Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
263

Καθημερινά Τρίτη 26/10/2021

< 9 λεπτά
26.10.21 • 07:31

Απεβίωσε χθες Δευτέρα 25/10/2021 στις 12:04 στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών . 

καθημερινά μικροΣε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, θα εκτεθεί η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης και στη συνέχεια η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά. Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί  

καθημερινά μικροΗ οικογένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού δείτε σε ποιους λογαριασμους μπορείτε να καταθέσετε χρήματα 

Η απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά φέρνει στη Βουλή την Τόνια Αντωνίου. Στις εκλογές του 2019 στη Β3 Νοτίου τομέα Αθηνών η κυρία Αντωνίου πήρε 5.987 σταυρούς και κατετάγη πρώτη, αλλά την έδρα κράτησε η Φώφη Γεννηματά ως αρχηγός κόμματος. Δεύτερος είχε καταταγεί, με 5.898 σταυρούς, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

καθημερινά μικροΑνησυχητική τροπή παίρνει η πανδημία στη χώρα μας. Με βάση και τα σημερινά στοιχεία της Δευτέρας που κατέγραψαν 3.937 κρούσματα σε μέσο όρο επταημέρου, σημειώθηκε το υψηλότερο επίπεδο κρουσμάτων που έχει καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας, με 3.320 κρούσματα.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι η χώρα μας ξεπέρασε και τα υψηλά ποσοστά του Αυγούστου, οπότε ο μέσος όρος επταημέρου ήταν 3.258 κρούσματα. 

καθημερινά μικροΠαράλληλα, οι 54 απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί από τις 20 Μαίου, δηλαδή τους τελευταίους πέντε μήνες. Υψηλό είναι και το ποσοστό της θετικότητας (5,1%) με την διενέργεια όμως μόλις 76.793 τεστ (148.938 χθες). Επίσης, σε συνολικά 9 Περιφερειακές ενότητες της χώρας καταγράφονται τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων.

Συνεχίζει σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σήμερα Δευτέρα καταγράφηκαν 119 νέα κρούσματα τα οποία εντοπίστηκαν και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

καθημερινά μικροΗ Φωκίδα όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, είναι σε συνεχή ανοδική πορεία εμφάνισης κρουσμάτων και σήμερα κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με 26 νέα κρούσματα περισσότερα από τα 23 που είχαν καταγραφεί στις 7 Νοεμβρίου 2020. Η Εύβοια παρουσιάζει τα περισσότερα νέα κρούσματα και τα λιγότερα η Ευρυτανία. Αναλυτικά: 23 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, 41 στην Π.Ε. Εύβοιας, 1 στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 28 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, 26 στην Π.Ε. Φωκίδας 

Ο Δήμος Λεβαδέων με βάση την εβδομαδιαία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με τα δεδομένα της επιδημιολογικής επιτήρησης, ανακοινώνει ότι τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 133, εκ των οποίων τα 4 νοσηλεύονται και τα 129 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. 

καθημερινά μικροΤην Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς με ώρα έναρξης 18:15 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που διοργανώνουν το Παράρτημα Λιβαδειάς της Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων με τίτλο η "γυναίκα αγωνίζεται 1821-2021".

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, αλλά με απόφαση των διοργανωτών, που έλαβαν υπόψη τους την πρόγνωση του καιρού, ορίστηκε η νέα ημερομηνία διεξαγωγής. 

καθημερινά μικροΜετά την 5η αγωνιστική ο Κυπάρισσος Αντίκυρας είναι πρώτος στην βαθμολογία της Α κατηγορίας Βοιωτίας με την άλλη ομάδα της περιοχής Ενωση Άσπρων Σπιτιών-Ατίκυρας να είναι στην δεύτερη θέση και διαφορά τριών βαθμών.

Στον 2ο όμιλο της Β κατηγορίας το πρωτάθλημα βρίσκεται στην 2η αγωνιστική. Δείτε τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες του Σαββατοκύριαου.

καθημερινά μικροΟ Θηβαίος δικηγόρος Νίκος Λύγγος αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Ν.Ε Βοιωτίας της ΝΔ (ΔΕΕΠ) στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές. Επικράτησε με μεγάλη διαφορά, έναντι της συνυποψήφιας του Λουκίας Βαρουξή από τη Λιβαδειά. Ο κ. Λύγγος έλαβε 596 ψήφους και η κ. Βαρουξή 324.

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά αποτελεί πλέον μέλος της ΝΔ. Στις κάλπες προσήλθε σήμερα για να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές.

καθημερινά μικροΠριν τρεις ημέρες, ερωτηθείσα από τη δημοσιογράφο του ΣΕΙΡΙΟΥ fm, Μαρία Σφυρή, εάν έχει εγγραφεί στη ΝΔ, η απάντηση της ήταν “ουδέν σχόλιο”. Μένει να φανεί και εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις περί καθόδου της, ως υποψήφια βουλευτής, όταν γίνουν εθνικές εκλογές, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι ο αυτοδιοικητικός της κύκλος έχει κλείσει.

Σε μια συγκινητική τελετή, στη Σπάρτη, υπεγράφησαν τα πρωτόκολλα αδελφοποίησης των Δήμων Αλιάρτου-Θεσπιέων και Λαμιέων με το Δήμο Σπάρτης.

καθημερινά μικροΗ αδελφοποίηση των Δήμων έγινε κατόπιν αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και έπειτα από  επιμελή προετοιμασία τα τελευταία τρία χρόνια, με αφετηρία και κοινό σημείο συνάντησης των τριών Δήμων, την εμβληματική μάχη των Θερμοπυλών. 

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση στην κοινωνία της Λαμίας, του θανάτου του 53χρονου Ηλία Παπαδήμα, γιου του επί σειρά ετών Δημάρχου της πόλης και Υπουργού Υγείας, Λάμπρου Παπαδήμα.

καθημερινά μικροΠριν από λίγες ημέρες είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Ακολούθησε μία ακόμη χειρουργική επέμβαση σε Νοσοκομείο των Αθηνών και η εισαγωγή του στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Ο Ηλίας Παπαδήμας ήταν πολιτικός μηχανικός και διατηρούσε τεχνικό γραφείο στη Λαμία

Tο εστιακό βάθος του σεισμού της Δευτέρας 25/10 ήταν 3,7 χιλιόμετρα, με τη σεισμική δόνηση να σημειώνεται στις 15:52 και να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική. Στο Ολυμπιακό Στάδιο και συγκεκριμένα στο Κ2 είναι το επίκεντρο του σεισμού 2,9 της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

καθημερινά μικροΟ σεισμός που έγινε αισθητός στην Αττική και αναφέρθηκε πως ήταν περίπου 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, είχε τελικά επίκεντρό του το γήπεδο που χρησιμοποιούν σύλλογοι για να κάνουν οι ακαδημίες στον στίβο. Δεν έγινε αισθητός έξω, καθώς ήταν μικρής κλίμακας και εκείνη την ώρα δεν ήταν πολύς κόσμος, αλλά τον κατάλαβαν όσοι βρίσκονταν στο κλειστό το Ολυμπιακού Σταδίου.

Στη Βοιωτία το πρόβλημα με τον κορονοϊό εντοπίζεται στη μαθητική κοινότητα, αφού αυτή τη στιγμή 115 μαθητές είναι ενεργά κρούσματα, όπως αποκάλυψε στα αναλυτικά γεγονότα του Star K.E., ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας Στερεάς, για θέματα covid-19, Ανδρέας Τοουλιάς.

καθημερινά μικροΣήμερα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου είναι Δημητρίου του Μυροβλύτου, Να πείτε χρόνια πολλά  γιορτάζουν... Δημήτριος, Δημήτρης, Δημητρός, Μίμης, Τζίμης, Μήτσος, Δημητράκης, Τζιμάκος, Μητσάκος, Μήτρος, Δήμητρα, Μιμή, Μιμίκα, Δημητρούλα, Δημητρία, Ντίμι, Δήμος. Χρόνια Πολλά 

Καλημέρα σας, να χαμογελάτε, σας χαρίζει αισιοδοξία

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle