Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
797

Καθημερινά (13/9/21)

< 7 λεπτά
13.09.21 • 10:08

Δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα σημάδεψαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

δεικτης χερι αΤο ράλι «Ακρόπολις» που έθεσε τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα στο επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως αφού το πρωτάθλημα «μετράει» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Έφερε έτσι τις μεγάλες εργοστασιακές ομάδες με οδηγούς που έχουν κατακτήσει παγκόσμια πρωταθλήματα και μαζί τους όλο το φάσμα της υποστήριξης τους.

δεικτης χερι αΧιλιάδες φίλοι του αυτοκινήτου παρακολούθησαν τις ειδικές διαδρομές που χαρίζουν μοναδικό θέαμα. Σε κάθε «φουρκέτα» συνωστίζονταν εκατοντάδες για να πάρουν μια φωτογραφία ή βίντεο για ανάμνηση.

Δημιουργήθηκε έτσι συνωστισμός σε αρκετές ειδικές διαδρομές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στα… λαγκάδια αλλά και για λόγους ασφαλείας να ακυρωθούν για κάποιους οδηγούς οι προσπάθειές τους αφού διακόπηκε ο αγώνας.(φωτογραφία ΓΤ)

δεικτης χερι αΤο είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ. Υπάρχουν ειδικοί κανόνες και πρέπει να προσέχουν οι θεατές όπως και τα ειδικά μέτρα για τον προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Το δεύτερο μεγάλο αθλητικό γεγονός ήταν ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

δεικτης χερι αΜετά από δύο χρόνια απραξίας στον μαζικό αθλητισμό έγινε για πρώτη φορά στην Ευρώπη ένα τοσο μεγάλο μαζικό αθλητικό γεγονός.

10.000 δρομείς είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους να τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο (21,1χλμ) και στα 5χλμ που περιελάβανε το πρόγραμμα. Θα μπορούσαν να ήταν περισσότεροι αλλά για λόγους ασφαλείας με προτεραιότητα την υγεία των συμμετεχόντων αλλά και των θεατών, οι διοργανωτές δεν επέτρεψαν μεγαλύτερη συμμετοχή.

δεικτης χερι αΠριν τον αγώνα τεράστια αγωνία γι’ αυτό το πείραμα που σήμανε την αρχή μιας νέας πραγματικότητας στη διοργάνωση αγώνων. Τα βλέμματα διοργανωτών μεγάλων αθλητικών γεγονότων από όλη την υφήλιο ήταν στραμμένα εκεί στην πλατεία Συντάγματος για να δούν το επιχείρημα των Ελλήνων και πως θα εξελιχθεί.

Απόλυτή επιτυχία τελικά για το «πείραμα» που γέμισε ικανοποίηση τους διοργανωτές και έδωσε παράλληλα την εκκίνηση για την επιστροφή στη δράση, στη χαρά του αθλητισμού, στον ανταγωνισμό.

δεικτης χερι αΣτην περιοχή μας είχαμε ακόμη δύο αθλητικά γεγονότα που προβάλλουν τον τόπο μας και στέφθηκαν με επιτυχία. Διήμερο ήταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα που έγινε στην παραλία Διστόμου - Άσπρα Σπίτια με τον δήμαρχο Γιάννη Σταθά να έχει δώσει όλες τις διευκολύνσεις για την άρτια διοργάνωση αλλά και έχει βάλει τα θεμέλια και για άλλες αθλητικές διοργανώσεις.

Στην Αταλάντη έγινε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας της κατηγορία παίδων - κορασίδων. Και από εκεί τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά αφου οι διοργανωτές έμειναν ικανοποιημένοι.

δεικτης χερι αΣε άλλο γήπεδο όμως υπήρχε το πολιτικοοικονομικό ενδιαφέρων. Στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έκανε εξαγγελίες και κατέθεσε «πακέτο» φοροελαφρύνσεων με στόχο τους νέους. Βλέπεις οι δημοσκοπήσεις για το κόμμα του στις ηλικίες 17-32 δεν είναι και οι καλύτερες.

Γενικά είναι σε πολύ καλή κατεύθυνση οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και περιμένουμε την εφαρμογή τους, την εξειδίκευση για τί πολλά κρύβονται πίσω από τα λεγόμενα «ψιλά γράμματα». Ίδωμεν.

δεικτης χερι αΆλλωστε ακολουθούν αυτή την εβδομάδα οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί που θα επιχειρήσουν με τις ομιλίες τους να αποδημήσουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Εν αναμονή.

Αφού ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό που δέσποσε το Σαββατοκύριακο σήμερα μιλάμε με αθλητική ορολογία.

δεικτης χερι αΆρχισε και το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της super league. Επιστροφή φιλάθλων στις κερκίδες ύστερα από δύο περίπου χρόνια και ευχή μας είναι να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα χωρίς επεισόδια και ο καλύτερος να στεφθεί πρωταθλητής.   

Εκκίνηση σήμερα με νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους κατά του κορωνοϊού. Προσοχή γιατί αναμένονται αυστηροί έλεγχοι και κατά συνέπεια αυστηρά πρόστιμα.

δεικτης χερι αΌταν υπάρχουν έλεγχοι και πρόστιμα τι άλλο αναμένεται; Μα έξαρση της παραβατικότητας, έξαρση σε πλαστά πιστοποιητικά και τεστ.

Έτοιμοι στη γραμμή της εκκίνησης σήμερα και χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά. Επιστροφή, κι εδώ, στα θρανία μετά από πολύ καιρό δια ζώσης διδασκαλία και μέτρα κατά της πανδημίας. Προσοχή σε όλους γιατί η μεταδοτικότητα είναι στα ύψη. Η τήρηση των μέτρων και το εμβόλιο θα μας προστατέψει.

δεικτης χερι αΣτη γραμμή της εκκίνησης για την παρθενική τους εμφάνιση στο τερέν της σχολικής αίθουσας και τα πρωτάκια. Να τους ευχηθούμε υπομονή και κουράγιο στη νέα φάση της ζωής τους και να τους πούμε ότι τα ζηλεύουμε. Πολλοί θα θέλαμε να είμαστε στην εκκίνηση σήμερα.

Για όλα αυτά θα απευθύνουμε την ευχή που συνήθως αναφέρω στην έναρξη ενός αγώνα. Καλή διαδρομή και καλό τερματισμό.

Να δώσουμε λοιπόν τον αγώνα μας και να έχουμε καλό τερματισμό σε όλες τις διαδρομές που επιλέξαμε και ακολουθούμε στη ζωή μας.

δεικτης χερι αΚαλημέρα σας, χαμογελάστε είναι τονωτικό   

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle