Asopichos Logo
25-04-2024
Asopichos Logo
409

Καθημερινά, Τετάρτη 3/11/2021

< 9 λεπτά
03.11.21 • 08:39

Κριάρι επιτέθηκε και τραυμάτισε κτηνοτρόφο. «Το να δεις ένα άνθρωπο πάνω σε έναν γάιδαρο δεν είναι είδηση, έναν γάιδαρο καβάλα σε έναν άνθρωπο, ε, είναι είδηση», μας έλεγαν  στις σχολές δημοσιογραφίας. Το θυμήθηκα σήμερα με την επίθεση που έκανε ένα κριάρι στον κτηνοτρόφο…

καθημερινά μικροΣτο νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης 75χρονος κτηνοτρόφος από το Βελεστίνο. Ο κτηνοτρόφος είχε βγάλει για βοσκή τα ζώα του και κοντά στη δύση του ηλίου όταν πήγε να τα σταβλίσει και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα κριάρι του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στα πλευρά. Ο κτηνοτρόφος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να υποβληθεί στις σχετικές εξετάσεις καθώς πονούσε πολύ.

Κλείνει το Facebook το σύστημά της αναγνώρισης προσώπου, το οποίο αναγνωρίζει αυτόματα τους χρήστες σε φωτογραφίες και βίντεο, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τη χρήση τέτοιου είδους τεχνολογίας.

καθημερινά μικροΤην θλιβερή πραγματικότητα σε ότι αφορά το ποσοστό διερεύνησης των διωκτικών αρχών σε παγκόσμιο επίπεδο, δολοφονιών δημοσιογράφων, καταδεικνύει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. «Μόνο μία στις δέκα δολοφονίες δημοσιογράφων αποτελούν αντικείμενο έρευνας των διωκτικών αρχών σε παγκόσμιο επίπεδο» επισημαίνεται σχετικά.

Με ένα νέο, υπερσύγχρονο αναρροφητικό σάρωθρο ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στο οδικό δίκτυο, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου. Η προμήθεια ανέρχεται στα 222.952 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». 

καθημερινά μικροΟ Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι, το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης» θα παραμείνει  ΚΛΕΙΣΤΟ  για όλους, την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 από τις 13:00 ως τις 18:00 λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των Παλαιμάχων Λεβαδειακού και των Επίλεκτων Παλαιμάχων.

Συνελήφθη ημεδαπός, στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, για κατοχή ναρκωτικών. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κοκαΐνης. Στη Θήβα αυτή τη φορά, συνελήφθη επίσης ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών. Βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

καθημερινά μικροΟ Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού στην πόλη της Θήβας και στην Κοινότητα Αμπελοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Θήβας. Στη Θήβα συγκεντρώθηκαν 28 δείγματα, τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Στο Αμπελοχώρι έγιναν 14 rapid tests, τα οποία ήταν επίσης αρνητικά.

Η εξαφανισμένη από τις 16 Οκτωβρίου στην Αυστραλία τετράχρονη Cleo Smith βρέθηκε καλά στην υγεία της, κλειδωμένη σε μια κατοικία στο Carnarvon της Δυτικής Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

καθημερινά μικροΤραγικό θάνατο βρήκε το πρωί 42χρονη αθλήτρια στίβου και μαραθωνοδρόμος όταν φορτηγό την παρέσυρε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η άτυχη γυναίκα εγκλωβίστηκε στις ρόδες του φορτηγού και το ποδήλατό της έγινε μια άμορφη μάζα. Πρόκειται για την Δήμητρα Ιορδανίδου, αθλήτρια με αρκετές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο και δρομέα μεγάλων αποστάσεων. Την Κυριακή η αθλήτρια είχε πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος που έγινε στα Τρίκαλα... Στο παρελθόν είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές την 4η θέση στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.  

Ξεπέρασαν σήμερα τους 16.000 οι θάνατοι ασθενών με CoViD-19 στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας, ενώ οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσαν, επίσης, 6.700 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό, αριθμός που αποτελεί την τρίτη διαδοχικά αρνητική επίδοση μέσα στο τελευταίο τετραήμερο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 754.451 και οι θάνατοι 16.050.

καθημερινά μικροΆγγιξε το απόλυτο "μαύρο ρεκόρ" ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Στερεά Ελλάδα. Το τελευταίο 24ωρο καταμετρήθηκαν 198 κρούσματα ένα λιγότερο από το... ρεκόρ της περιφέρειας που είναι 199 από τις 24 Αυγούστου φέτος. Εκρηκτική η κατάσταση στη Φθιώτιδα όπου εντοπίστηκαν 93 νέα κρούσματα καταρρίπτοντας το "μαύρο ρεκόρ" που είχε μέχρι σήμερα με 72 από 6 Μαρτίου 2021. Περισσότερα εδώ 

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσαν 158 βουλευτές ενώ 139 βουλευτές ψήφισαν “κατά”.

καθημερινά μικροΤο σχέδιο νόμου αφορά στις μορφές άσκησης του υπαίθριου εμπορίου (λαϊκή αγορά), στις ρυθμίσεις αναφορικά με τις βραχυχρόνιες αγορές (πλανόδιο εμπόριο), στις αγορές παρασκευής και πώλησης έτοιμου φαγητού και ποτών επί του δρόμου (street food markets – καντίνες). Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ 

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους. Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών. Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες αναλυτικά εδώ  

καθημερινά μικροΗ βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Γιώτα Πούλου με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης είναι κατά 63 εκατομμύρια ευρώ μειωμένη σε σχέση με το 2020 και θεωρεί αβάσιμες τις δικαιολογίες ότι αυτό αφορά εκκρεμότητες εκκαθάρισης φόρου εισοδήματος. Κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι εμπαίζει τους αγρότες. Η ανακοίνωση της κας Πούλου.

Τραγικό θάνατο βρήκαν την Τρίτη, δυο αδέλφια ηλικίας 33 και 36 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο συνέβη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Εθνική Οδό Βλαχιώτη – Μολαών. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκαν μεταξύ τους ένα φορτηγό όχημα και ένα Ι.Χ. Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν τραγικό θάνατο τα δυο αδέλφια, τα οποία επέβαιναν στο Ι.Χ. και ήταν κάτοικοι των Μολάων.

καθημερινά μικροΣε άτυπο lockdown μπαίνει και πάλι η εστίαση, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων σε ανακοίνωσή της, μετά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Ειδικότερα, η ομοσπονδία σημειώνει ότι «Ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει τις επιχειρήσεις τις εστίασης»

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η τελετή των θυρανοιξίων του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο "Σημείο Μηδέν" στο Μανχάταν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου ήταν ο μόνος οίκος λατρείας που είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου μαζί με τους Δίδυμους Πύργους.

καθημερινά μικροΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει σήμερα Τετάρτη επείγουσα έκκληση να αναπτυχθεί εμβόλιο κατά μιας βακτηριακής μόλυνσης η οποία ενοχοποιείται για τον θάνατο 150.000 βρεφών και νεογνών κάθε χρόνο. Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Β (SGB), που προκαλεί σηψαιμία και μηνιγγίτιδα, είναι πρόβλημα δημόσιας υγείας πολύ σοβαρότερο απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα.

καθημερινά αναποδοΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle