Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
663

Αλ. Τσίπρας από Χαλκίδα: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζει στον δικό του κόσμο...»

< 3 λεπτά
05.11.21 • 21:52

έναν τόπο που "έχει βιώσει με το πιο σκληρό τρόπο την εγκατάλειψη και την εγκληματική ανικανότητα της χειρότερης κυβέρνησης που έζησε η Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση" όπως είπε.

"Από την Εύβοια της κυβερνητικής εγκατάλειψης, θέλουμε να ξεκινήσουμε να βάζουμε τα θεμέλια μιας νέας αρχής για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία. Μιας νέας αρχής για τη κοινωνία με την κοινωνία", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, προαναγγέλλοντας μια μεγάλη περιοδεία το επόμενο διάστημα, με στόχο "να βρεθεί παντού": "Σε κάθε Περιφέρεια, σε κάθε γωνιά μιας χώρας που αξίζει και μπορεί να έχει ένα καλύτερο μέλλον", σημείωσε και χαρακτήρισε ως "τελικό σκοπό", την ενδυνάμωση του κόμματος στην πορεία προς το 3ο συνέδριό του ."Να ανοίξουμε τις πόρτες του σε νέα μέλη, δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες και να ανοίξουμε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη στην επομένη εκλογική μάχη της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης", είπε.

"Όμως σήμερα, και πριν την τελική πολιτική μάχη, έχουμε για μια ακόμα φορά μπροστά μας μια άλλη μάχη. Μάχη για την ίδια τη ζωή. Που κοντεύει τα δυο χρόνια κι όμως δεν λέει να κοπάσει. Φουντώνει διαρκώς, πάνω στην ανικανότητα και τον κυνισμό ενός πρωθυπουργού που δειλιάζει να αναμετρηθεί με την πραγματικότητα", δήλωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "ζει στον δικό του κόσμο", "οχυρωμένος μέσα στα ψέματα, την προπαγάνδα, τον εναγκαλισμό με την κρατικοδίαιτη ελίτ και τη διαπλοκή που επανήλθε για να καλύψει το χαμένο έδαφος της προηγούμενης πενταετίας, που βρέθηκε αποκομμένη από τον ομφάλιο λώρο από τον κύριο αιμοδότη της, το κράτος και το κρατικό χρήμα". 

Πριν την ομιλία του στη Χαλκίδα ο Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και ζήτησε να δοθούν  φορολογικές ελαφρύνσεις, εισόδημα έκτακτης ανάγκης και  αποζημιώσεις στο σύνολο τους στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Φορολογικές ελαφρύνσεις, εισόδημα έκτακτης ανάγκη και να δοθούν οι αποζημιώσεις στο σύνολο τους για τους πληγέντες από τις φωτιές ζήτησε από την Ιστιαία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτο σταθμός της περιοδείας του στην Βόρεια Εύβοια.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης μέρος των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης να προωθεί στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού και  κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταθεί δίπλα στους πολίτες της περιοχής ενώ επέκρινε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει επισκεφθεί την Εύβοια. Τόνισε ακόμα ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ σκληρός.

Οι φορείς ζήτησαν την βοήθεια της πολιτείας για να μπορέσει ο τόπος να σταθεί στα πόδια τους.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε κάτοικος της περιοχής, ότι για να ξαναγίνει κάποιος ρητινοπαραγωγός θα χρειαστούν 40 χρόνια .

πηγή

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle