Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
245

«Οργή γένους θηλυκού»

< 5 λεπτά
19.09.21 • 09:16

«Οργή γένους θηλυκού» Γ.  Μπακλή-Γούλα      Εκδόσεις Πηγή 2021 σελ.376

Γράφει : Ο Κώστας Α. Τραχανάς

Η δημοσιογράφος Αριάδνη Σιδέρη δέχεται ένα τηλέφωνο από την Ελβίρα Ζερβού , η οποία είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί από τις φυλακές. Η Ελβίρα της  είπε ότι της κατέστρεψε τη ζωή και ότι είχε για αυτό αποδεικτικά στοιχεία. Τα οποία θα τα  έστελνε στον Άγγελο. Η Αριάδνη την ρώτησε  που βρίσκεται για να πάει να συζητήσουν.

Η Αριάδνη πήγε στη φωλιά του λύκου, πήγε  να πάρει τα αποδεικτικά στοιχεία και να  εξηγήσει της Ελβίρα. Φοβόταν για την εξέλιξη αυτής της ιστορίας. Όλα θα έβγαιναν στο φως και θα κατέρρεε η ζωή της , η καριέρα της…Κι όλα αυτά γιατί μέσα στη θολούρα της ζήλιας κατέστρεψε την Ελβίρα ,επειδή ήθελε δικό της τον Άγγελο. Τώρα θα πλήρωνε τις συνέπειες.  Δεν μπορούσε να εξηγήσει στον Άγγελο όλα αυτά που είχαν συμβεί και παράλληλα του είχε κρύψει την αλήθεια για τη συνάντησή τους με την Ελβίρα ,αλλά και το ένοχο μυστικό που είχε φωλιάσει στην καρδιά της τόσα χρόνια.

Πήγε να συναντήσει την Ελβίρα στο σπίτι της .Χτύπησε το κουδούνι αλλά κανείς δεν της απάντησε .Βρήκε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε μέσα ,όπου αντίκρυσε νεκρή την Ελβίρα .Η κοιλιακή της χώρα ήταν γεμάτη αίματα , ενώ το πρόσωπό της ήταν μια άμορφη αιμάτινη μάζα. Πλάι της  ήταν ένα πιστόλι ,το οποίο η Αριάδνη το έπιασε στα χέρια της και άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Εκείνη την στιγμή ακούστηκαν δυνατές σειρήνες και η Αριάδνη ,πανικόβλητη , άρχισε να τρέχει προς την έξοδο .Τα χέρια της και η μπλούζα της είχαν αίματα , μόλις όμως δρασκέλισε το κατώφλι , είδε στον διάδρομο μια γυναίκα αστυνομικό να τη σημαδεύει , με το όπλο της προτεταμένο. «Ακίνητη!» της φώναξε . «Δεν έκανα τίποτα!» απάντησε τρομαγμένη . Όμως η αστυνόμος της πέρασε χειροπέδες στους καρπούς .Την πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, πιστεύοντας ότι αυτή ήταν η δολοφόνος της Ελβίρα…

Πριν από πολλά χρόνια, ο Άγγελος Αρβανιτόπουλος και η Ελβίρα Ζερβού ήταν ζευγάρι και τότε η Αριάδνη Σιδέρη ήταν αρραβωνιασμένη με τον Φαίδωνα Ιωαννίδη. Μετά το χωρισμό της από τον Φαίδωνα ,η Αριάδνη συνειδητοποίησε ότι αγαπούσε πολύ βαθιά τον παιδικό της φίλο, τον Άγγελο. Ήταν δύσκολο να τον βλέπει στην αγκαλιά μιας άλλης. Μέσα στη ζήλια που την είχε καταβάλει, κατάλαβε ότι τον ήθελε για τον εαυτό της. Έτσι…κατέστρωσε ένα σχέδιο για να τους χωρίσει. Με την βοήθεια ενός συνεργάτη της Ελβίρα ,τον Κώστα, την έβαλε στη φυλακή για υπεξαίρεση χρημάτων από την ασφαλιστική εταιρεία ,που δούλευε η Ελβίρα και επί πλέον φάνηκε ότι είχε ερωτική σχέση με τον Κώστα.

Πώς κατάφερε μια γυναίκα να φτάσει σε τέτοιο σημείο να καταστρέψει μια άλλη γυναίκα, για να κατακτήσει έναν άνδρα ;

Ο Άγγελος δεν άντεξε τα ψέματα, την απιστία και την καταδίκη της Ελβίρα και την χώρισε και λίγο αργότερα  έκανε δεσμό με την Αριάδνη.

Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει η Αριάδνη .

Άραγε ήταν η θεία δίκη για όσα  είχε κάνει η Αριάδνη στην Ελβίρα ;

οργη

Όμως δεν τη σκότωσε εκείνη, δε μπορούσε να τη σκοτώσει.

Θα μπορέσει να αποδείξει η Αριάδνη την αθωότητά της;

Θα μπορέσουν να την βοηθήσουν οι φίλοι της ο Ζήσης και ο Γεράσιμος;

Θα αντέξει ο Άγγελος μια δεύτερη προδοσία από τη γυναίκα που αγάπησε ;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η αγάπη μιας γυναίκας για το αντικείμενο του πόθου της ;

Όταν το μίσος φωλιάζει στην ψυχή σου , χάνεις τις χαρές της ζωής που περνάνε από μπροστά σου και δεν μπορείς να τις αγγίξεις.

Αξίζει να πονέσουν κι άλλοι αθώοι ;

Αξίζει να διαλυθούν τρείς οικογένειες ;

Ένας φαύλος κύκλος της εκδίκησης.

Η εκδίκηση είναι ένα συναίσθημα που διαλύει τις ψυχές.

Ένας δυνατός έρωτας μπορεί να αναδείξει τον καλύτερο ή τον χειρότερό μας εαυτό.

Μια ιστορία που θύτης και θύμα παίζουν ένα «παιχνίδι» ανταγωνισμού και εκδίκησης μεταξύ τους.

Στον βωμό των συναισθημάτων έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

«Δεν υπάρχει ούτε φρούριο ,ούτε χρήματα ,ούτε και τίποτε άλλο που να φυλάγεται τόσο δύσκολα όσο η γυναίκα» Ευριπίδης

Μια ιστορία έρωτα , φιλίας, πάθους, μίσους, φθόνου, ζήλειας ,κακίας και εκδίκησης .

Διαβάστε τη.

Η Γεωργία Μπακλή-Γούλα, με καταγωγή από τη Χίο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με σπουδές νηπιαγωγού ειδικής αγωγής, βρήκε τον δρόμο να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο την αγνή αγάπη της προς τα παιδιά. Μόνιμη ενασχόλησή της τα βιβλία, η μουσική και ο εθισμός με τη γαλήνη της θάλασσας και του λιογέρματος. Δεν άργησε να στραφεί στη συγγραφή· ο Thomas Hardy, η Emily Brontë και ο Stephen King κατάφεραν να ξυπνήσουν την πένα της. Ξεκίνησε με δειλά βήματα να δημοσιεύει δοκίμια, στην αρχή στο προσωπικό της blog και αργότερα σε άλλα, ακόμα και σε ερασιτεχνικές ομάδες. Παρακολούθησε δύο σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αρκετές παραστάσεις θεάτρου. Αυτά ήταν αρκετά για να την εμπνεύσουν να δημιουργήσει το πρώτο της βιβλίο, Οι πέντε δρόμοι του έρωτα, το οποίο κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle