Asopichos Logo
25-04-2024
Asopichos Logo
795

Καθημερινά 2/10/2021

< 7 λεπτά
02.10.21 • 09:41

δεικτης χερι α«Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Ακίνητα τηςΚρύας» ζητά το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς από τον δήμαρχο Λιβαδειάς Γιάννη Ταγκαλέγκα, «το ΕΚΛ σας ζητά να συγκαλέσετε άμεσα μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, δια ζώσης, με θέμα την οριστική δωρεάν παραχώρηση των Ακινήτων της Κρύας από την ΕΤΑΔ στο Δήμο μας και να μας δώσετε βήμα για παρέμβαση» αναφέρουν στην επιστολή τους.

Να παραχωρηθούν τα ακίνητα της Κρύας χωρίς αντάλλαγμα στον Δήμο Λεβαδέων ζητά με Τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Γιώτα Πούλου! 

δεικτης χερι αΗ κα Πούλου ζητά να παραχωρηθούν άνευ ανταλλάγματος, στο Δήμο Λεβαδέων τα ακόλουθα δημόσια ακίνητα στη θέση Κρύα του Δήμου Λεβαδέων: «Τουριστικό Περίπτερο – Ξενία», «Νερόμυλος», «Νεροτριβή» και η οικοπεδική τους έκταση, συνολικού εμβαδού069,88m2.

Οι διαδικασίες χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές συμπολίτες μας, αποφασίστηκε και έχει, ήδη, τεθεί σε εφαρμογή, το προσωρινό «πάγωμα» αποπληρωμής των σχετικών αιτήσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία περαιτέρω ελέγχου και διασταύρωσης της ακρίβειας του περιεχομένου τους.

δεικτης χερι αΣε συγκεκριμένη περιφέρεια, στην οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, διαπιστώθηκαν ζημίες συνολικά σε 6 κτίρια - είτε αυτές αφορούν οικίες είτε επαγγελματικούς χώρους - έχουν γίνει συνολικά αιτήσεις για αποζημίωση από περισσότερους από 500 ΑΦΜ.

Πάνω από 4.700 ΑΦΜ υπέβαλαν δήλωση Ε9 με εισαγωγή νέων δικαιωμάτων επί ακινήτων μετά την 10η.08.2021, ημερομηνία ανακοίνωσης των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων από το υπουργείο Οικονομικών. Υπήρξαν, μάλιστα, περιπτώσεις που, ενώ υπέβαλαν δήλωση Ε9 με νέο δικαίωμα επί ακινήτου, εν συνεχεία, και αφού υπέβαλαν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για αποζημίωση στο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής, φαίνεται να διέγραψαν το συγκεκριμένο δικαίωμα επί ακινήτου από την περιουσιακή εικόνα Ε9.

δεικτης χερι αΥπήρξαν μεταβολές Ε9, στις οποίες φαίνεται να μεταβλήθηκε η τοποθεσία ακινήτων από μη πληττόμενη σε πληττόμενη περιοχή. Διαβάστε επίσης Χωρίς λόγια και πράξεις 

Ο Αν. Υπουργός Στέλιος Πέτσας ενέκρινε τη δεύτερη, από τις εννέα (9) υποβληθείσες προτάσεις του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, που αφορά στην εκπόνηση μελετών για: Εργα αποχέτευσης Αλιάρτου, συλλογής ακάθαρτων οικισμού στην Πέτρα και το Μάζι και έργα αναβάθμισης βιολογικού καθαρισμού Αλιάρτου. 

δεικτης χερι α

Παρότι εντοπίστηκαν κρούσματα στις τέσσερις από τις πέντε Περιφερειακές ενότητες στη Στερεά Ελλάδα, αυτά παρουσίασαν αύξηση και εμφανίζονται το τελευταίο 24ωρο με τριψήφιο αριθμό. Σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου τα νέα κρούσματα στη Στερεά Ελλάδα ανήλθαν στα 116 ενώ οι τρεις από τις τέσσερις Π.Ε. εμφανίζουν διψήφιο αριθμό.

Η Φθιώτιδα έχει τα περισσότερα κρούσματα, 49,  το τελευταίο 24ωρο και την ακολουθεί η Βοιωτία με 40. Αναλυτικά καταγράφηκαν: 40 στην Π.Ε. Βοιωτίας, 21 στην Π.Ε. Εύβοιας, 6 στην Π.Ε. Ευρυτανίας και 49 στην Π.Ε. Φθιώτιδας. 

δεικτης χερι αΣε Πανεπιστημιακά Τμήματα της χώρας παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας τα ποσά από τις βραβεύσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με επιστολή του προς τους Προέδρους έξι Πανεπιστημιακών Τμημάτων της χώρας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραχωρήσει ως δωρεά για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις τιμητικές του βραβεύσεις για την υλοποίηση της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την επιθυμία του να δοθεί το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε ένα Τμήμα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του κάθε Πανεπιστημίου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ετήσια βράβευση της καλύτερης διπλωματικής εργασίας με ένα ενδεικτικό βραβείο των 1000 ευρώ ανά έτος. Οι διαδικασίες κρίσης ως προς την καλύτερη διπλωματική και αν θα είναι προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή διπλωματική, θα είναι, προφανώς στην απόλυτη ευθύνη του κάθε Τμήματος.

δεικτης χερι α

Ένα νέο, πολύ ρευστό ποτάμι λάβας αναβλύζει σήμερα στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα, όπου το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα έχει ήδη εκτοξεύσει 80 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μάγματος, από τότε που εισήλθε σε εκρηκτική δραστηριότητα πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Ο Γιάννης Μόσχος, σκηνοθέτης και δραματουργός, αναδείχθηκε νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, σε συνέχεια της ανοιχτής διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Επιλογής, διαδικασία που ακολουθήθηκε για πρώτη φορά για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή στο κορυφαίο θέατρο της χώρας.

δεικτης χερι α

Για πέμπτο συνεχόμενο βράδυ διανυκτερεύουν σε σκηνές, 150 πληγέντες της περιοχής του Αρκαλοχωρίου, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας καθιστά όλο και πιο δυσχερείς τις συνθήκες διαβίωσης. Σεισμική δόνηση εντάσεως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το απόγευμα με εστιακό βάθος 10,5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 2 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου.

Μπράβο. 17 νέοι, προερχόμενοι από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Ρομά, άστεγοι που διαμένουν σε υπνωτήρια και δομές, πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας) θα φοιτήσουν με υποτροφία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΑΠ και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

δεικτης χερι αΚαλημέρα σας, να χαμογελάτε είναι τονωτικό!

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά χωρίς δεσμεύσεις τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο 

 

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle