Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
789

Καθημερινά 9/10/2021

< 7 λεπτά
09.10.21 • 09:11

Αλλάζει από σήμερα η καθημερινότητα όσων έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, καθώς θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας, σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι οποίοι προορίζονται μόνο για εμβολιασμένους. 

καθημερινά μικροΠαράλληλα από σήμερα Σάββατο, 9 Οκτωβρίου, ξεκινά ειδικό πρόγραμμα ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, με αντικείμενο την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Θα πραγματοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες.

Σε λειτουργία τέθηκε από την ΕΕΤΑΑ Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης η τεχνική υπηρεσία που θα λειτουργήσει ως μηχανισμός βοήθειας κυρίως των μικρών δήμων της χώρας, καθώς προσλήφθηκαν οι πρώτοι 20 μηχανικοί και αναλαμβάνουν έργο.

καθημερινά μικρο

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ: «Ήδη αρκετοί δήμοι, κυρίως νησιωτικοί και ορεινοί, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συνεργασία, προκειμένου να συντάξουν ή να ωριμάσουν μελέτες για έργα που προγραμματίζουν να δρομολογήσουν.

Απόφαση για σειρά δράσεων καθώς και για 24ωρη απεργία στις 13 Νοεμβρίου και κάθοδο στην Αθήνα, έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε μέχρι να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα που μας χρωστούν οι κυβερνήσεις ως εργοδότες και πολιτικοί προϊστάμενοι». 

καθημερινά μικροΑρκετά βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή στις βορειότερες κυρίως περιοχές της χώρας. Στα δυτικά θα παραμείνει άστατος, πρόσκαιρα άστατος στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ σχεδόν καλοκαιρινός θα είναι στα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας χθες εναντίον ενός τεμένους στην επαρχία Κουντούζ, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε στο δίκτυο Telegram. Στην επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 55 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 140 μέσα στο σιιτικό τέμενος.

καθημερινά μικροΣε κλίμα απέραντης θλίψης έγινε η κηδεία χθες στον Διόνυσο Ορχομενού του  55χρονου πυρονόμου, πατέρα δύο παιδιών ο οποίος κατέληξε στο 251 νοσοκομείο της πολεμικής αεροπορίας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο συνδυασμός “Φωνή των Εμπόρων” με επικεφαλής το Δημήτρη Γέρο, αναδείχθηκε πρώτος στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς. Έλαβε 212 ψήφους έναντι 80 του συνδυασμού “Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων” με επικεφαλής τον Ταξιάρχη Μπούκιο.

καθημερινά μικροΤην Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφτεί τη Βοιωτία. Στις 11:30 θα μιλήσει στο «ΡΟΔΟΝ ΠΑΛΑΣ» (8ο χλμ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ) και στις 18:30, στο καφέ «Famiglia Voglis», στη Θήβα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του asopichos.gr ο κ Ανδρουλάκης θα έχει συνάντηση με τη δήμαρχο Ορχομενό στο δημαρχείο.

καθημερινά μικροΣυνεδρίασε χθες Παρασκευή  8 Οκτωβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ορχομενού,  όπου συζητήθηκαν: Η Κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 και το προσχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2022 του Δήμου.

Ο Δήμος Ορχομενού ενημερώνει τους  δημότες  ότι  δίνεται παράταση για ένα ακόμα μήνα  δηλαδή έως  και  30/11/2021 για  την  τυχόν  εκταφή  των  οικείων τους  από  τα  δύο  ανενεργά κοιμητήρια   των  Αγίων  Αναργύρων  Σκριπούς  και  του Αγίου  Δημητρίου  Πετρομαγούλας. Πέραν  αυτής   της  ημερομηνίας  ουδεμία  παράταση  θα  δοθεί και  ο  Δήμος  θα  προχωρήσει  στις  εργασίες  ανάπλασης  των  χώρων των  κοιμητηρίων.

καθημερινά μικροΟ Δήμος Ορχομενού προβαίνει στις εκταφές με αφορμή την έναρξη κατασκευής του οστεοφυλακίου, στο νέο κοιμητήριο Ορχομενού. Τα παλαιά κοιμητήρια Αγίων Αναργύρων Σκριπούς και Αγίου Δημητρἰου Πετρομαγούλας, μετά την μεταφορά οστών και μνημείων θα μετατραπούν σε χώρους αναψυχής. 

Η Μαρία Ρέσσα από τις Φιλιππίνες και ο Ντμίτρι Μουράτοφ από τη Ρωσία είναι οι νικητές του Νόμπελ Ειρήνης για το 2021. Το βραβείο απονεμήθηκε για τις προσπάθειές τους να διαφυλάξουν την ελευθερία της έκφρασης που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δημοκρατία και τη διατήρηση της ειρήνης. 

καθημερινά μικροΣαν σήμερα  στις 9 Οκτωβρίου 1940, γεννήθηκε ο Τζον Ουίνστον Λένον (John Lennon) στο Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης από τη «Λουφτβάφε». Ο πατέρας του Άλφρεντ ήταν ναυτικός και η μητέρα του Τζούλια χορεύτρια σε τοπικά κλαμπ. Το όνομα Τζον του δόθηκε προς τιμήν του παππού του και το Ουίνστον προς τιμήν του βρετανού πρωθυπουργού Γουίνστον Τσόρτσιλ.

Σήμερα 9 Οκτωβρίου συμπληρώνονται πενήντα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Μετά την τελευταία μάχη στις 8 Οκτώβρη 1967, ο Τσε πληγωμένος στο ένα πόδι και με το όπλο του κατεστραμμένο, συνελήφθη και κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ δολοφονήθηκε την επομένη.

καθημερινά μικροΥπήρξε ηγετική φυσιογνωμία της Κουβανικής Επανάστασης και άσκησε μεγάλη επίδραση στη θεωρία και την τακτική του ανταρτοπόλεμου. Πίστευε στην επικράτηση του σοσιαλισμού μέσα από μια παγκόσμια επανάσταση. Με το πέρασμα των χρόνων ο Τσε έγινε το σύμβολο της αιώνιας επανάστασης και αντικείμενο λατρείας, ένα είδωλο παντός καιρού.

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, να χαμογελάτε είναι τονωτικό!

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

 

 

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle