Asopichos Logo
23-04-2024
Asopichos Logo
716

Καθημερινά 13/10/2021

< 9 λεπτά
13.10.21 • 07:46

καθημερινά μικρο«Σύγχυση, ανετοιμότητα, αιφνιδιασμός και καθυστέρηση κινητοποίησης» των αρμοδίων επέφεραν το τραγικό αποτέλεσμα της εκατόμβης νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι, σύμφωνα με την πρόταση παραπομπής συνολικά 27 αρμοδίων για πλημμεληματικές πράξεις που υπέβαλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Πολυκράτης προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο διά παραλείψεως και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο διά παραλείψεως οι υπεύθυνοι, σύμφωνα με την δικογραφία, για τους 102 νεκρούς και τους πάνω από 30 τραυματίες που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018.

καθημερινά μικροΑνάμεσα σε εκείνους που ο εισαγγελέας δείχνει εδώλιο είναι και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου καθώς και τότε δήμαρχοι της περιοχής, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και στελέχη της Υπηρεσίας, ο σημερινός αρχηγός της Πυροσβεστικής, τότε αρχηγός της ΕΜΑΚ Στέφανος Κολοκούρης και στελέχη του Σώματος, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, αλλά και ο 70χρονος που προκάλεσε την έναρξη της πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια.

«Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να παραμείνει απούσα από τη διεθνή προσπάθεια που καταβάλλεται για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών στο Αφγανιστάν» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την συνάντησή της με γυναίκες βουλευτές, δικαστές και δικηγόρους που έφτασαν στη χώρα μας με τις οικογένειές τους από το Αφγανιστάν, καθ' οδόν προς τον τελικό τους προορισμό.

καθημερινά μικροΕκτάκτως στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εισήχθη χθες το βράδυ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, με συμπτώματα ατελούς ειλεού.  Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν. 

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και οι διεκδικητές της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκαν «περαστικά» στην κυρία Γεννηματα. Μέχρι στιγμής πάντως, απροσδιόριστες είναι οι εξελίξεις που δημιουργούνται από την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα διαδοχή στο Κίνημα Αλλαγής.

καθημερινά μικροΣτον εισαγγελέα εταιρεία για «ελληνοποίηση» 7,7 τόνων βουλγάρικου τυριού. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο επιτήρησης, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στις εγκαταστάσεις επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ», εντοπίστηκαν στα ψυγεία της 15 παλέτες με προϊόν σε συσκευασίες vacuum των 200gr, συνολικού βάρους 7.776 κιλών, οι οποίες έφεραν σε ξενόγλωσση γερμανική ετικέτα την ένδειξη «FETA MEANDROS», οι οποίες διαπιστώθηκε ότι παρήχθησαν από ανασυσκευασία πρόβειου τυριού προέλευσης Βουλγαρίας.

Οι αναβληθείσες συνελεύσεις της "Εβδομάδας του Ενεργού Δημότη" για το Δίστομο και για το Στείρι θα πραγματοποιηθούν: Στο Δίστομο την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και στο Στείρι την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Δημοτικό Σχολείο.

καθημερινά μικροΤην εκτίμηση ότι ήταν ο κύριος σεισμός αυτός που σημειώθηκε στις 12.24 το μεσημέρι της Τρίτης νότια της Ιεράπετρας, εξέφρασε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Σημείωσε πάντως ότι θα πρέπει να περιμένουμε δύο ακόμη 24ωρα να δούμε την μετασεισμική ακολουθία.

Τραυματισμένο βρέφος στη μέση δρόμου, καθώς και τέσσερα ακόμα παιδιά κλειδωμένα σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου στον Ασπρόπυργο εντόπισαν προ ημερών περαστικοί. Πριν από δύο μέρες, ένας άνδρας ειδοποίησε την Αστυνομία ότι βρισκόταν στο δρόμο ένα βρέφος, περίπου ενός έτους, παρατημένο.

καθημερινά μικροΟι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι το βρέφος είναι χτυπημένο. Σε έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι ένα ακόμη παιδί βρισκόταν μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο και κλειδωμένο αυτοκίνητο. Ακούγοντας και άλλα κλάματα άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, όπου είδαν κλειδωμένα άλλα τρία παιδιά μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια, βρήκαν 13χρονη, η οποία είπε ότι οι γονείς των παιδιών της τα είχαν δώσει ώστε να τα προσέχει και η ίδια τα κλείδωσε στο αυτοκίνητο.

Ο προθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εμβολιάστηκαν με την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.  

καθημερινά μικροΕνώ η κακοκαιρία "Αθηνά" πέρασε την Τρίτη ανατολικότερα και ο καιρός βελτιώνεται πρόσκαιρα, μία νέα διαταραχή από την βόρεια Ευρώπη θα προκαλέσει μεταφορά ψυχρών και ασταθών αερίων μαζών πάνω από τα θερμά νερά της Μεσογείου.

Το νέο καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα κυρίως από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά  τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία  και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα. 

καθημερινά μικρο«Στην Ιερή Μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο του 1943 εργάστηκαν και βασανίστηκαν σε καταναγκαστικά σιδηροδρομικά έργα της περιοχής. Όσοι δεν εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των εργασιών, όπως έγινε στον Σ.Σ. Καρυάς, εκτοπίστηκαν από τις ναζιστικές γερμανικές δυνάμεις στο στρατόπεδο του Άουσβιτς/Μπίρκεναου».

Αυτές οι φράσεις είναι αποτυπωμένες στην ανακατασκευασμένη αναθηματική στήλη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου για τα θύματα, τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στις 12μμ, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή. 

καθημερινά μικροΟ Δήμος Ορχομενού με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδικού σταθμού Ορχομενού για δέκα ημέρες. "Λόγω αυξημένων περιστατικών εποχικών ιώσεων σε παιδιά και προσωπικό στον Παιδικό σταθμό Ορχομενού και για λόγους πρόληψης και προστασίας της υγείας των παιδιών, αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Ορχομενού για δέκα ημέρες" . 

Σε τριψήφια νούμερα νέων ημερήσιων κρουσμάτων κινείται πάλι η πανδημία στη Στερεά Ελλάδα. Το τελευταίο 24ωρο 123 κρούσματα εντοπίστηκαν στις τέσσερις από τις πέντε Π.Ε. με την Φωκίδα να λείπει από τον  σχετικό πίνακα: 34 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, 42 στην Π.Ε. Εύβοιας, 7 στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 40 στην Π.Ε. Φθιώτιδας 

καθημερινά μικροΕντοπίστηκε τη Δευτέρα το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη διότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης. Όταν όμως προσήχθη στο στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών και έπειτα από έρευνα, προέκυψε ότι ενέχεται, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, σε κλοπή καλωδίων μήκους (9.000) μέτρων, αξίας (14.000) ευρώ, από φωτοβολταϊκό πάρκο ευρύτερης περιοχής της Θήβας, που διαπράχθηκε την 1/10/21. 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εξιχνιάσθηκε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από οικία, η οποία διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, σε περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας κατά την οποία τις βραδινές ώρες στις 21-12-2019, μετά από παραβίαση μπαλκονόπορτας της οικίας, αφαιρέθηκαν από το εσωτερικό της χρηματικό ποσό, καθώς και διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά. 

καθημερινά μικροΆλλη ομάδα η Εθνικήστο δεύτερο μέρος και κυρίως μετά το χωρίς λόγο πέναλτι του Μαυροπάνου ηττήθηκε 2-0 και λέει «αντίο» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Δύο αμυντικά λάθη κόστισαν ισάριθμα τέρματα από τους Σουηδούς, που επιβλήθηκαν της Εθνικής Ελλάδας με 2-0 χάρη στα γκολ των Φόρσμπεργκ (59΄ πεν.), Ίσακ (69΄) κι έφτασαν στους 15 βαθμούς περνώντας στην κορυφή του Β΄ προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης, με δεύτερη την Ισπανία (13β.) και τρίτη την Ελλάδα (9β.). Η εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο είχε δυο δοκάρια με Μασούρα και Παυλίδη. 

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, να χαμογελάτε είναι τονωτικό!

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle