Asopichos Logo
25-04-2024
Asopichos Logo
414

Καθημερινά , Παρασκευή 5/11/2021

< 8 λεπτά
05.11.21 • 08:56

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελο Μιχαήλ σε ολόκληρη τη χώρα από σήμερα μέχρι στις 8/11. Τις πύλες τους για το κοινό ανοίγουν από σήμερα οι βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας σε ολόκληρη τη χώρα για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.  

καθημερινά μικροΣε όλα τα αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν μετασταθμεύσεις μαχητικών και μεταγωγικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, ώστε ο κόσμος να θαυμάσει από κοντά τα ελληνικά «φτερά» και να γνωρίσει τα πληρώματα που καθημερινά υπερασπίζονται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, πετώντας σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Εισαγγελέας διερευνά από το μεσημέρι της Πέμπτης το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη το πρωί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όταν κατέρρευσε η οροφή σχολικής αίθουσας πάνω στα θρανία. Ευτυχώς λίγα λεπτά νωρίτερα η δασκάλα των μαθητών είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αποφάσισε να απομακρυνθούν τα παιδιά από την αίθουσα. Ερώτημα που έχουμε διατυπώσει σε πάρα πολλά σχόλιά μας. Ποιος υπέγραψε και παρέλαβε το εν λόγω έργο; Θα τιμωρηθεί κανείς ή θα έχουμε… αστοχία υλικού….

καθημερινά μικροΣε 229 ράπιντ τεστ που έγιναν στη Λιβαδειά τα 12 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος. Οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα συνεχιστούν στην ίδια τοποθεσία (Παλιό Δημαρχείο, Καραγιαννοπούλου 1) αύριο Παρασκευή (5/11) και Κυριακή (7/11) και ώρες 09:00 – 14:00.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) είναι έτοιμος να συστήσει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη χρήση για έκτακτη ανάγκη του αντιιικού χαπιού κατά της Covid-19 το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics, το οποίο έλαβε νωρίτερα σήμερα έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο EMA προσπαθεί επίσης να επιταχύνει την αξιολόγηση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα για το χάπι πριν από την πιθανή διάθεσή του στην αγορά στην ΕΕ, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κύμα μολύνσεων.

καθημερινά μικροΤο κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε έναν νόμο που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να απολύουν εργαζομένους τους που αρνούνται είτε να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, είτε να εργαστούν εξ αποστάσεως, καθώς η χώρα μάχεται με ένα από τα χειρότερα κύματα της πανδημίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Περίπου το 61% των ενηλίκων στην χώρα είναι πλήρως εμβολιασμένο, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο στην ΕΕ που κυμαίνεται κοντά στο 75%.

Νερό ανιχνεύθηκε σε έναν μεγάλο γαλαξία του πρώιμου σύμπαντος. Πρόκειται για την πιο μακρινή ανίχνευση νερού σε μοριακή μορφή μέχρι σήμερα σε κάποιον γαλαξία που "γεννάει" άστρα. Οι παρατηρήσεις έγιναν με το διεθνές τηλεσκόπιο ALMA στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Ο εν λόγω διπλός γαλαξίας έχει τη μεγαλύτερη μάζα από κάθε άλλο γνωστό γαλαξία εκείνης της πρώιμης εποχής. Το νερό είναι το τρίτο σε αφθονία μόριο στο σύμπαν μετά το μοριακό υδρογόνο και το μονοξείδιο του άνθρακα.

καθημερινά μικροΚαλοκαιρία χωρίς σημαντικά φαινόμενα προβλέπεται να επικρατήσει σε όλη τη χώρα έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αρκετή ηλιοφάνεια, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και αυξημένη υγρασία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα Έως και το Σάββατο προβλέπεται κατά τόπους να φτάνει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας στα ανατολικά την Κυριακή θα συνοδεύσει μια πρόσκαιρη ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο. Περαιτέρω υποχώρηση της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα προβλέπεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βοριάδες σε όλη τη χώρα.

καθημερινά μικροΠέντε εντατικολόγοι από νοσοκομεία των Αθηνών μετακινούνται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενισχύσουν την φροντίδα των περιστατικών covid-19, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα και σε συνεννόηση με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας. Το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση, καθώς αυξάνονται τα περιστατικά νοσηλειών και οι πέντε εντατικολόγοι θα βοηθήσουν τους συναδέλφους τους που δίνουν τη μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στην σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επικοινωνία του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, η Πολιτεία οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να μην τις πετά στην Εκκλησία για συστάσεις προς τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

καθημερινά μικρο«Τελεσίγραφο» στους κληρικούς της μητρόπολής του που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν έστειλε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος. Ήδη περίπου 35 κληρικοί της Μητρόπολης Μυτιλήνης, που δήλωναν αρνητές του εμβολιασμού, ξεκίνησαν να λαμβάνουν προσωπική επιστολή από τον Μητροπολίτη Ιάκωβο, ο οποίος τους ξεκαθαρίζει πως, εάν μέσα σε μια εβδομάδα δεν έχουν εμβολιαστεί, θα τεθούν σε αργία συνοδευόμενη από στέρηση μισθού.

Πάνω από τρεις φορές υπερκαλύφθηκε σήμερα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ καθώς η επιχείρηση συγκέντρωσε προσφορές πάνω από 4 δισεκατομμύρια.

καθημερινά μικροΑμαν με αυτές τις πλαστικές καρέκλες… Τραγικό δυστύχημα, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (3/11) στην Αμυγδαλιά Καρύστου με θύμα έναν 75χρονο άνδρα. Ο ηλικιωμένος καθόταν στην αυλή του σε πλαστική καρέκλα, όταν εκείνη έσπασε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος και να χτυπήσει στο κεφάλι σε τσιμεντένιο τοιχίο. Η πρόσκρουση αποδείχτηκε μοιραία. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Καρύστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το χθεσινό επιδημιολογικό δελτίο έχει δύο αρνητικά ρεκόρ και μία αρνητική εξέλιξη: Τα ρεκόρ είναι ο αριθμός των κρουσμάτων (προηγούμενο υψηλό ήταν 6.700 την Τρίτη) και το ποσοστό των διασωληνωμένων με πλήρη εμβολιασμό (16,33%). Η αρνητική επίδοση είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία (363), οι οποίες παραπέμπουν σε επίπεδα της 4ης Μαΐου (369).

καθημερινά μικροΣυνεχίζει να κινείται σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Στερεά Ελλάδα. Σήμερα εντοπίστηκαν 183 και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες. Τα περισσότερα εντοπίστηκαν στη Φθιώτιδα και τα λιγότερα στην Ευρυτανία.

Επιχειρηματίας (στη Λήμνο), σε αλλόφρονα κατάσταση, τηλεφώνησε στην υπηρεσία καθαριότητας και ζήτησε να σταματήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών, προκειμένου να γίνει έλεγχος σε συγκεκριμένο κάδο. Υποστήριζε ότι «κατά λάθος», μέσα στους πολλούς φακέλους που είχε πετάξει στα σκουπίδια, ήταν και ένας που περιείχε 100.000 ευρώ. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σταμάτησαν το απορριμματοφόρο που είχε πάρει τον συγκεκριμένο κάδο και στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και άδειασαν σε δημόσια θέα τα σκουπίδια. Ύστερα από το ψάξιμο βρέθηκε ο φάκελος με τα 100 χιλιάρικα και ανακουφίστηκε ο επιχειρηματίας.

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle