Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
677

Καθημερινά, Δευτέρα 8/11/2021

< 9 λεπτά
08.11.21 • 08:20

Μεγάλη γιορτή σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, είναι η Σύναξις των Αρχαγγέλων και Αγγέλων. Φύλακες Αγγελοι, ας μας προστατεύουν όλους. Χρόνια πολλά γιορτάζουν οι:  Άγγελος, Αγγελής, Αγγελική, Άντζελα, Άτζελα, Άντζυ, Αγγέλα, Αγγέλλω, Αγγελίνα , Γαβριήλ, Γαβρίλος, Γαβρίλης, Γαβριέλα, Γαβρίλα, Γαβριηλίτσα, Γαβριλίτσα, Αραβέλα, Μιχαήλ, Μισέλ, Μιχάλης, Μιχαλός, Μιχελής, Μιχαέλα, Μιχαέλλα, Μιχαήλα, Μιχαηλίτσα, Μιχαλίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Ευστρατία, Μεταξία, Μεταξένια, Μεταξούλα, Ταξούλα, Ραφαήλ, Ραφαήλος, Ραφαέλος, Ραφαέλα, Ραφαέλλα, Ραφαήλα, Ραφαηλία, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Στρατηγός, Στρατής, Στρατηγούλα, Ταξιάρχης, Ταξιαρχούλα, Πανορμίτης.

καθημερινά μικροΑνοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα, αποκλειστικά όμως για ανεμβολίαστους, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης ενώ για μια ακόμα φορά απέκλεισε το lockdown. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «lockdown δε θα υπάρξει. Όχι επειδή αποκλείεται να βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις, δυστυχώς δεν αποκλείεται, με 35% των πολιτών ανεμβολίαστους. Ο λόγος που δε θα γίνει το lockdown είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραβιάσει συνταγματικές ελευθερίες των εμβολιασμένων, οι οποίοι δια της επιλογής τους να εμβολιαστούν, δεν κινδυνεύουν πλέον να χάσουν τη ζωή τους. ‘Αρα, δεν μπορείς να τους πεις ότι σε “κλείνω σπίτι”»

Την Κυριακή σε ελέγχους που έγιναν εντοπίστηκαν 31 κρούσματα στην ΠΕ Βοιωτίας, 34 στην ΠΕ Εύβοιας, 7 στην ΠΕ Ευρυτανίας, 69 στην ΠΕ Φθιώτιδας, 8 στην ΠΕ Φωκίδας

καθημερινά μικροΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα είναι 4.307, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 784.904. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.295 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 470.

Σε 99.258 ανήλθαν οι έλεγχοι που έγιναν, συνολικά, σε όλη την Ελλάδα, χθες, Σάββατο 6 Νοεμβρίου, που ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τη συνολική ενημέρωση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ). Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 228.150 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 25 επιχειρήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 11 συλλήψεις από τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

καθημερινά μικροΣτη Στερεά Ελλάδα: - Σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και παράβαση στον πελάτη. - 4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων. - 27 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Αύξησε τη διαφορά σε έξι βαθμούς κάνοντας το 6χ6 ο Κυπάρισσος Αντίκυρας μετά την εντός έδρας νίκης με 2-1 επί του Παναλίαρτου, από την Ενωση Ασπρων Σπιτιών-Αντίκυρας που ηττήθηκε στη Θήβα με 3-0. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στην Α κατηγορία της Βοιωτίας και η βαθμολογία ΕΔΩ

καθημερινά μικροΣτη Β κατηγορία της Βοιωτίας είχαμε τα εξής αποτελέσματα για την 3η αγωνιστική Παμβαγιακός-Επαμεινώνδας 0-5, Δόξα Μουρικίου-ΑΣ Λεονταρίου 3-2, ΑΕ Δηλεσίου-Απόλλων Ακραιφνίου 5-0, Δάφνη Ερυθρών-Ελεώνας 1-0, Ιωνικός Αστέρας-ΑΕ Σκούρτων 4-4 το παιχνίδι Οινόφυτα-Ελπίδες Αλιάρτου θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου. 

«Δέος. Τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μου όταν μπαίνω στο Παναθηναϊκό Στάδιο» “Μαραθώνιος είναι ο αγώνας που γίνεται στην Αθήνα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι δρόμοι”, λέει ο έμπειρος μαραθωνοδρόμος που έχει διανύσει 41 φορές τη διαδρομή των 41.195 μ. από τη Νέα Υόρκη ως το Σίδνεϊ. Ο λόγος για τον Νίκο Τσατσακλά, τον 70χρονο δρομέα με προβλήματα όρασης, με τον οποίο μιλήσαμε, λίγα λεπτά αφότου είχε ολοκληρώσει την τρίτη του προπόνηση για αυτή την εβδομάδα, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία προετοιμασίας πριν από τον αγώνα της 14ης Νοεμβρίου, του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. 

καθημερινά μικροΗ πολύ αυξημένη υγρασία θα συνεχίσει να περιορίζει την ορατότητα και να δημιουργεί κατά τόπους ομίχλες το επόμενο διήμερο, ενώ θα πέσει και λίγο η θερμοκρασία και θα έχουμε λίγες συννεφιές κυρίως στα βόρεια, όπου την Τρίτη πιθανώς θα δώσουν λίγες ασθενείς βροχές. Από τη νύχτα και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης χαλάει πρόσκαιρα ο καιρός, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια, το Κεντρικό και Ν. Αιγαίο, ενώ και οι άνεμοι θα πνέουν αρκετά ισχυροί φτάνοντας και τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη. Φτιάχνει όμως και πάλι από την Πέμπτη και θα συνεχιστεί καλός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, με λίγες παραπάνω συννεφιές.

Σε ηλικία 89 ετών πέθανε ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου, ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες στο χώρο της γουνοποιίας αλλά και ταυτόχρονα εθνικός ευεργέτης. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1932 στη Σιάτιστα. Μαζί με τον αδελφό του Νίκο Παπαγεωργίου σύστησαν το Ίδρυμα Παπαγεωργίου και με δωρεές τους που ξεπέρασαν τα 30 εκατ. δολάρια το 1993 αποφάσισαν να κατασκευάσουν το νοσοκομείο που φέρει το όνομα τους στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου αναγκάστηκε να εργαστεί από μικρή ηλικία μαζί με τα δύο του αδέλφια, Νικόλαο και Απόστολο όταν οι Γερμανοί το 1943 εκτέλεσαν τον πατέρα τους.

καθημερινά μικροΜαρτιναιος, Λεμονής, Κασάπης, Τσάνας, Γκουλής, Ματισεν, Γιουνούς, Κάβουρας, Αρβανίτης, Αρμοδωρος και πολλά ακόμη λαμπερά αστέρια του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα φορέσουν πάλι τη φανέλα του Λεβαδειακού. Φιλικός αγώνας μεταξύ παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού, στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου της ομάδας Μιχάλη Σκλαπάνη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου (ανήμερα της Γιορτής του) ώρα 15:00, στο Δημοτικό Στάδιο. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς. Συνεχίστε ΕΔΩ 

Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, παρακολούθησαν το άναμμα των φώτων σε δύο έλατα, με ύψος άνω των 10 μέτρων, λίγο πριν τις 8 το βράδυ χθες. Ουσιαστικά το χωριό του Ταξιάρχη εγκαινίασε πρώτο την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. 

καθημερινά μικροΣτην ενότητα “σήμερα… χθες”  παρουσιάζουμε γεγονότα που έγιναν στο παρελθόν και τα φέρνουμε στη μνήμη σήμερα, με αποδεικτικά στοιχεία έτσι όπως αναφέρθηκαν στον χρόνο που συνέβησαν. Αυτή τη φορά ασχοληθήκαμε με την καλλιέργεια του βαμβακιού και την τιμή του. Κύρια καλλιέργεια το βαμβάκι στην Κωπαΐδα ενώ τη μερίδα του λέοντος στην περιοχή έχει ο Ορχομενός.

Χρόνια τώρα η αγανάκτηση οδηγούσε τους αγρότες σε κινητοποιήσεις και απαιτήσεις προς τους εκάστοτε κυβερνώντες αλλά... δυστυχώς η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Γεγονότα που βίωσαν οι γονείς μας, οι παππούδες μας ή οι ίδιοι εμείς,  καταγράφηκαν και δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε διάφορες εφημερίδες όπως τα παρακάτω, τα ανασύρουμε από το αρχείο του Μπάμπη Ζαννιά και σας τα παρουσιάζουμε γιατί με τεκμήρια καταγράφεται η ιστορία και γιατί έτσι γίνεται η σύγκριση τους χθες με το σήμερα...

καθημερινά μικροΖητήματα που απασχολούσαν από τότε τους αγρότες (και σίγουρα ακόμη πιο παλιά), που παραμένουν ακόμη επίκαιρα και ζητούμενα από τους αγρότες μας. Έχει περάσει πάνω από μισό αιώνας, 59 χρόνια για την ακρίβεια, από το πρώτο δημοσίευμα και 46 από τα επόμενα αλλά δυστυχώς η κατάσταση παραμένει... συνεχίστε ΕΔΩ 

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle