυμόμαστε το ενδιαφέρον μας για τις πηγές δείτε τα ρεπορτάζ του asopichos.gr σχετικά με τις πηγές εδώ και εδώ και εδώ  και εδώ  και εδώ και εδώ

Με τον 10ο περίπατο εγκαινιάζουμε ε τον Χειμερινό κύκλο και συνεχίζουμε για τις επόμενες περιπατητικές εξορμήσεις που καθιέρωσε από το 2016 η ιστοσελίδα www.asopichos.gr

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους, φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τους προηγούμενους περιπάτους

#στα_χνάρια_των_Μινύων

9ος περίπατος στα χνάρια των Μινύων

8ος περίπατος στα χνάρια των Μινύων

7ος περίπατος στα χνάρια των Μινύων

6ος περίπατος στα χνάρια των Μινύων

5ος περίπατος στα χνάρια των Μινύων

4ος περίπατος στα χνάρια των Μινύων

3ος περίπατος στα χνάρια των Μινύων 

2ος περίπατος στα χνάρια των Μινύων

1ος περίπατος στα χνάρια των Μινύων