Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
412

Γ Μουλκιώτης: Αμεση ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις         

< 2 λεπτά
21.10.21 • 12:50

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, oι βαμβακοπαραγωγοί της Βοιωτίας, πέραν των προβλημάτων που προκύπτουν από την εξωπραγματική αύξηση του κόστους παραγωγής των προϊόντων ένεκα αύξησης της ηλεκτρικής ενέργειας, του πετρελαίου κίνησης και των λιπασμάτων και αγροτικών εφοδίων, βρίσκονται αντιμέτωποι και με τις προκληθείσες ζημιές στην συγκομιδή του βαμβακιού, το οποίο δεν κατέστη δυνατόν να συλλέξουν, καθώς την εβδομάδα 11-17 Οκτωβρίου 2021 πρωτοφανείς σε ένταση και διάρκεια βροχοπτώσεις έπληξαν το Νομό.

Τονίζεται, επίσης ότι οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της συγκομιδής του προϊόντος, αρκετά στρέμματα αυτών στην πρώτη φάση συλλογής (πρώτο χέρι) και καθ´ ολοκληρία στην δεύτερη φάση (δεύτερο χέρι).

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής έχει μείνει στα χωράφια και κατά συνέπεια πολλοί βαμβακοπαραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλη μείωση στο εισόδημά τους και την επακόλουθη ζημιά, σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία για τους αγρότες.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να λάβει πολιτική απόφαση για μέριμνα, ώστε ο ΕΛΓΑ να ξεκινήσει άμεσα τη σχετική διαδικασία προκειμένου οι βαμβακοπαραγωγοί της Βοιωτίας, όπως και των υπόλοιπων περιοχών, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν πληγεί λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων, να υποβάλλουν τις δηλώσεις ζημίας τους, γεγονός που θα σηματοδοτήσει και την αυτοψία για την εκτίμηση των ζημιών. Επίσης, ερωτάται εάν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε όσο το δυνατόν πιο γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους ζημιωθέντες βαμβακοπαραγωγούς για τους παραπάνω ειδικά αναφερόμενους λόγους.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle