Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
431

Πανδημία ακρίβειας με παρατηρητές Μητσοτάκη - Γεωργιάδη. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

< 2 λεπτά
19.10.21 • 06:56

Η ανακοίνωση:

Η πανδημία καλά κρατεί, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει αποτύχει και η χώρα μας έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ. Κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, καμιά προσπάθεια ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο φετινός χειμώνας καταφτάνει και με «πανδημία» ακρίβειας. Πάνω από 100% η αύξηση στο φυσικό αέριο, 50% αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος προκαλούν «ηλεκτροσόκ» στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Στα super market οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα και οι αυξήσεις θα έχουν συνέχεια.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα. Με ψίχουλα, που δεν καλύπτουν το τεράστιο ενεργειακό κόστος και το κύμα της ακρίβειας, προσπαθεί επικοινωνιακά να κρύψει την απραξία της. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ξεπουλά και τη ΔΕΗ, με ολέθριες συνέπειες στην τιμολογιακή πολιτική του ρεύματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν μένει στις διαπιστώσεις. Με συνέπεια και ευθύνη καταθέτει επεξεργασμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα:

-         Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη.

-         Αναστολή του Φόρου Κατανάλωσης σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης.

-         Πάγωμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.

-         Επέκταση του επιδόματος θέρμανσης σε περισσότερα νοικοκυριά με εισοδηματικά κριτήρια.

-         Αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η εισοδηματική ενίσχυση των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων με:

-         Την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

-         Τη διαγραφή μέρους των χρεών της πανδημίας και ρύθμιση σε 120 δόσεις για τα υπόλοιπα.

Αυτό θα ήταν ένα σχέδιο προστασίας της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση όμως έχει επιλέξει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ελαχίστων ισχυρών και γι’ αυτό είναι επικίνδυνη για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Βοιωτίας

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle