Asopichos Logo
23-04-2024
Asopichos Logo
210

Καθημερινά 21/10/2021

< 10 λεπτά
21.10.21 • 08:05

Ποιες είναι οι περιοχές με τους περισσότερους και τους λιγότερους πλήρεις εμβολιασμούς και πόσες λοιμώξεις καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα;

καθημερινά μικροΣτενή σχέση μεταξύ των ποσοστών εμβολιασμού και των κρουσμάτων κορωνοϊού, καταγράφεται στην Ελλάδα. Όπου η εμβολιαστική κάλυψη ξεπερνά το 60% ή το 70%, η θετικότητα στα τεστ για τον ιό είναι αισθητά χαμηλή. Οι υψηλότερες θετικότητες καταγράφονται στις περιοχές που τα ποσοστά εμβολιασμού είναι 50% και κάτω.

Στη Στερεά Ελλάδα όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα η Βοιωτία με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 52,57% και θετικότητα τεστ 0,66% έχει την 43η θέση στην Ελλάδα ενώ η Ευρυτανία έχει την τελευταία θέση (74η) με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 36,73% και 0,82 θετικότητα τεστ. Δείτε τον σχετικό πίνακα ΕΔΩ 

καθημερινά μικροΟ Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε χθες με έκτακτες ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς από το υπουργείο Υγείας. Η επανεμφάνιση του καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Συμπίπτει με μια κρίσιμη καμπή της επιδημίας στη χώρα, με τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη να βρίσκονται στο «κόκκινο» και τις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα να παρουσιάζουν πληρότητα σχεδόν 90%

Τα δε στοιχεία που παρουσίασε είναι πέρα για πέρα συντριπτικά και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση: Με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα έχουμε αποφύγει έως τώρα 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 5.530 διασωληνώσεις. Ενώ αν είχε εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού, θα είχαμε αποφύγει επιπλέον 1.200 θανάτους

καθημερινά μικροΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.279, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 38, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.485 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351 (65% άνδρες). 

Για ένα ακόμη 24ωρο στη Στερεά Ελλάδα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πάνω από 100, 111 σήμερα, τα οποία εντοπίστηκαν και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες. Η Φθιώτιδα παρουσιάζει ακόμη μια ημέρα τα περισσότερα κρούσματα από τις άλλες ΠΕ καθώς επίσης τρεις έχουν διψήφιο αριθμό. Αναλυτικά: 43 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, 30 στην Π.Ε. Εύβοιας, 28 στην Π.Ε. Βοιωτίας, 8 στην Π.Ε. Φωκίδας, 2 στην Π.Ε. Ευρυτανίας. 

καθημερινά μικροΜε μια λιτή αλλά σαφή δήλωση, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε, χθες βράδυ επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι η χώρα χρειάζεται μια Νέα Αλλαγή και για να γίνει αυτό προϋπόθεση είναι να ξαναγίνει μεγάλη η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με στόχο μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνει στις 23 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας,  Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: «200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821» Η ημερίδα  είναι  επικεντρωμένη στα θέματα της ιστορικής περιόδου στις αρχές του 18ου αιώνα, σε ιστορικές και κοινωνικές  διαστάσεις, τάσεις, και προβληματισμούς με στόχο να αναδειχθούν, θεωρητικά και πρακτικά τα αποτελέσματα του Μεγάλου Αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

καθημερινά μικροΗ 20η Οκτωβρίου είναι η ημέρα εορτασμού του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και παράλληλα, με απόφαση της Πολιτείας, έχει θεσμοθετηθεί ως η «Ημέρα της Αστυνομίας» η οποία θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά και το έργο που επιτελεί διαχρονικά και με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία στο κοινωνικό σύνολο Διαβάστε περισσότερα για τους εορτασμούς 

Την ερχόμενη Κυριακή 24/10/2021 στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου (Κεντρική Πλατεία -Πέτρινα ), Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ –ΘΕΣΠΙΕΩΝ, το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ και οι συνδιοργανωτές ΦΟΡΕΙΣ και ΣΥΛΛΟΓΟΙ (Aliartistas, Εμπορικός Σύλλογος Αλιάρτου, Α.Π.Ο.Παναλίαρτος, Ν.Γ.Σ. Αλιάρτου και ο Σύλλογος Γυναικών Αλιάρτου), σας περιμένουν για μια απλή, αλλά μεγαλειώδη πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς όπως είναι η εθελοντική αιμοδοσία.

καθημερινά μικροΑθλήτριες του αγωνιστικού τμήματος ρυθμικής του ΑΚΟ Λιβαδειάς, αγωνίστηκαν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ρυθμικής κατηγορίας Κορασίδων που διοργάνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης από 15 -17 Οκτωβρίου. Η Αγάπη Ζουρνή κατέκτησε στη μπάλα και το χάλκινο μετάλλιο καθώς και την 4η θέση στο στεφάνι και στις κορίνες και βρέθηκε στην 4η θέση στο σύνθετο ατομικό. Η Κατερίνα Καρατζά ήταν 8η στο σύνθετο ατομικό πήρε την 9η θέση στις κορίνες,  την 10η στο στεφάνι και 11η στη μπάλα. Η Αθανασία Μελισσάρη κατέκτησε την 6η θέση στο ελεύθερο και την 14η στο σχοινάκι.

Τα χρυσοπληρωμένα γκόλντεν μπόις που ο Χατζηδάκης έχει τοποθετήσει στο Δ.Σ. της ΔΕΗ επικύρωσαν χθες τη μεγάλη αρπαγή του αιώνα: ψήφισαν την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας χωρίς συμμετοχή του Δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας περνά σε χέρια ιδιωτών, και μάλιστα με μια διαδικασία η οποία παρακάμπτει εντελώς τη Βουλή, τονίζει σε ανακοίνωση η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Βοιωτίας

καθημερινά μικροΣτην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου που σήμερα προχωρά στην πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας για την 37χρονη κατηγορούμενη.Μετά από πέντε συνεδριάσεις η υπόθεση που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην κοινή γνώμη και ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης της Ιωάννας πλέον από σήμερα μετρά αντίστροφα για την ετυμηγορία των δικαστών οι οποίοι σε πολλές φάσεις της δίκης έδειξαν να ταράζονται από όσα υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται το θύμα της επίθεσης.

Οι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν 1,7 εκατ. παράτυπους μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό το 2021, τους περισσότερους παρά ποτέ, σύμφωνα με πηγή ενημερωμένη σχετικά που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, στοιχείο που υπογραμμίζει τις μεγάλες προκλήσεις, από πολιτική και ανθρωπιστική σκοπιά, με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

καθημερινά μικροΤη δυνατότητα να αθλούνται δωρεάν στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου στο Πεδίον του Άρεως έχουν πλέον οι δημότες της Αθήνας, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον ιστορικό σύλλογο. Πολύ σημαντική πρωτοβουλία αν υπολογίζουμε ότι υπάρχει συνδρομή από συλλόγους για την άθληση.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μετατροπή μιας έκτασης 1.500 στρεμμάτων της Χωματερής της Φυλής σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

καθημερινά μικροΜάλλον θα πρέπει να ανησυχούν όσοι δεν εξοφλούν χρέη προς τους Δήμους, διαβάστε... Χρέη προς δήμους που αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ εξετάζει να μεταφέρει για είσπραξη από την εφορία η κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προτίθεται να αναλάβει τον ρόλο του «εισπράκτορα» για λογαριασμό των δήμων αναγνωρίζοντας την αδυναμία τους να εισπράξουν ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτών τους.

Ανατροπή. Στο «Ολντ Τράφορντ» η Αταλάντα προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, όμως στη συνέχεια δέχτηκε... ανελέητο σφυροκόπημα και η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ γύρισε το ματς με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει το νικητήριο (3-2) γκολ στο 81΄. Έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβηκαν στην κορυφή του 6ου ομίλου μετά την 3η αγωνιστική του Champions League και πηγαίνουν με ανεβασμένο ηθικό στο ντέρμπι της Premiership εναντίον της Λίβερπουλ (24/10). 

καθημερινά μικροΜετά από πολύωρο ταξίδι, η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε με ειδική πτήση από την Αθήνα στο Πεκίνο, όπου τον προσεχή Φεβρουάριο, θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022. Η υποδοχή της Ιερής Φλόγας, έγινε σε επίσημη τελετή στον Ολυμπιακό Πύργο, μια γιγαντιαία ατσάλινη κατασκευή ύψους άνω των 200 μέτρων, που δεσπόζει στο βόρειο τμήμα της κινεζικής πρωτεύουσας και όπου θα εκτεθεί η Φλόγα.

Ίδωμεν... φως Σαν σήμερα το 1879 ο Τόμας Έντισον δοκιμάζει με επιτυχία τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα πυράκτωσης, ο οποίος λειτουργεί 13½ ώρες προτού σβήσει.

Γιορτάζουν σήμερα 21 Οκτωβρίου: Θεοδότη, Θεόδοτος, Ιλαρίων, Ούρσουλα, Ορσαλία, Σωκράτης, Σωκρατία.

Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει αγάπη. Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν στο δημαρχείο της Αθήνας δύο άνθρωποι ηλικίας 87 και 85 ετών. Ενώθηκαν σε γάμο δύο ζωές, χαμογελαστοί, λαμπεροί και αληθινά ευτυχισμένοι.

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, να χαμογελάτε, υπάρχει πάντα ελπίδα για το καλύτερο! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle