Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
725

Καθημερινά 29/9/2021

< 6 λεπτά
29.09.21 • 08:20

δεικτης χερι αΥπογράφτηκε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο Ορχομενού από την δήμαρχο Βούλα Καράλη, δύο συμβάσεις έργων, τη δημοτικής οδού Κ. Κόκκινου από Ακραίφνιο προς Σκορπονέρια καθώς και ύδρευσης αποχέτευσης Ακραιφίνου. 

Η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιωτα Πούλου συναντήθηκε τη Δευτέρα με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Κωπαΐδα και την εκπαίδευση.

δεικτης χερι αΝέες ζημιές σε κτίρια στο Αρκαλοχώρι προκάλεσε ο ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί. Δύσκολη η πρώτη νύχτα για τους κατοίκους οι οποίοι διανυκτέρευσαν σε σκηνές, σε πλατείες ακόμα και στα αυτοκίνητα τους. 

Καλπάζει και πάλι η πανδημία στη Στερεά Ελλάδα στην οποία τα νέα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου ανήλθαν στα 102 με την Φθιώτιδα να παρουσιάζει έξαρση με 56 κρούσματα. Τα περισσότερα από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες. Διψήφιο νούμερα εκτός από τη Φθιώτιδα παρουσιάζει και η Βοιωτία με 34 νέα κρούσματα ενώ οι υπόλοιπες Π.Ε. έχουν μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

δεικτης χερι αΑναλυτικά: 34 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, 9 στην Π.Ε. Εύβοιας, 1 στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 56 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, 2 στην Π.Ε. Φωκίδας 

Σε έναν ζωντανό «διάλογο» ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν μέσα από ένα ξεχωριστό δρώμενο και με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Θήβας, η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας, παρουσιάζουν την Εικαστική Αναπαράσταση των Υψίστων Πυλών της Αρχαίας Θήβας.

δεικτης χερι αΠρόκειται για ένα δρώμενο που θα διαδραματιστεί την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου στις 9:00 το βράδυ, στο σημείο όπου βρίσκονταν οι Ύψιστες Πύλες (στη συμβολή των οδών Ετεοκλέους και Πινδάρου). Οι Ύψιστες Πύλες συγκαταλέγονται μεταξύ των επτά πυλών που περιβάλλανε το τείχος της Καδμείας, την ακρόπολη της αρχαίας Θήβας. Στις ΄Υψιστες Πύλες βρέθηκαν αντιμέτωποι, σαν εχθροί, τα δύο αδέλφια Ετεοκλής και Πολυνείκης, μια σύγκρουση που αποτέλεσε το βασικό θέμα της τραγωδίας «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, ολοκληρώνοντας την τριλογία του Θηβαϊκού Κύκλου. 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς κάνει έκκληση για προσφορά αίματος για τα παιδιά με αναιμία των εργαζόμενων, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να καταφύγουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που για χάρη της εξοικονόμησης πόρων, έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα ολοκληρωμένων μεταγγίσεων αίματος.

δεικτης χερι αΟσοι μπορούν να δώσουν αίμα το τριήμερο 29, 30 /9 και 1/10/2021 θα πρέπει να πάνε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, για την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» 

Με το μήνυμα «Μένουμε Όρθιοι», σπουδαίοι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους στο Καλλιμάρμαρο την Τρίτη, σε μία μεγάλη συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα ενισχύσουν τους πυρόπληκτους της Εύβοιας.

δεικτης χερι αΣτη συναυλία συμμετείχαν οι : Κώστας Χατζής, Πυξ Λαξ, Γιάννης Ζουγανέλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιάννης Χαρούλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κούτρας, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Νταλάρας.

Αυτό τώρα; Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις συνεχείς επενδύσεις που πραγματοποιεί η Ελλάδα για την αναβάθμιση των αμυντικών της δυνατοτήτων και το γεγονός ότι εκπληρώνει τις νατοϊκές της δεσμεύσεις για τις προβλεπόμενες αμυντικές δαπάνες σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή τη νέα αμυντική συμφωνία που υπόγραψε η χώρα μας με την Γαλλία.

δεικτης χερι αΠολλοί ειδικοί αναλυτές μιλούν για αντιστάθμισμα στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Γαλλίας η οποία έχασε τις προμήθειες προς Αυστραλία με τη συμφωνία AUKUS ΗΠΑ-Αυστραλία-Μ Βρετανία ύψους 55 δις.

Από σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται τέσσερα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10) και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

δεικτης χερι αΣήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, είναι Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού και γιορτάζει ο Κυριάκος. 

δεικτης χερι αΚαλημέρα σας, χαμογελάστε, παρά τις δυσκολίες, τις αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά χωρίς δεσμεύσεις τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο     

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle