Το χορό των Καρναβαλικών εκδηλώσεων για το 2018 ανοίγει όπως έχει καθιερωθεί εδώ και τρία χρόνια, το MaskaRun το οποίο είναι ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου – περίπατος απόστασης 2,5χλμ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ορχομενού σε.. καρναβαλικούς ρυθμούς.

Η εκκίνηση για το 3o MaskaRun θα δοθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11:30 από την Κεντρική Πλατεία Ηρώων της πόλης όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά μπλουζάκια προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και μετάλλια προσφοράς του Δήμου Ορχομενού, τα οποία θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής στο www.MaskaRun.gr

Πεμπτουσία του MaskaRun είναι η συμμετοχή, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας. Μια πρόσκληση αλλαγής τρόπου ζωής, διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας ενώ συνδέεται άμεσα με τις καρναβαλικές δραστηριότητες της πόλης του Ορχομενού, το φημισμένο Καρναβάλι Ορχομενού, την εκκίνηση στο οποίο δίνει το MaskaRun.

Στο κλίμα αυτό οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται από τους διοργανωτές να μακιγιαριστούν, να φορούν αποκριάτικες στολές, μάσκα ματιών, καπέλα ή όποια  πρωτότυπη μεταμφίεση μπορούν να σκεφτούν.

Είναι μια πολύχρωμη γιορτή, δρόμος-περίπατος, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι. Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Ορχομενό το 2016 (Λεπτομέρειες ΕΔΩ) και είναι μια έμπνευση του Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά.