Τον Αύγουστο εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντι Τζανέιρο ο Μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Καλομοίρης και τώρα θα αγωνιστεί στον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο της Λιβαδειάς.

Είναι αναμφισβήτητα το μεγάλο όνομα στον αγώνα της Λιβαδειάς στον οποίο προσδίδει λάμψη και αναγνώριση ως έναν αγώνα αξιώσεων. Ο Μιχάλης Καλομοίρης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντι Τζανέιρο έπειτα από 2 ώρες 37.03 (132ος) ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 2:29.30, τον οποίο είχε πετύχει στον Μαραθώνιο της Ρώμης 22/03/2015.

Ο Καλομοίρης, δικηγόρος στο επάγγελμα, είχε τρέξει ως ερασιτέχνης στο μαραθώνιο της Ρώμης, είχε τερματίσει στην 8άδα από όπου πήρε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Στον αγώνα της Λιβαδειάς θα αγωνιστούν ακόμη στον Ημιμαραθώνιο ο Βαγγέλης Μαλιόγλου (Πανελλήνιος ΓΣ) και Κώστας Ζήνδρος (Λιβαδειά).

Στα 10χλμ.εντός έδρας θα αγωνιστεί ο πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Διαλεκτός του ΑΚΟ Λιβαδειάς ενώ στα 5χλμ ο πρωταθλητής στα 5 και 10χλμ Μίνο Γιώργος του ΑΟ Μυκόνου και η πρωταθλήτρια των 5χλμ Ζωή-Ανίτα Ανδικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης)

Από τις γυναικείες συμμετοχές στον Ημιμαραθώνιο ξεχωρίζει αυτή της Κλεοπάτρας Φραγκοπούλου του Πανελληνίου ΓΣ.

Τα 40 παλληκάρια και η Άλωση της Τριπολιτσάς

Μπορεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου να γιορτάζεται η άλωση (απελευθέρωση) της Τριπολιτσάς (1821) στην οποία κατά το δημώδες άσμα «40 παλληκάρια από τη Λιβαδειά πάνε για να πατήσουνε την Τριπολιτσά», αλλά τα σύγχρονα παλληκάρια από όλη τη χώρα θα αγωνιστούν και θα «πατήσουν πόδι στη Λιβαδειά» την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου μετέχοντας στον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς και τους παράλληλους αγώνες 5, 10χλμ και στους αγώνες μαθητών.

Τον αγώνας διοργανώνει ο ΑΚΟ Λιβαδειάς με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον Δήμο Λιβαδειάς και την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Οι διοργανωτές έχουν κάνει παρεμβάσεις αναβάθμισης της διοργάνωσης, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των δρόμων εντός της πόλης, η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική, οι διαδρομές ασφάλτινες και πιστοποιημένες από την IAAF και την AIMS.

Η καρδιά του 4ου Τροφώνιου Ημιμαραθώνιου χτυπά από το Σάββατο 24/9 με τη λειτουργία του Κέντρου Εγγραφών στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (πάρκο) από όπου θα γίνουν όλες οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί, οι απονομές ενώ θα παρουσιαστούν προγράμματα από αθλητές διαφόρων τμημάτων που καλλιεργεί ο ΑΚΟ Λιβαδειάς.

Όλοι οι φορείς της πόλης έχουν αγκαλιάσει αυτή την διοργάνωση που είναι ενταγμένη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου με την ονομασία «Τροφώνια» και έχουν καλέσει του πολίτες να συμμετάσχουν στη γιορτή της πόλης δίνοντας το χειροκρότημα στους συμμετέχοντες.