Asopichos Logo
24-04-2024
Asopichos Logo
712

Καθημερινά 6/10/2021

< 7 λεπτά
06.10.21 • 08:07

Κλείνουμε σήμερα ένα μήνα για τη νέα μας στήλη, το καθημερινό μας ραντεβού τα «Καθημερινά». Η απήχηση είναι τεράστια και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό.

δεικτης χερι αΚινούμαστε στους γρήγορους ρυθμούς της εποχής και σας παρουσιάζουμε τον βασικό κορμό ειδήσεων και γεγονότων στο ευρύ φάσμα της επικαιρότητας.

Καθημερινά, πρωί – πρωί γίναμε συνήθεια. Επικοινωνούμε λιγόλογα και εύληπτα για να είστε ενήμεροι ενώ στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρα τα κείμενα στην ιστοσελίδας μας οδηγούμενοι από τους συνδέσμους (μπλε χρώμα)  στα οποία τα έχουμε δημοσιεύσει ή αναζητώντας άλλες πηγές ενημέρωσης.

δεικτης χερι αΤα σχόλιά σας μας δίνουν κουράγιο για να συνεχίσουμε, σας ευχαριστούμε.

Δεύτερη ευκαιρία για μάθηση στο ΚΔΒΜ Ορχομενού. Συνεχίζονται με επιτυχία τα προγράμματα στα οποία μπορείτε να επιμορφωθείτε στους εξής τομείς:  Σύνταξη εγγράφων, Νέες τεχνολογίες στην τρίτη ηλικία, Ανακύκλωση και κομποστοποίηση, Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα  (σχολικός εκφοβισμός διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κτλ), Οικολογικές λύσεις για το σπίτι, Αρωματικά – Φαρμακευτικά Φυτά και Βασικά Αγγλικά.  Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο Δήμο και στο Κέντρο Κοινότητας Ορχομενού.

δεικτης χερι αΠαραμένει υψηλός ο αριθμός των θανάτων ασθενών με CoViD-19. Χθες Τρίτη οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσαν 34 ακόμη θανάτους και 2.876 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό.

Στη Στερεά Ελλάδα εντοπίστηκαν 105 νέα κρούσματα στις τέσσερις Π.Ε. Στη Φωκίδα δεν εντοπίστηκε κανένα ενώ τα περισσότερα είχε η Φθιώτιδα. Αναλυτικά: 33 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, 26 στην Π.Ε. Εύβοιας, 1 στην Π.Ε. Ευρυτανίας και 45 στην Π.Ε. Φθιώτιδας 

δεικτης χερι αΣύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Ε.Ο.Δ.Υ. τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ορχομενού ανέρχονται σε 13, εκ των οποίων τα 3 νοσηλεύονται και τα 10 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Επιστροφή όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθημερινότητα που είχαν προ κορονοϊού, προβλέπει για τους πλήρως εμβολιασμένους, το νέο πλαίσιο που θα ανακοινωθεί σήμερα Τετάρτη από το Υπουργείο Υγείας, με απόλυτη ελευθερία κινήσεων και οριστικό τέλος στα lockdowvn.

δεικτης χερι αΟι πληροφορίες λένε ότι στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, θα μπορούν να μπαίνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι, να μην υπάρχουν στο εξής περιορισμοί, ούτε στην μουσική ή τον χορό και οι θαμώνες να μπορούν να επιστρέψουν στις συνήθειες που είχαν πριν την εμφάνιση της Covid-19. 

Έρχεται το πρώτο σοβαρό φθινοπωρινό σύστημα Πέμπτη Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι της Τετάρτης και από τη δυτική Ελλάδα θα ξεκινήσει η αλλαγή του καιρού. Την Πέμπτη βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και τη Μακεδονία. Και την Παρασκευή προβλέπονται έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

δεικτης χερι αΕνας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες σέντερ όλων των εποχών, ο τεράστιος Πάου Γκασόλ, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.Ο σπουδαίος Ισπανός σέντερ και εκ των κορυφαίων ψηλών του ευρωπαϊκού και όχι μόνο μπάσκετ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 41 ετών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο σήμερα στις 18.00 στα Προπύλαια. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάθεση αγωγής από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, ως παράνομη και καταχρηστική.  

δεικτης χερι αΓαλλική έκθεση 2.500 σελίδων που δημοσιεύτηκε χθες διαπίστωσε ότι περίπου 330.000 παιδιά έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας τα τελευταία 70 χρόνια. Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τις Σεξουαλικές Κακοποιήσεις που εξέδωσε την έκθεση, ο Ζαν-Μαρκ Σοβέ, είπε ότι η εκτίμηση αυτή, που βασίζεται σε επιστημονική έρευνα, περιλαμβάνει καταχρήσεις που έχουν διαπράξει ιερείς και άλλοι κληρικοί, καθώς και μη θρησκευόμενοι που εμπλέκονται στην Εκκλησία. Σημείωσε ότι περίπου το 80% των θυμάτων είναι άνδρες.

Η επιτροπή επί δυόμισι χρόνια άκουσε θύματα και μάρτυρες και μελέτησε αρχεία της Εκκλησίας, των δικαστηρίων, της αστυνομίας και των ΜΜΕ, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1950. Άνοιξε μια τηλεφωνική γραμμή στην αρχή της έρευνας για το θέμα και έλαβε 6.500 κλήσεις από φερόμενα θύματα ή άτομα που δήλωσαν ότι γνώριζαν ένα θύμα.

δεικτης χερι αΣτα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιευτούν τα ονόματα των 283 Ελλήνων τα οποία αναφέρονται στα Pandora Papers. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επιχειρηματίες και δικηγόρους που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες των offshore εταιρειών, προστατεύοντας έτσι τα στοιχεία των πελατών τους.

Η μεγάλη κόντρα για τα ακίνητα της «Κρύας» καλά κρατεί. Η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου, μετά από ΔΤ του δημάρχου Λιβαδειάς Γιάννη Ταγκαλέγκα στην οποία την κατηγορεί για τους χειρισμούς της στην δωρεάν παραχώρηση των ακινήτων, τονίζοντας «η ανέξοδη επαναστατικότητα εμπλουτισμένη με λαϊκισμό ας τεθεί ενώπιον της κρίσης των πολιτών της Λιβαδειάς», απαντά με σκληρό τρόπο στον δήμαρχο τονίζοντας ότι «αποτελεί αρνητικό παράδειγμα Δημάρχου το να μην υπερασπίζεται τα καθολικά αιτήματα των δημοτών του!».

δεικτης χερι αΘυμίζουμε ότι 46 φορείς του Δήμου, με επικεφαλής το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς αξιώνουν την δωρεάν παραχώρηση των ακινήτων από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου  ΑΕ (ΕΤΑΔ) στον δήμο Λιβαδειάς.

Καλημέρα σας, να χαμογελάτε είναι τονωτικό!

δεικτης χερι αΕπισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο  χωρίς δεσμεύσεις, 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle