Με βάση την εβδομαδιαία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με τα δεδομένα της επιδημιολογικής επιτήρησης, ο Δήμος Λιβαδειάς ανακοίνωσε ότι σήμερα, 7 Ιουνίου 2021, τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 21, εκ των οποίων τα 4 νοσηλεύονται και τα 17 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας αναφέρει:

«Θετικό αποτέλεσμα η συνεχιζόμενη μείωση των ενεργών κρουσμάτων στον Δήμο Λεβαδέων, το οποίο όμως δεν μας καθησυχάζει. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, να τηρούμε τις αποστάσεις και όλους τους κανόνες ασφαλείας, προστατεύοντας εμάς, αλλά και τους γύρω μας. Ευελπιστούμε μέσα στο επόμενο διάστημα σε ταχύτερους εμβολιαστικούς ρυθμούς, ακόμη και στις νεαρές ηλικίες, με στόχο την αμεσότερη δυνατή επίτευξη ανοσίας. Ο Δήμος Λεβαδέων, από την πλευρά του, θα συνεχίσει απρόσκοπτα τους εντατικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού, για να επιβλέπει την πορεία της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

Συνιστώ σύνεση, υπομονή και δύναμη.»

Στον Ορχομενό

Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ορχομενού ήταν

παραπάνω από αισιόδοξη αφού τα κρούσματα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και μάλιστα σε μονοψήφιο αριθμό. Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε για 6 συνολικά κρούσματα από τα οποία 3 νοσηλεύονται και 3 είναι κατ’ οίκον περιορισμό.

Η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Να λοιπόν που τα καταφέραμε και τα κρούσματα στο δήμο μας είναι πολύ λίγα πια.

Μια προσπάθεια που την κάναμε και συνεχίζουμε να την κάνουμε μαζί .

Το καλοκαίρι ήρθε και είναι όμορφο !

Βγαίνουμε έξω αλλά με προσοχή

Τιποτα δεν τελείωσε

ο κορονοιος παραμένει

Συνεχίζουμε να προσέχουμε»