Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
711

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: ΄Επιστροφή στη δράση, στη γιορτή, στη χαρά του αθλητισμού

< 11 λεπτά
13.09.21 • 08:30
#Tags:

ημιμαραθβνιος 2021 νικητες

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Στις γυναίκες η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), όπως και στο περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο έγινε στο Σχοινιά, έτσι και φέτος πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού, διανύοντας την απόσταση σε 1.18.34. Η αθλήτρια κατέλαβε την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, αφού πρώτη στον Ημιμαραθώνιο ήταν Άλις Ράιτ (Μ. Βρετανία), που τερμάτισε σε 1.14.53. H 26χρονη ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2-15 ενώ το 2015 τερμάτισε στην 5η θέση στα 10.000 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η ασημακοπούλου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στην απόσταση, στην πρώτη της συμμετοχή στη συγκεκριμένη διαδρομή.

ημιμαραθωνιος ασημακοπουλου

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Δεύτερη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και τρίτη στην γενική κατάταξη ήταν η Ειρήνη-Ρια Μιχαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 1.21.07 στο ντεμπούτο της στην απόσταση και τρίτη η Μοσχούλα Μανούσου (ΑΟ Μυκόνου) με 1.21.35.

 Αναλυτικά αποτελέσματα στη διοργάνωση

Οι πρώτοι έξι στο Πανελλήνιο
Άνδρες
Καραΐσκος (Πανελλήνιος ΓΣ) 1.08.32
Τάσσης (ΓΣ Σπαρτιακός) 1.09.47
Μαλτέζος (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας) 1.11.19
Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) 1.12.14
Χατζηιωάννου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) 1.12.55
Πούλος (ΓΑΣ Ιλισσός) 1.13.38

Γυναίκες
Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) 1.18.34
Μιχαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) 1.21.07
Μανούσου (ΑΟ Μυκόνου) 1.21.35
Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) 1.23.28
Βασιλάτου (Υδρία) 1.25.26
Πευκιανάκη (ΟΦΗ) 1.31.28

Ικανοποίηση των αθλητών για την επιστροφή των αγώνων δρόμου

Την ικανοποίηση τους για την επιστροφή στη δράση, στους εκτός σταδίου διοργανώσεις εξέφρασαν οι πρωταγωνιστές στον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, τον οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με τον Δήμο Αθηναίων και μεγάλο χορηγό την ERGO.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες μπορεί να έχουν επιστρέψει από καιρό σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, ωστόσο η τελευταία φορά που συμμετείχαν στις διοργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ήταν πριν δύο χρόνια στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

"Είναι πολύ αισιόδοξο το μήνυμα που στέλνει η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου καθώς δεν έχουν γίνει αγώνες από το 2019. Ο κόσμος μας έδινε θάρρος στη διαδρομή. Περιμένω να ζήσω ακόμη πιο έντονα την εμπειρία του αγώνα στον Μαραθώνιο. Αγωνιστικά, ίσως μου βγήκε η κούραση από την προετοιμασία και με πρόδωσε η ανηφόρα στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, και δεν κατάφερα να κάνω το ρεκόρ που ήθελα. Είμαι όμως ευχαριστημένος για την τρίτη νίκη μου και την αφιερώνω στον προπονητή μου, Σταύρο Καρρέ, που πέρασε ένα πρόβλημα υγείας", είπε ο νικητής της φετινής διοργάνωσης, Παναγιώτης Καραΐσκος.

ημιμαραθωνιος 2021

Από την πλευρά του ο δεύτερος του αγώνα, Γιώργος Τάσσης, είπε: "Δεν ήταν καλή εμφάνιση για μένα. Είχα μια τενοντίτιδα που δεν μου επέτρεψε να κάνω την κατάλληλη προετοιμασία. Προσπαθώ να επανέλθω και είναι σημαντικό που τερμάτισα. Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός στη διαδρομή. Με βοήθησε. Μάλιστα ορισμένοι φώναζαν και το όνομά μου. Ο στόχος μου είναι να κάνω μια μεγάλη επίδοση τη φετινή σεζόν στα 10 χλμ και τον Ημιμαραθώνιο".
Ο Λάμπρος Μαλτέζος, δήλωσε: "Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στην Αθήνα. Η διαδρομή θέλει σεβασμό γι΄αυτό έκανα ήρεμα περάσματα και μου βγήκε το μετάλλιο που είχα θέσει ως στόχο. Θα τρέξω και στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης με στόχο να προετοιμαστώ για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ή της Βαλένθιας ή και τους δύο".
Την Ελλάδα και τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, επέλεξε η 5η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στα 10.000 μ., Άλις Ράιτ, για να επιστρέψει στους αγώνες της σε δημόσιο δρόμου. Η 26χρονη, δήλωσε μετά τη νίκη της. "Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα, διότι είναι ο πρώτος μου αγώνας μετά από πολύ καιρό που είχα μείνει εκτός λόγω ενός τραυματισμού και μάλιστα σε μια διαδρομή στην Ελλάδα, την οποία αγαπώ πολύ. Είναι ο πρώτος μου αγώνας στην Αθήνα. Ήταν υπέροχος και πολύ καλά οργανωμένος. Σίγουρα θα επιστρέψω του χρόνου, ήταν εκπληκτική εμπειρία".
Στη δεύτερη νίκη έφτασε σε Πανελλήνιο Ημιμαραθωνίου έφτασε η Κατερίνα Ασημακοπούλου. Η αθλήτρια μετά τον αγώνα, είπε: "Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στην Αθήνα και είμαι πολύ ικανοποιημένη για τη νίκη μου. Παρότι είναι δύσκολη η διαδρομή είχα προετοιμαστεί κατάλληλα και πέτυχα ρεκόρ. Σήμερα που βρεθήκαμε όλοι μαζί στην εκκίνηση ήταν ένα ευτυχές γεγονός. Μακάρι του χρόνου τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα. Επόμενος στόχος μου είναι ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Νίκο Πολλιά αλλά και τον παλιό προπονητή μου Αλέκο Χαραλαμπόπουλο διότι μου στάθηκε σε δύσκολες στιγμές".
"Η εμπειρία που έζησα ήταν ανάλογη του 2017 που είχε κόσμο στον δρόμο και μουσική. Το διασκέδασα. Ήταν μια επιστροφή στην κανονικότητα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη δεύτερη θέση και πιστεύω ότι θα πάει καλά η σεζόν. Στόχος μου είναι να βελτιώσω το ρεκόρ μου στα 10χλμ", ήταν τα λόγια της Ειρήνης Μιχαλά.
Τέλος, η τρίτη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Μοσχούλα Μανούσου, δήλωσε: "Είναι ο δεύτερος Ημιμαραθώνιος στον οποίο συμμετέχω και ο πρώτος στην Αθήνα. Είναι δύσκολη η διαδρομή, αλλά ευχαριστήθηκα τον αγώνα και είμαι ευχαριστημένη από τον εαυτό μου. Για μένα στόχος ήταν το μετάλλιο και το κατάφερα. Πιθανότατα θα τρέξω στον αγώνα των 10 χλμ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Σταμούλης και Παπαδημάτου επικράτησαν στο 5άρι

Ραντεβού στο Σύνταγμα στο ύψος της Μητροπόλεως έδωσαν σήμερα χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών, προκειμένου να συμμετάσχουν στα 5χλμ. στο πλαίσιο του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας.

Σε μια γιορτή για την πόλη της Αθήνας, που μετέτρεψε και πάλι τους δρόμους σε στάδια και τα πεζοδρόμια σε εξέδρες. Το κέντρο της Αθήνας φόρεσε τα καλά του για να υποδεχθεί τους δρομείς, που μετά τη δίχρονη αποχή, λόγω της καραντίνας, συμμετείχαν και πάλι σε αγώνα σε δημόσιο δρόμο. Ο ΣΕΓΑΣ τηρώντας τα μέτρα και υλοποιώντας το υγειονομικό του πρωτόκολλο κατάφερε να υποδεχθεί τους δρομείς με απόλυτη ασφάλεια. Ο πρωταθλητής των 3.000 μ. στιπλ, Γιώργος Σταμούλης αναδείχθηκε νικητής στην απόσταση με 15.46, σε έναν αγώνα προετοιμασίας για εκείνον. Δεύτερος με 15.59 ήταν ο Μάνκο Χουλιάνο και τρίτος ο Δημήτρης Τσάκαλος με 16.09.

ημιμαραθωνιοσ 2021 σταμουλης 5χλμ

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ / ΑΓΩΝΑΣ 5ΧΛΜ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

"Επιτέλους ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σε αγώνες δρόμου με κοινό. Θέλουμε τους μαζικούς αγώνες και είμαι χαρούμενος που ήμουν εδώ στον πρώτο αγώνα. Μόλις ξεκίνησα την προπόνηση μου, οπότε ο αγώνας ήταν σαν τεστ και χαίρομαι που νίκησα", είπε ο νικητής στους Άνδρες.
Στις γυναίκες την πρώτη θέση στα 5χλμ. πήρε η Ευγενία Παπαδημάτου (Ποσειδών Λουτρακίου) με 18.34 και ακολούθησαν οι Ευγενία Ελευθερίου (ΓΣ Χαλανδρίου) 20.43 και τρίτη η Αντωνία Κόλλια 21.43.

"Είναι η πρώτη μου φορά στον Ημιμαραθώνιο, είμαι πολύ χαρούμενη που έχουμε και πάλι μαζικά αθηλητικά γεγονότα. Εκτόνωση από την καραντίνα, επιστροφή στην κανονικότητα. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Για εμένα αυτό ήταν ένα καλό ξεκίνημα για τη σεζόν", είπε η νικήτρια Ευγενία Παπαδημάτου.

Στα 5χλμ. συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος εξέφρασε και την ικανοποίηση του για την υλοποίηση του αγώνα και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Αναλυτικά αποτελέσματα

Με τον Άγγελο Θεοδωράκη η εκκίνηση του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας

Την πρώτη εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας έδωσε ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος Παπαγγελίδης Θεοδωράκης μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακαρόφα.

Λίγο μετά την εκπυρσοκρότηση, που σήμανε και την εκκίνηση των δρομέων στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, ο Άγγελος Παπαγγελίδης Θεοδωράκης δήλωσε: “Από την αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός είχε άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Η οικογένεια Θεοδωράκη ευχαριστούμε πολύ τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων για την μεγάλη τιμή που έκανε να αφιερώσει τον Ημιμαραθώνιο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Ελπίζουμε ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα δοθεί ευκαιρία να αναδειχθεί και το πολιτιστικό πρόγραμμα”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε ομόφωνα ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας εφεξής να είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, απόφαση που αποδέχτηκε και ο Δήμος Αθηναίων. Από την επόμενη διοργάνωση, η οποία κατά παράδοση, πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο, θα προηγείται του αγώνα μια εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle