Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
694

|

Πριν από 55 χρόνια τα εγκαίνια της ΕΤΕ που λείπει στους Ορχομένιους

< 2 λεπτά
30.09.21 • 13:46

Μεγάλο πλήγμα για την τοπική οικονομία και την εξυπηρέτηση των πολιτών χαρακτηρίστηκε το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις 8 Μαρτίου 2019.

Η Εθνική Τράπεζα ήταν επί 53 χρόνια στην υπηρεσία των Ορχομενίων και των άλλων κατοίκων πέριξ του Ορχομενού.

Εγκαινιάστηκε στις 5 Ιανουαρίου 1966 με μεγάλη επισημότητα και τιμή για τον Ορχομενό αφού παραβρέθηκε για να εγκαινιάσει το νέο κατάστημα η ηγεσία της Τράπεζας αποτελούμενη από τον διοικητή Γ. Μαύρο και τον υποδιοικητή Δ Καλαμαριώτη!  Παρόντες ο Δήμαρχος ορχομενού Κ Ρέντζος και ο Νομάρχης Βοιωτίας Εμμ Παϊτάκης.

Ο δήμαρχος Ορχομενού στην προσφώνησή του ανακοίνωσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μετονομαστεί η κεντρική πλατεία σε πλατεία Εθνικής Τράπεζας!

Ο διοικητής Γ Μαύρος πρόσφερε στον δήμο 100.000 δραχμές για να γίνει κάποιο κοινωφελές έργο στον δήμο.

Πέρασαν 55 χρόνια από τα εγκαίνια του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας από το οποίο έχει μείνει ένα άδειο κτίριο στην κεντρική πλατεία η οποία δεν μετονομάστηκε.

Το γεγονός που το το βίωσαν οι γονείς μας, οι παππούδες μας ή οι ίδιοι εμείς,  δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ελευθερία" στις 6 Ιανουαρίου 1966 και το ανασύρουμε από το αρχείο του Μπάμπη Ζαννιά.

"κλικ" στην εικόνα για να μεγαλώσει και να διαβάσετε το δημοσίευμα.

Εθνικη τραπεζα εγκαινια ελευθερία 6 1 1966 1

 

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle