Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
170

Καθημερινά Δευτέρα 1/11/2021

< 11 λεπτά
01.11.21 • 08:25

Το τελευταίο ΑΝΤΙΟ λοιπόν στον Χρήστο.... Δύσκολη μέρα σήμερα. Αποχαιρετούμε έναν εξαιρετικό φίλο, συνεργάτη που μοιραστήκαμε για πολλά χρόνια τους ίδιους χώρους, τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο ρεπορτάζ. O πολυαγαπημένος μας συνάδελφος, Χρήστος Μουρδουκούτας, έφυγε αιφνίδια και πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, το μεσημέρι της Πέμπτης (28/10) στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, αφήνοντας φτωχότερη την οικογένεια των αθλητικών συντακτών. 

καθημερινά μικροΥπηρέτησε με ζέση το ρεπορτάζ στίβου, με το οποίο ήταν επιφορτισμένος στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), όπου και εργαζόταν από το 1994 έως και τον απρόσμενο και πρόωρο θάνατό του, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης στο γραφείο Τύπου του ΣΕΓΑΣ. Τα θερμά μα συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μαρία και στις τρεις κόρες του.   

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στη Μεταμόρφωση (έναντι Δημαρχείου) στις 12:00 σήμερα Δευτέρα (1/11) Η οικογένεια του Χρήστου Μουρδουκούτα επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.

καθημερινά μικροΣτοιχεία για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων από την πορεία του κορωνοϊού στη Στερεά Ελλάδα δείχνει η έρευνα του asopichos.gr για τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, 26/2/20 τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 25.378. Από τον σχετικό πίνακα μπορούμε να δούμε με μια ματιά  την σχέση του πληθυσμού με τους εμβολιασμούς και την σχέση με την πορεία των κρουσμάτων.

Στον πίνακα καταγράφονται τα περισσότερα συνολικά κρούσματα που τα έχει η Εύβοια στην οποία έχουν καταγραφεί 9.504 και τα λιγότερα στην Ευρυτανία με 977. Τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες έχουν εντοπιστεί στην Εύβοια και είναι 105. Μάλιστα τα ίδια κρούσματα είχαμε δύο φορές, στις 34 και στις 17 Αυγούστου 2021 ενώ τα λιγότερα έχει με 21 η Ευρυτανία από τις 23 Νοεμβρίου 2020. ΔΙΑΒΑΣΤΕ

καθημερινά μικροΟ Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού παρουσίασε την εκδήλωση "οδός ηρώων αριθμός 6 - 1821-2021" με θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακή ζωντανή μουσική την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού με συνδιοργανώτρια την ΠΕ Βοιωτίας και την αιγίδα του Δήμου Ορχομενού

Ο asopichos.gr παρουσιάζει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, απολαύστε το. 

καθημερινά μικροΣοκάρουν τα στοιχεία του εγκλήματος που διαπράχθηκε το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου στην Ιστιαία με θύμα μια 80χρονη γυναίκα και δράστη έναν 25χρονο Ρομά. Ο τελευταίος ομολόγησε την ειδεχθή πράξη του μετά από πολύωρες ανακρίσεις και περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας πως έγινε. Παρά την αποτρόπαια πράξη του, στη συνέχεια δε δίστασε να κάνει άνω κάτω το σπίτι της και να αρπάξει το κινητό της τηλέφωνο, καθώς και χρηματικό ποσό που δεν έφτανε τα 900 ευρώ και να εξαφανιστεί. 

Μαζικά rapid tests, θα διενεργηθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (Κεντρική Πλατεία –Πέτρινα ) τις ώρες 09.00 π.μ έως 14.00μ.μ. Οι δημότες με μια απλή και σύντομη διαδικασία θα κάνουν το test δωρεάν, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ.

καθημερινά μικροΕίκοσι τρεις Έλληνες τουρίστες που έφτασαν με πούλμαν έξω από την Βενετία, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η διάγνωση έγινε στο Μέστρε, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Γαληνοτάτη, όπου οι τουρίστες υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ. Τώρα βρίσκονται σε απομόνωση σε ξενοδοχείο καραντίνας και η κατάστασή τους παρακολουθείται από τους γιατρούς. 

Συντριπτική ήττα υπέστη το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή, καθώς έχασε με μεγάλη διαφορά τόσο στον δήμο των Σκοπίων, όσο και σε όλους τους άλλους μεγάλους δήμους της χώρας όπου στήθηκαν σήμερα κάλπες.Ο Ζόραν Ζάεφ γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του και παραιτείται από πρωθυπουργός της Bόρειας Μακεδονίας και από αρχηγός του κόμματός του.

καθημερινά μικροΈνας 47χρονος, πατέρας δύο παιδιών, είναι το νέο θύμα που θρηνεί ο κλάδος των διανομέων και η οικογένειά του. Τον άτυχο εργαζόμενο παρέσυρε αυτοκίνητο που παραβίασε το κόκκινο, τα μεσάνυχτα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός οδηγός τον εγκατέλειψε, αλλά επέστρεψε στον τόπο του ατυχήματος λίγο αργότερα, όπου και συνελήφθη.

Ενδεικτική των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί καταστηματάρχες που ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού, είναι το περιστατικό που έγινε στο Ρέθυμνο. Οξύθυμος πελάτης ο οποίος δεν διέθετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης εισέβαλε με το αγροτικό όχημά του στο μαγαζί μετά από διένεξη με τον καταστηματάρχη.

καθημερινά μικροΣτελέχη της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκαν το Δήμο Ορχομενού και είχαν συνάντηση με τη δήμαρχο Βούλα Καράλη και τον Αντιδήμαρχο Κοιν. Πολιτικής Γρηγόρη Ξηρογιάννη, τους οποίους ενημέρωσαν σχετικά με το έργο της Μονάδας τους και τις ανάγκες της περιοχής στον τομέα των εξαρτήσεων. Η ενημέρωση αφορούσε τις υπηρεσίες που προσφέρονται για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από το επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου με έδρα τη Λαμία.

Το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ο κ. Ξηρογιάννης, εισηγήθηκαν προτάσεις για μελλοντικές δράσεις με αποδέκτες μέλη της τοπικής κοινότητας, με στόχο την τακτική παρουσία του φορέα στην περιοχή, για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα εθισμού. 

καθημερινά μικροO Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, συνεχίζει τις δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης του κορωνοϊού και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Για τη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου 2021, έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου(rapid tests) στην πόλη της Θήβας και στην Κοινότητα Αμπελοχωρίου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην αίθουσα της χορωδίας(Κύπρου 3, απέναντι από το κεντρικό κτήριο του δημαρχείου) και θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους από τις 9:00 π.μ. έως τις 12:00 π.μ. ενώ στο Aμπελοχώρι τα rapid tests θα διεξάγονται στο Κοινοτικό Κατάστημα από τις 12:30 έως τις 2:30 μ.μ.

καθημερινά μικροΣυνελήφθη ημεδαπός στις 31/10 τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για κλοπή. Ειδικότερα, ο συλληφθείς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να έχει παραβιάσει την πόρτα εμπορικού καταστήματος της περιοχή και να έχει αφαιρέσει από το εσωτερικό του, διάφορα εμπορεύματα.

Αλλοδαπός αυτή τη φορά συνελήφθη στις 30/10 το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, για κατοχή ναρκωτικών. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

καθημερινά μικροΣτις 30/10 συνελήφθη ημεδαπός στη Λαμία, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Ο ανωτέρω εντοπίσθηκε να κινείται με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και σε επικείμενο έλεγχο, προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως το όχημα του ακινητοποιήθηκε και ο συλληφθείς πέταξε στο έδαφος, δύο (2) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης σε μορφή βράχου.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε κλοπή από οικία, η οποία διαπράχθηκε φέτος τον Αύγουστο στη Χαλκίδα. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός ανήλικου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία. Μεσημβρινές ώρες στις 20/8 ο ανωτέρω παραβίασε παράθυρο οικίας και αφαίρεσε από το εσωτερικό της, χρηματικό ποσό και μία τηλεόραση.

καθημερινά μικροΑπό το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών, εξιχνιάσθηκε κλοπή σε αποθήκη, η οποία διαπράχθηκε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, σε περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο (2) ανήλικων ημεδαπών οι οποίοι έκλεψαν από την αποθήκη ποσότητα πετρελαίου και διάφορα εργαλεία.

Θύμα επίθεσης από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Καλαμπάκα, επειδή ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό, κατήγγειλε ότι έπεσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως είπε ο καθηγητής, βρέθηκε στην Καλαμπάκα μαζί με άλλους 20 περίπου Πνευμονολόγους, για ένα σεμινάριο. Σε μια ταβέρνα που πήγαν, δεν έγινε κανένας έλεγχος εμβολιασμού και ένας εκ των καθηγητών τους είπε, πως για λόγους δημόσιας υγείας πρέπει να γίνει έλεγχος των πιστοποιητικών.

καθημερινά μικροΤον πρωταθλητή του ΝΒΑ, τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και τους Μιλγουόκι Μπακς θα υποδεχθεί στις αρχές του νέου μήνα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν. Στις 7 Νοεμβρίου 2021 οι Μιλγουόκι Μπακς θα αντιμετωπίσουν στην Ουάσινγκτον τους Γουίζαρντς και μια ημέρα μετά θα επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο. Οι πρωταθλητές ΝΒΑ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα φιλοξενηθούν και θα βραβευτούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στις 8 Νοεμβρίου

Σεμινάρια σε παιδιά για σωστή διατροφή σε συνεργασία με γνωστούς σεφ, καθώς επίσης και σεμινάρια για το μπούλινγκ που δέχονται τα παχύσαρκα παιδιά ξεκινά ο νεοσύστατος Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα», που ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2020, έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, αλλά απευθύνεται σε όλη την χώρα.

καθημερινά μικροΣύμφωνα με την πρόεδρο  Κ.Τσιρανίδου 6 στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. «Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παχυσαρκία ενηλίκων και τρίτη στα παιδιά μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Στη χώρα μας το 45% της παχυσαρκίας είναι στο Αιγαίο και στην Κρήτη και το 30% στην Αττική.

Σήμερα, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, είναι των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων, Οσίου Δαβίδ του Γέροντος εν Ευβοία και του Οσιομάρτυρος Διονυσίου.

Γιορτάζουν: Κοσμάς, Δαμιανός, Δαμιανή, Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Δαβίδ, Δαυίδ, Διόνυσος Χρόνια πολλά 

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, καλό μήνα, παρά τις δυσκολίες να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle