Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
218

Από τα 17 στο τιμόνι, συνοδεία ενηλίκου – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

< 2 λεπτά
13.10.21 • 20:18
#Tags:

Το νομοσχέδιο «Οδηγώντας με ασφάλεια» που προβλέπει ότι οι νέοι από τα 17 τους μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα και να οδηγήσουν αυτοκίνητο με την προϋπόθεση ότι στο όχημα θα βρίσκεται συνοδός άνω των 25 ετών.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιχειρείται, μεταξύ άλλων, η αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει την εκπαίδευση, τη θεωρητική εξέταση και πρακτική δοκιμασία υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων.

Οι κύριοι στόχοι

Α. Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών, ώστε ο οδηγός να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να βγει στο δρόμο, από τη στιγμή που θα πάρει το δίπλωμα οδήγησης.

Β. Ενίσχυση της Διαφάνειας, ώστε να μπει «φρένο» σε φαινόμενα διαφθοράς.

Γ. Διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας Εξέτασης.

Δ. Προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας με πράξεις.

Το προβλέπει το Σχέδιο Νόμου «Οδηγώντας με Ασφάλεια»

Σκοπός του μέρους του σχεδίου νόμου που αφορά στις άδειες οδήγησης (Μέρος Β’), είναι η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας του συστήματος εξετάσεων για τη χορήγηση αδειών οδήγησης, ο εκσυγχρονισμός της εκπαιδευτικής ύλης και της δοκιμαστικής διαδικασίας με γνώμονα την προαγωγή της οδικής ασφάλειας της χώρας, μέσω της διαμόρφωσης ενός σύγχρονου πλαισίου θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών και οδηγών, καθώς και του καθορισμού ενός συστήματος ελέγχου και εποπτείας των διαδικασιών και αξιολόγησης των εξεταστών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle