Asopichos Logo
25-04-2024
Asopichos Logo
222

Καθημερινά 22/9/21

< 9 λεπτά
22.09.21 • 07:39

δεικτης χερι αΕσύ, ναι, εσύ ρε ανεγκέφαλε,

Σε σένα το λέω, που πληγώνεις την πόλη μου, νομίζοντας ότι είσαι αόρατος και ήρωας,

Εσύ, ναι, εσύ που νομίζεις ότι καταστρέφοντας κάνεις αντίσταση και τιμωρείς το κατεστημένο,

Ναι, σε σένα το λέω που επηρεασμένος από διάφορες ουσίες, στο μυαλό σου έχεις μόνο σκοτάδια,

Σε σένα ρε ανεγκέφαλε που δεν ξέρω πως να σε αποκαλέσω.

Συμπολίτη; Συνδημότη; Πατριώτη; Πως;

Αίσθηση έχει προκαλέσει το κείμενο του συνεργάτη μας με την υπογραφή Μπ. Ζ. που δημοσιεύτηκε στις "απόψεις" σχετικά με τις καταστροφές που έγιναν στον Ορχομενό, απόσπασμα του οποίου αναφέραμε πιο πάνω.

δεικτης χερι αΑφού αναφερόμαστε στα... εσωτερικά μας να πούμε επίσης, ότι μεγάλη απήχηση έχει η νέα στήλη "καθημερινά" της ιστοσελίδας μας, όπου, όπως λέει και ο τίτλος, σε καθημερινή βάση και στο πνεύμα της εποχής που χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα και την συμπύκνωση, καταγράφουμε τα σημαντικότερα γεγονότα της τοπικής αλλά και της ευρείας επικαιρότητας. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση. 

Αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο σημείωσε η Βοιωτία από την αρχή της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο ανιχνεύτηκαν 78 νέα κρούσματα, δύο περισσότερα από αυτά που είχαν καταγραφεί στις 13 Μαρτίου 2021. 

δεικτης χερι αΣυνολικά στην Περιφέρεια σημειώθηκε τριψήφιο νούμερο κρουσμάτων με 149 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν και στις πέντε Π.Ε.. Αναλυτικά: 78 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας,26 στην Π.Ε. Εύβοιας, 3 στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 40 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, 2 στην Π.Ε. Φωκίδας

Τις ημερομηνίες πληρωμής για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2021 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Αναλυτικά οι ημερομηνίες για τις συντάξεις Οκτωβρίου.

δεικτης χερι α

Η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου επισκέφτηκε τον Δήμο Ορχομενού και συναντήθηκε με την Δήμαρχο Βούλα Καράλη Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία για την ολοκλήρωση των έργων αλλά και την διεκδίκηση νέων, για την ανάπτυξη του Δήμου Ορχομενού 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Βελιγράδι για το τελευταίο αντίο στον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ζέλικο  Ομπράντοβιτς, Ντίνο Ράτζα, Ζάρκο Πάσπαλι, Γιούρι Ζντοβτς, Βλάντε Ντίβατς και Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς μετέφεραν το φέρετρο του θρύλου της προπονητικής, του δασκάλου του μπάσκετ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, αλλά πρόλαβε να προσφέρει τόσο πολλά πράγματα στο άθλημα.

δεικτης χερι α

Μέσα στην ημέρα θα ξεκινήσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2021, η πληρωμή του οποίου θα πραγματοποιηθεί σε 6 δόσεις. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν διπλή δόση τον Οκτώβριο, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις. 

Η κρίση του Κινέζικου οικονομικού κολοσσού ακινήτων Evergrande ανησυχεί τις διεθνείς χρηματαγορές που φοβούνται τις παγκόσμιες επιπτώσεις ενδεχόμενης πτώχευσης. Η μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων της Κίνας με όρους κύκλου εργασιών, δηλώνει παρούσα σε περισσότερες από 280 πόλεις. Απασχολεί 200.000 εργαζόμενους και τροφοδοτεί εμμέσως 3,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

δεικτης χερι α

Το βράδυ της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου, στις 22:21 ώρα Ελλάδας, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο, καθώς θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινά η άνοιξη.

Στην ισημερία, η νύχτα και η ημέρα έχουν σχεδόν την ίδια διάρκεια. Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο η ημέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η τελευταία θα φθάσει στο ζενίθ της στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου

δεικτης χερι α

Σε δίκη παραπέμπεται ο ψευτογιατρός για 12 περιπτώσεις θανάτων και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Με το ίδιο βούλευμα θα καθίσουν στο εδώλιο στο πλευρό του «Dr Kontos», όπως συστηνόταν στα ανυποψίαστα θύματά του, ακόμα 16 κατηγορούμενοι που φέρονται ως συνεργοί του «ψευτογιατρού».

Στην 352 Μοίρα Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων θα βρίσκεται σε λίγες μέρες το νέο VIP αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Το γαλλικό Falcon 7X -δημιούργημα της Dassault, της εταιρείας από την οποία η Ελλάδα αγόρασε τα 18 Rafale F3R και σύντομα θα παραγγείλει ακόμη έξι ίδια μαχητικά- βρίσκεται αυτό το διάστημα στη Γαλλία για τις τελευταίες επιθεωρήσεις και αφού ολοκληρωθεί η βαφή του στα ελληνικά χρώματα, θα πετάξει για την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Είναι δώρο των Γάλλων για την αγορά των Rafale.

δεικτης χερι α

Αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους αναμένεται το επόμενο διάστημα, κυρίως λόγω της λειτουργίας των σχολείων, ωστόσο, δεν αναμένεται αύξηση στις εισαγωγές σε ΜΕΘ ούτε και στη θνησιμότητα στις ηλικίες αυτές.

Αυτό ανέφεραν, μεταξύ άλλων, η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, οι οποίες απάντησαν σε ερωτήματα των γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 17 ετών κατά της Covid.

δεικτης χερι α

Επετειακές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Υψηλάντεια 2021» στην Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Υψηλάντη Βοιωτίας, με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου «μάχη της Πέτρας»

Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η 10η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα Τριζόνια Φωκίδας. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

δεικτης χερι α

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης και το Διοικητικό Συμβούλιο έθεσαν υπόψη του Γενικού Γραμματέα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για να  μπορέσουν οι Δήμοι να γίνουν πιο σύγχρονοι και αποδοτικοί.

Σύσκεψη σήμερα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά με τους αγρότες και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, στις 11:00 το πρωί. Απορίας άξιο τι θέματα θα συζητηθούν; 

δεικτης χερι α«Για δυο Σμαράγδια», προγραμματίστε το Σάββατο στις 19:00, να βρεθείτε στην παρουσίαση του βιβλίου της Ορχομένιας Αλέκας Ζωγράφου που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Ορχομενού στα «πέτρινα».

Την 6η στην Ευρώπη πήρε η Μάγδα Μπάρλου (ΑΚΟΛ) με την Εθνική Αεροβικής Γυμναστικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πέζαρο. Τα Συγχαρητήριά μας στον σύλλογο και στην προπονήτριά της Ορχομένια Λουκία Τσάπρα   

δεικτης χερι αΚαλημέρα, χαμογελάστε είναι τονωτικό!  

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle