Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
252

Καθημερινά 7/10/2021

< 10 λεπτά
07.10.21 • 08:19

Από σήμερα πρέπει να ντυνόμαστε λίγο πιο βαριά. Ο καιρός αγριεύει και τα Φθινοπωρινά φούτερ και μπουφάν περνούν στην πρώτη γραμμή. Από χθες το βράδυ έχουμε μεταβολή του καιρού με βροχές και  καταιγίδες ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Λεπτομέρειες ΕΔΩ Σύμφωνα με την ΕΜΥ, καιρικό σύστημα με το όνομα «Αθηνά» προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από το βράδυ της Τετάρτης (6-10-2021) από τη βορειοδυτική Ελλάδα, 

καθημερινά μικροΟ βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητά την άμεση λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων της Βοιωτίας. Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, οι κτηνοτρόφοι του νομού Βοιωτίας βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, καθώς το κόστος των ζωοτροφών έχει αυξηθεί κατά 30% και πλέον δεν μπορούν να το καλύψουν οικονομικά.

Δεν φτάνουν οι καταστροφές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, τον φόβο για τις επικείμενες πλημμύρες δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί πλουτίζουν από την παρανομία... Φυτεία με 125 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε παραποτάμια δασική περιοχή της Τριάδας Ευβοίας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν δύο αλλοδαποί, ενώ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το πρωί στη Χαλκίδα, μία αλλοδαπή συνεργός τους.

καθημερινά μικροΗ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε και ξεκινά έργα στα Κέντρα Υγείας Καμένων Βούρλων, Αμφίκλειας, Αλιβερίου και Μαντουδίου Η συνολική παρέμβαση στα 11 Κ.Υ. της Στερεάς Ελλάδας έχει προϋπολογισμό 2.360.000 €

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού του 24ωρου: 21 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, 39 στην Π.Ε. Εύβοιας, 32 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, 1 στην Π.Ε. Φωκίδας και κανένα στην Ευρυτανία η οποία πριν λίγες ημέρες βγήκε από το κόκκινο.

καθημερινά μικρο«Κοκκίνισαν» άλλοι δύο νομοί της χώρας, οι Σέρρες και η Καρδίτσα, καθώς το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί στις περιοχές αυτές τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη που δημοσιεύεται στο covid19.gov.gr, παραμένουν στο «κόκκινο» οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Λάρισας, Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης. Στο «πράσινο» επέστρεψαν οι νομοί Φωκίδας και Άρτας. 

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Ηνίοχος» διοργανώνει τους αγώνες 1ος «ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ Ηνίοχος Δρόμος» (21.097,5 m)  και  1ος «Αγώνας Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5Km» την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στην Άμφισσα.

καθημερινά μικροΟ Παναγιώτης που τρώει προβατίνα ... η πρόκληση από τον Μαρίνο για συμμετοχή σε ημιμαραθώνιο ... το απρόβλεπτο αποτέλεσμα .... το ιστορικό Κάστρο της Άμφισσας .... η Αρχαία Κίρρα ... ο πανέμορφος μώλος της Ιτέας .... ο αθλητής με τις διακρίσεις ... οι Δελφοί και φυσικά ο Ηνίοχος !  Δείτε πως ...δένουν όλα αυτά μαζί, στο διαφημιστικό σποτ του Α.Σ Ηνίοχου για τον "1ο Ηνίοχο Δρόμο 21Km" που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με αφετηρία την Άμφισσα, πέρασμα από την Κίρρα και τερματισμό στην Ιτέα. Δείτε το  ΕΔΩ  

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 πρόκειται να διενεργηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή κατά το χρονικό διάστημα από 23 Οκτωβρίου 2021 έως 23 Νοεμβρίου 2021, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 22 Οκτωβρίου 2021

καθημερινά μικροΤην περίοδο από 23 Οκτωβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2021 οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Διαβάστε τις λεπτομέρειες 

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται όλοι οι πολίτες στο εξής σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και αφορούν επιπλέον ελευθερίες.

καθημερινά μικροΕπιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, παρέχοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν, όπως έκαναν και προ κορονοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι. 

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με ειδικό υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δωρεάν τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test) Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ 

καθημερινά μικροΜε 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για τον κλάδο των δασκάλων η ΔΟΕ και για τους καθηγητές η ΟΛΜΕ, για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί τις κινητοποιήσεις τους. Όπως αναφέρει η ΔΟΕ  για τους στόχους της απεργίας: «Υπεράσπιση της εργασίας μας και του Δημόσιου Σχολείου! Η Αξιολόγηση – Χειραγώγηση δε θα περάσει».

Παναττική στάση εργασίας 08:00πμ.-11πμ. την Παρασκευή 8/10/2021 και συγκέντρωση 9πμ. έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, από την ΠΟΕΔΗΝ και κινητοποιήσεις με αφορμή την εκδίκαση την ίδια ημέρα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων και τη στέρηση ολόκληρου του μισθού.

καθημερινά μικροΤο ποσό των 30.000 ευρώ και 500 δολάρια ΗΠΑ, σε πακέτα από τσιγάρα, συσκευασμένα σε κούτες, και σε σακουλάκια καπνού, επιχείρησε να περάσει παράνομα στη χώρα Έλληνας ναυτικός που αποβιβάστηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προερχόμενος από το Ντουμπάι. Είχε κρύψει το συγκεκριμένο ποσό, ωστόσο ο Μπαρτ, ειδικά εκπαιδευμένο σκύλος των τελωνειακών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εντόπισε τα χρήματα τα οποία κατασχέθηκαν.

Τη διερεύνηση και άλλων αδικημάτων, κυρίως εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης σε ό,τι αφορά τα βίαια επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από φιλοναζιστικά στοιχεία, ζητά με παραγγελία του από τους εισαγγελείς εφετών ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

καθημερινά μικροΜε τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών η συζήτηση σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια».

Σεισμοί. Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας σεισμού 5,7 βαθμών ο οποίος έπληξε το νότιο Πακιστάν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Σε άλλη περιοχή του πλανήτη, στα Βαλκάνια σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών έπληξε την νότια Κροατία αργά σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).Το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 21:57 (τοπική ώρα) εντοπίστηκε περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Σπλιτ. Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για ζημιές ή θύματα.

καθημερινά μικροΟ Γερμανός επιστήμονας Μπένγιαμιν Λιστ και ο Αμερικανός Ντέιβιντ Μακμίλαν τιμήθηκαν σήμερα με το Νόμπελ Χημείας 2021 για την ανάπτυξη ενός νέου εργαλείου σύνθεσης μορίων που επέτρεψε να "πρασινίσει" η χημεία και να βελτιωθεί η φαρμακευτική έρευνα, ανακοίνωσε η επιτροπή που απονέμει τα βραβεία. Οι δύο ερευνητές τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ "για την ανάπτυξη της ασύμμετρης οργανοκατάλυσης, ενός νέου επαναστατικού είδους καταλυτών", σημείωσε η επιτροπή των Νόμπελ στην Στοκχόλμη.

Εκλογές σήμερα στον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς με δύο διεκδικητές της προεδρίας, τον Δημήτρη Γέρο και τον Ταξιάρχη Μπούκιο. Η ψηφοφορία θα γίνει από τις 09:00-19:00, στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Στρατηγού Ιωάννου 24.

καθημερινά μικροΝέος γύρος ανταλλαγής ανακοινώσεων μεταξύ της βουλευτού Γιώτας Πούλου και του δημάρχου Λιβαδειάς Γιάννη Ταγκαλέγκα. Ο δήμαρχος απάντησε στην προηγούμενη σκληρή απάντηση της κας Πούλου στο ίδιο ύφος και τόνο σχετικά με την διεκδίκηση των ακινήτων της «Κρύας».

Σήμερα γιορτάζουν: Βάκχος, Πολυχρόνης, Πολυχρονία, Σεργιανός, Σεργιανή, Σέργιος, Σεργία, και επίσης είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Aξιοπρεπή Eργασία, ας τη γιορτάσουμε... Χρόνια πολλά λοιπόν σε όσους γιορτάζουν.

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, να χαμογελάτε είναι τονωτικό!

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο  χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle