Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
803

Καθημερινά 20/10/2021

< 7 λεπτά
20.10.21 • 07:53

καθημερινά μικροΈδωσε τη ζωή του για να σώσει τα δύο εγγόνια του! Ένας ηλικιωμένος στις Γούβες Ηρακλείου, βούτηξε στη θάλασσα όταν είδε να κινδυνεύουν τα εγγονάκια του και με τη βοήθεια άλλων λουόμενων και περαστικών, τα παιδιά βγήκαν σώα. Ο παππούς όμως δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή. Το περιστατικό σημειώθηκε σε βραχώδη παραλία, πολύ κοντά στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στις Γούβες, όταν τα δύο παιδιά 7 και 8 ετών παρασύρθηκαν από τα κύματα.

Ξεπέρασαν στην Ελλάδα τα 700.000. κρούσματα κορωνοιού. Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσαν την Τρίτη 3.739 νέες λοιμώξεις και 29 ακόμη θανάτους ασθενών με CoViD-19.

καθημερινά μικροΣτη Στερεά Ελλάδα με τριψήφιο αριθμό αποτυπώνονται τα νέα κρούσματα που έφτασαν τα 151 στις πέντε Π.Ε. της Περιφέρειας. Στη Φθιώτιδα εντοπίστηκαν τα περισσότερα και ακολούθησε η Εύβοια και η Βοιωτία ενώ και οι τρεις Π.Ε. έχουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.Αναλυτικά τα 151 κρούσματα του τελευταίου 24ωρου στη Στερεά Ελλάδα εντοπίστηκαν: 28 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, 54 στην Π.Ε. Εύβοιας, 4 στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 59 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, 6 στην Π.Ε. Φωκίδας

Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης για τον Γιώργο Πατέλη εξετάζει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να μελετήσει αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκανε χτες δεκτή, κατά πλειοψηφία, την αίτηση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

καθημερινά μικροΟ Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώπιον του δικαστηρίου επικαλέστηκε ψυχολογικά θέματα του παιδιού του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

Αιματηρό επεισόδιο με θύμα ένα ζευγάρι Πακιστανών σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (17/10) στην επαρχιακή οδό Παύλου - Ορχομενού. Το ζευγάρι, ένας 44χρονος και μία 39χρονη, επέβαιναν σε μηχανάκι, όταν δέχτηκαν την επίθεση από δύο ομοεθνείς τους που τους σταμάτησαν κι άρχισαν να θωπεύουν τη γυναίκα!

καθημερινά μικροΔεν περιορίστηκαν όμως στις άσεμνες χειρονομίες, καθώς μόλις η γυναίκα αντιστάθηκε, τη χτύπησαν και ο ένας εκ των δραστών μάλιστα έβγαλε ένα ψαλίδι και της έκοψε μέρος των μαλλιών της. Φρόντισαν επίσης να εξουδετερώσουν και τον 44χρονο που προσπάθησε να βοηθήσει, με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ με μια πέτρα τον χτύπησαν στο κεφάλι πριν εξαφανιστούν.

Μιας και είμαστε στην περιοχή, να αναφέρουμε τις κλοπές που κατήγγειλε ο παππάς στο Παύλο, όταν κατά την είσοδό του στον Ναό διαπίστωσε ότι έλειπαν οι καρέκλες, το Ευαγγέλιο και μία εικόνα της Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι την ίδια τύχη είχε και ένα ξωκλήσι.

καθημερινά μικροΑπό το Παύλο στις Σέρρες, πάλι σε θέμα που έχει σχέση με κλοπές ιερών αντικειμένων. Για υπεξαίρεση κειμηλίων μεγάλης αξίας καταδικάστηκαν Μητροπολίτης και ο Πρωτοσύγκελλός από εκκλησία σε χωριό των Σερρών. Η υπόθεση αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ιερά κειμήλια, όπως δισκοπότηρα και σταυρό που χρονολογούνται πριν από το 1830 και βρίσκονταν στον Ιερό Ναό Τίμιου Προδρόμου στην Αγγίστα Σερρών.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας για την Κοινή Διακήρυξη Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, στο πλαίσιο της 9ης Τριμερούς Συνόδου των τριών χωρών, που διεξήχθη την Τρίτη 19/10  στην Αθήνα, καθώς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην «επιτίθεται» σε Αθήνα, Λευκωσία και Κάιρο, κατηγορώντας τις τρεις χώρες για την κλιμάκωση της προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

καθημερινά μικροΣτους 4 πυλώνες του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στην εσωτερική τους όψη, θα βρίσκονται οι μορφές του Κώστα Νεστορίδη, του Στέλιου Σεραφείδη, του Μίμη Παπαϊωάννου και του Θωμά Μαύρου! Οι φίλαθλοι στο γήπεδο θα βλέπουν σε κάθε παιχνίδι αυτές τις τέσσερις σπουδαίες μορφές του συλλόγου, πιθανότατα τις πιο μεγάλες στην ιστορία της!

Εξακολουθεί να σείεται ο τόπος στο ΝΑ άκρο της χώρας μας. Σεισμική δόνηση εντάσεως 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:32 σε απόσταση 155 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου την Τρίτη. Σήμερα είχαμε νέες σεισμικές δονήσεις. Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:44, 6 χλμ βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη με εστιακό βάθος 11,1 χλμ, ενώ περίπου δύο ώρες νωρίτερα είχαν καταγραφεί άλλες δύο μετασεισμικές δονήσεις της τάξεως των 3,3 και 3,4 Ρίχτερ. Να ηρεμήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η κατάσταση.

καθημερινά μικροΘλιβερή πρωτιά στην υπογονιμότητα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. θα έχει το 2030 η Ελλάδα, η οποία σήμερα κατέχει τη δεύτερη θέση μετά την Ιταλία. Είναι άκρως ανησυχητικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του Economist και καταδεικνύουν ότι στη χώρα μας ο δείκτης γονιμότητας σε απόλυτους αριθμούς είναι 1,34 παιδιά ανά γυναίκα όταν ο δείκτης αναπλήρωσης είναι μόλις 2,1 παιδιά, καθιστώντας το χάσμα στο δημογραφικό μεγάλο. 

Σκευωρία στήθηκε σε βάρος της μητέρας και του παππού της 8χρονης από τη Ρόδο, η υπόθεση της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς θεωρείτο ότι έπεσε θύμα βιασμού. Όμως, όπως αποκαλύφθηκε, το κοριτσάκι τραυματίστηκε από τη θεία του ώστε να πείσει ότι ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης για να αποσπάσει από την οικογένεια 700 ευρώ.

καθημερινά μικροΠριν καταλαγιάσει η θλίψη και οργή που προκάλεσε σε όλους όσοι αγαπούν τη φύση και σέβονται την άγρια ζωή, η δολοφονία του σπιζαετού «Λάμπρου», ένα ακόμα εμβληματικό αρπακτικό πουλί της Κρήτης, αυτή τη φορά ένας χρυσαετός, έπεσε νεκρός από σκάγια φυσιγγίου, όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Πρόκειται για το 4ο γνωστό περιστατικό θανάτωσης προστατευόμενου αρπακτικού πουλιού από πυροβολισμό, που σημειώνεται στην Κρήτη, μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Στο 5ο χλμ της Επαρχιακής οδού Αράχωβας – Επταλόφου προς Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού για τις δύο επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν εργασίες ελεγχόμενης εξόρυξης βράχων σε τμήμα της περιοχής στο οποίο εμφανίσθηκαν κατολισθήσεις βράχων. Θα διακοπεί η κυκλοφορία τηνΤετάρτη 20/10/2021 και ώρες 14.00μ.μ έως 19.00 μ.μ και την Πέμπτη 21/10/2021 14.00 μ.μ έως 19.00 μ.μ, Είναι το τμήμα που είχαν πέσει βράχοι στο καπό αυτοκινήτου και οι επιβάτες του σώθηκαν εκ θαύματος.  

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία!

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle