Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
469

Καθημερινά 21/9/21

< 8 λεπτά
21.09.21 • 07:57

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στο εσωκομματικό πεδίο του Κινήματος Αλλαγής. Μέχρι την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η ημερομηνία σύγκλησης της ΚΕ και θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας.

δεικτης χερι αΟ Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε το τελικό κείμενο της πολιτικής του πρότασης με τίτλο «Πράσινη Επανάσταση» ενώ κατήγγειλε όσους -όπως είπε- από το Κίνημα Αλλαγής ντρέπονται για τις πατριωτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ την περίοδο της κρίσης.

Η Φώφη Γεννηματά προτάσσει την αυτόνομη πορεία της παράταξης με ενότητα και προοδευτική ταυτότητα, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

δεικτης χερι αΤο «πράσινο» πρόσημο βάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Να ανατάξουμε την παράταξη μας, να την δυναμώσουμε, γιατί  έχει ανάγκη η χώρα μας μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη».

Να επανέλθουν τα σύμβολα και τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Χάρης Καστανίδης και λέει ότι η παράταξη πρέπει να ξαναβρεί την ψυχή της.

δεικτης χερι αΕπισημαίνουμε ότι κάθε υποψηφιότητα για να αναδειχθεί επισήμως πρέπει να συνοδεύεται από 5.000 υπογραφές.

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Νέας Μάκρης Αττικής, όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ξέσπασε φωτιά ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα.

δεικτης χερι αΣήμερα το πρωί, ήταν καλύτερη η εικόνα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες και απείλησε κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει πλέον μέτωπο, αλλά παρ’ όλ’ αυτά τέθηκαν σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής

Από τις φωτιές της Νέας Μάκρης στις πληγές που άφησαν οι φωτιές στην Εύβοια. Με τον επικεφαλής της Επιτροπής για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, Σταύρο Μπένο, συναντήθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο υπουργείο Τουρισμού.

δεικτης χερι αΟ κ. Μπένος παρουσίασε στον κ. Κικίλια ένα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό σχέδιο, με κορυφαίο πυλώνα του τον τουρισμό, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο τουρισμός είναι το όχημα που θα δώσει την ελπίδα για την αναγέννηση της περιοχής.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους Αμερικανούς απ’ ό,τι η πανδημία της ισπανικής γρίπης (1918-19), σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Δευτέρα το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

δεικτης χερι αΠάνω από 675.700 άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον ιό υπέκυψαν εξαιτίας της νόσου που προκαλεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης. Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 έχουν εξάλλου ξεπεράσει πλέον τα 42 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Δεν παύουν να σοκάρουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη βασανιστική ζωή του 19χρονου Γιάννη, του νεαρού παιδιού με ελαφρά νοητική στέρηση, που -σύμφωνα με στοιχεία- έχει πέσει θύμα βιασμού και κακοποίησης.

δεικτης χερι αΟι εξελίξεις είναι ραγδαίες, αφού στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται δύο ιερείς, οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Ασφάλεια Χανίων, ωστόσο ζήτησαν ολιγοήμερη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν.

Εκτός από τον πατέρα του 19χρονου, που έχει προφυλακιστεί από τον Ιούλιο και αντιμετωπίζει την κατηγορία ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του παιδιού του, προφυλακιστέος είχε κριθεί και ο 67χρονος φίλος του, που κατηγορείται για τον βιασμό του Γιάννη.

δεικτης χερι αΤι μπόμπες έχουμε πιεί!!! Εξαρθρώθηκε σπείρα για παράνομη εισαγωγή στη χώρα μας από τη Βουλγαρία αλκοολούχων ποτών. Οι επιβαρύνσεις από τη διαφυγή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, τελών και χαρτοσήμων, αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 49.955,58 ευρώ ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικαιούχων σημάτων εταιριών, η ζημία σε βάρος τους ανέρχεται στο ποσό των 157.987,78 ευρώ.

Βρέθηκαν 4.638 φιάλες με επικολλημένες ετικέτες επώνυμων εταιριών, 9.889 αυτοκόλλητες ετικέτες, 30 φιάλες διαλύτες, 95 λίτρα τσίπουρο, 15 λίτρα τζιν, 10 λίτρα ούζο, 15 λίτρα μαστίχα, 20 λίτρα τεκίλα.

δεικτης χερι αΦανταστείτε ότι αυτές οι ποσότητες με την κατάλληλη επεξεργασία και τους διαλύτες (οινόπνευμα) πολλαπλασιάζονταν!  

Απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών η ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Σύλβια Ιωαννίδου – Αποστολίδου η οποία υπήρξε επικεφαλής της βρετανικής μονάδας δολιοφθορών Force 133 στην Αττική κατά την περίοδο της Κατοχής. 

δεικτης χερι αΣε 2.126, ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Οι νέοι θάνατοι είναι 39 και οι διασωληνωμένοι 342. 

Στη Στερεά Ελλάδα ανιχνεύτηκαν συνολικά 68 νέα κρούσματα και στις πέντε Π.Ε. Αναλυτικά: 17 στη Βοιωτία, 25 στη Φθιώτιδα, 23 στην Εύβοια, 2 στην Ευρυτανία και 1 στη Φωκίδα. 

δεικτης χερι αΣύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ε.Ο.Δ.Υ. ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στον Δήμο Λεβαδέων ανέρχεται σε 78, εκ των οποίων τα 2 νοσηλεύονται και τα 76 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

21 Σεπτεμβρίου σήμερα η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη ομώνυμη νόσο.

δεικτης χερι αΕπίσης, σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης η οποία καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Ενα μεγάλο κλαδί έσπασε και έπεσε χθες το βράδυ, 21:30, στο δρόμο προς της πηγές στο ύψος του πρώτου ιχθυοτροφείου πέστροφας στον Ορχομενό. Ευτυχώς πρόλαβαν και σταμάτησαν εγκαίρως οι οδηγοί δύο αυτοκινήτων και δεν είχαμε ατύχημα. Οι δύο οδηγοί στη συνέχεια το απομάκρυναν από τη μέση του δρόμου. 

δεικτης χερι αΘλίψη, απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών ο Τάσος Κ Βασιλείου. Σήμερα στις 13:00 θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας (συνοικισμός). Ο Θεός να αναπαύσει τον αγαπητό σε όλους μας Τάσο. Συλληπητήρια και κουράγιο στους δικούς του ανθρώπους. 

δεικτης χερι αΚαλημέρα σας, χαμογελάστε είναι τονωτικό!

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle