Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
213

Καθημερινά, Τρίτη 2/11/2021

< 9 λεπτά
02.11.21 • 08:38

Σας ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ; Όχι; Προσέξτε όταν τον ανοίξετε γιατί… «Δυναμίτη» στα νοικοκυριά βάζουν οι ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι, σε συνδυασμό με τη γενικότερη ακρίβεια στην αγορά, έχουν οδηγήσει τους καταναλωτές στην απόγνωση. 

καθημερινά μικροΚαι όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη, δηλαδή όλο και… ακριβότερη, το αμέσως επόμενο διάστημα.  Υπολογίζεται ότι η μέση επιβάρυνση των νοικοκυριών, μόνο από τις αυξήσεις στην ενέργεια, στα ενοίκια και σε βασικά είδη τροφίμων – έξοδα που θεωρούνται πάγια – αυξάνεται από περίπου 59 ευρώ έως 166 ευρώ το μήνα!

Οι φορολογούμενοι τρέχουν να προλάβουν τις νέες αντικειμενικές αξίες για να γλιτώσουν από έξτρα φόρους. Οι νέες τιμές ζώνης που θα εφαρμοστούν από το νέο έτος είναι αυξημένες έως και 250% σε 7.634 περιοχές και θα βάλουν φωτιά στον φόρο μεταβίβασης. Οσοι σχεδιάζουν να αποκτήσουν ακίνητο στις περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες θα τραβήξουν την ανηφόρα έχουν στη διάθεσή τους 45 εργάσιμες ημέρες για να κλείσουν τις εκκρεμότητες, ενώ για τις γονικές παροχές και δωρεές μετά την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 800.000 ευρώ υπάρχει χρόνος καθώς δεν επηρεάζονται από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών.

%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82 1 2Την ανησυχητική έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα αποτυπώνουν τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Αρνητικό ρεκόρ με 5.449 νέα κρούσματα ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, ενώ πληθαίνουν και οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, φτάνοντας τους 430, εκ των οποίων 364 (84,65%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. H Covid-19 στοίχισε τη ζωή σε 52 ανθρώπους το τελευταίο 24ωρο.

Στη Στερεά Ελλάδα σε τέσσερις από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες εντοπίστηκαν 154 κρούσματα και όλες με διψήφιο αριθμό. Την πρωτιά κατέχει η Βοιωτία με 48 νέα κρούσματα ενώ στον σχετικό πίνακα απουσιάζει η Ευρυτανία. Η Φωκίδα πέτυχε... αρνητικό ρεκόρ με 32 κρούσματα καταρρίπτοντας το προηγούμενο που ήταν 26 από τις 25 Οκτωβρίου φέτος. 

Λογκο Ορχομενός Δήμος 2Ο Δήμος Ορχομενού ενημερώνει τους δημότες πως θα πραγματοποιηθούν δωρεάν RAPID TESTS στις Τ.Κ Ορχομενού και Παύλου ως εξής: ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ,  TPITH 2/11 μεταξύ 9:00 -13:30 στην AIΘOYΣA ΣYNEΔPIAΣEΩN ΔΣ στο δημαρχείο, ΠAYΛO, TETAPTH 3/11 μεταξύ 9:00-14:00 στο ΓPAΦEIO KOINOTHTAΣ

Μαζικά rapid test , σε δημότες θα διενεργηθούν την ΤΡΙΤΗ 02-11 -2021, στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (Κεντρική Πλατεία –Πέτρινα ), από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Αλιάρτου –Θεσπιέων. ΩΡΑ : 09.00 πμ έως 14.00 μμ

%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B1%CF%82 %CF%87%CF%81Σε κλίμα οδύνης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του Χρήστου Μουρδουκούτα “συνoδέψαμε” τον φίλο αθλητικό συντάκτη του ΑΠΕ -το μεσημέρι της Δευτέρας (01.11.2021)- στην τελευταία του κατοικία. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στη Μεταμόρφωση και ακολούθησε η ταφή του στο νεκροταφείο Μεταμόρφωσης. Επικήδειο εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) εκφώνησε ο πρόεδρός του, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… 

Στη Λιβαδειά, Δήμος, περιφέρεια, ΔΟΥ, σχολεία κ.α θα παραμείνουν εκτός διαδικτύου, έως την Πέμπτη. Ό λόγος είναι η ζημιά από σκαπτικό μηχάνημα, στο κεντρικό δίκτυο στην οδό Καραγιαννοπούλου, όπου εκτελούνται έργα διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων και έργα αντικατάστασης σωλήνων αμιάντου από τη ΔΕΥΑΛ. Ο Δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία με την Κοινωνία της Πληροφορίας και το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την αποκατάσταση της ζημιάς, από τον ΟΤΕ.

%CE%A4%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%BC%CE%B7%CF%82 2Η έλλειψη ψηφιακής κουλτούρας στα στελέχη των ΟΤΑ και σε αρκετούς αιρετούς είναι το βασικό εμπόδιο για την  ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην αυτοδιοίκηση. Ο Γιάννης Τσιάμης, πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού, αναλύει με δηλώσεις τους στην "Καθημερινή" την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους της χώρας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και πως θα επεκταθεί σε μεγαλύτερο φάσμα ανά την επικράτεια. 

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στο Δήμο Λεβαδέων ανέρχεται σε 128, εκ των οποίων τα 6 νοσηλεύονται και τα 122 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

%CE%A6%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85 %CE%9A%CE%BBΤην πρώτη θέση στον 2ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος 21χλμ με την ονομασία «Λίμνη Νευρόπολη 2021» κατέκτησε η Ορχομένια Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου τερματίζοντας σε 2 ώρες 02.33. Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις νότιες πλαγιές του Καλλίδρομου με αφετηρία και τερματισμό στο κέντρο του Παλαιοχωρίου. Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Παλαιοχωριτών Δωριέων και ο Α.Σ Διόνυσος Αμφίκλειας, με την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς και του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας. Η πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων αλλά και στους ορεινούς δρόμους ήταν σε καταπληκτική κατάσταση τερματίζοντας άνετα αφήνοντας αρκετά πίσω τις συναθλήτριές της. 

Οι επισήμως καταγεγραμμένοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης να διαφέρει από τη μια ήπειρο κι από τη μια περιφέρεια στην άλλη. 

καθημερινά μικροΣτην Ευρώπη, έχουν καταγραφεί 1.401.804 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, η τρέχουσα αύξηση (24.353 θάνατοι τις τελευταίες επτά ημέρες, +13% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα) οφείλεται κυρίως στη Ρωσία (7.938 θάνατοι, +9%), την Ουκρανία (3.857 θάνατοι, +19%) και τη Ρουμανία (3.072 θάνατοι, +6%). Ωστόσο και άλλες χώρες καταγράφουν μεγάλες αυξήσεις, όπως η Σλοβακία (131 θάνατοι τις τελευταίες επτά ημέρες, +130%), η Τσεχία (138 θάνατοι, +97%) και η Ουγγαρία (237 θάνατοι, +68%).

Χωρίς εκπλήξεις οι αποφάσεις ορισμού χωρικών – θεματικών Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Συμβούλων που έκανε  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. Στην Π.Ε. Βοιωτίας η Φανή Παπαθωμά παραμένει αντιπεριφερειάρχης και ο Γιάννης Περγαντάς, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

καθημερινά μικρο

Στο διορισμό νέων αντιδημάρχων, αλλά και ανακατανομή ορισμένων αρμοδιοτήτων, προχώρησε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, εμπλουτίζοντας το διοικητικό σχήμα με νέα πρόσωπα. 

Μετά και το χθεσινό ιστορικό αρνητικό ρεκόρ των σχεδόν 5.500 κρουσμάτων, οι πληροφορίες που έρχονται από τις κυβερνητικές συσκέψεις δείχνουν τον προβληματισμό αλλά αποκλείεται η επιβολή ενός οριζόντιου lockdown και προς το παρόν ξορκίζουν κάθε σενάριο για επιβολή περιοριστικών μέτρων που αφορούν τον εμβολιασμένο πληθυσμό. Ολα φαίνεται ότι θα κλειδώσουν στην σημερινή σύσκεψη που, λένε οι πληροφορίες, έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

καθημερινά μικροΣτο νοσοκομείο Ιπποκράτειο έχει μεταφερθεί ο χορογράφος Τάσος Ξιαρχό, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε και το θρίλερ που ακολούθησε για τον εντοπισμό του. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι σήμανε συναγερμός στην αστυνομία μετά από την πληροφορία ότι ο Τάσος Ξιαρχό, ο οποίος βρέθηκε στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες μετά από χυδαία σχόλια για τα κιλά κοπέλας, απειλούσε να αυτοκτονήσει, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό του.

Σήμερα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, είναι του Ακίνδυνου Αφθονίου Ελπιδοφόρου Πηγασίου και Ανεμποδίστου των Μαρτύρων και  γιορτάζουν: Ακίνδυνος, Ακίνδυνη, Ανεμπόδιστος, Ανεμπόδιστη, Αφθόνιος, Αφθονία, Ελπιδηφόρος, Ελπιδοφόρος, Ελπιδηφόρα, Ελπιδοφόρα, Πήγασος, Πηγάσιος, Πηγασία Χρόνια Πολλά.

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, καλό μήνα, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle