Asopichos Logo
23-04-2024
Asopichos Logo
165

Εκτόξευση στα 238 ενεργά κρούσματα στο Δήμο Λεβαδέων

< 2 λεπτά
08.11.21 • 18:12

Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζοντας τις δράσεις πρόληψης κατά του ιού covid-19, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποίησαν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς.

Συγκεκριμένα χθες Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 διενεργήθηκαν 220 τεστ, εκ των οποίων τα 9 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος.

Σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν 159 τεστ, εκ των οποίων τα 5 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει επιπλέον έλεγχος.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 238, εκ των οποίων τα 8 νοσηλεύονται και τα 230 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στα όρια του Δήμου Λεβαδέων, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζήτησαν την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής, κάνοντας από κοινού έκκληση:

1ον Για τον άμεσο εμβολιασμό όλων το συντομότερο δυνατόν.

2ον Για την τήρηση στο ακέραιο όλων των συστηνόμενων μέτρων προστασίας από τον Ε.Ο.Δ..Υ (πλύσιμο χεριών, χρήση αντισηπτικών και κυρίως χρήση μάσκας).

3ον Για ελεγχόμενη ανάπτυξη κοινωνικών επαφών το προσεχές διάστημα και την αποφυγή δράσεων, που ενδέχεται να προκαλέσουν συνωστισμό.

Βιώνοντας μία σημαντική επιδείνωση της πανδημικής κρίσης πρέπει άμεσα να αυξηθούν τα επίπεδα υγειονομικής θωράκισης της κοινωνίας μας.

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι εξαιρετικά δύσκολες, αλλά κι αυτήν την δύσκολη καμπή θα την ξεπεράσουμε.

Μαζί θα τα καταφέρουμε!

Τέλος ενημερώνουμε ότι οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα συνεχιστούν στην ίδια τοποθεσία (Παλιό Δημαρχείο, Καραγιαννοπούλου 1) την Πέμπτη (11/11), την Παρασκευή (12/11) και την Κυριακή (14/11) από τις 9:00 έως και τις 14:00.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle