Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
212

Καθημερινά, Τετάρτη 10/11/2021

< 11 λεπτά
10.11.21 • 08:27

Μεταβολή στο σκηνικό του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Τετάρτη και την Πέμπτη. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η ενίσχυση των ανέμων. Ανατολικοί στα δυτικά και βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά τμήματα της χώρας, η έντασή τους θα φτάσει τα 7 με 8 και στα νότια πελάγη πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή αρχικά στα ανατολικά και βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. 

καθημερινά μικροΗ σχετική υγρασία θα μειωθεί αισθητά. Λίγες βροχές θα πέσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη την Τετάρτη. Την Παρασκευή  προβλέπεται εξασθένηση των βορείων ανέμων και καλοκαιρία, που πιθανότατα θα συνεχιστεί και το σαββατοκύριακο στα ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ βροχές αναμένονται στη δυτική Ελλάδα κυρίως την Κυριακή.

Στα ύψη παραμένει ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε στις 30 Οκτωβρίου, με ρεκόρ 4.696 κρουσμάτων, το οποίο διαδέχθηκαν 6 ακόμη αρνητικές επιδόσεις, εκ των οποίων η πιο πρόσφατη είναι η σημερινή. Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσαν την Τρίτη 8.613 επιπλέον λοιμώξεις από κορωνοϊό και 46 θανάτους ασθενών με CoViD-19.

καθημερινά μικροΣε σύγκριση με την προηγούμενη Τρίτη, καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων κατά 28,5% (ήταν 6.700), αύξηση τεστ κατά 51,7% (ήταν 419.408) και μείωση θετικότητας κατά 18,5% (ήταν 1,6%). Την φρενήρη ταχύτητα αύξησης κρουσμάτων στη χώρα ακολουθεί και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην οποία  Συνεχίστε ΕΔΩ 

Στην τελική ευθεία για το μεγαλύτερο, αθλητικό, ιστορικό, πολιτιστικό, μαζικό γεγονός της Ελλάδας, τον ΑΥθεντικό Μαραθώνιο ο οποίος θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μια σειρά εκδηλώσεων Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα. Η συνέντευξη Τύπου για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ, θα γίνει σήμερα Τετάρτη (10/11, 13.30) παρουσία όλων των θεσμικών εκπροσώπων, στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο.

καθημερινά μικροΣτην διάρκεια της θα αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες, που θα αφορούν στον αγώνα και στις παράλληλες δράσεις, αλλά θα παρουσιαστεί και το μετάλλιο του Μαραθωνίου, το οποίο επιμελήθηκε ο γλύπτης και καθηγητής Κώστας Βαρώτσος, ο οποίος μάλιστα θα είναι στο πάνελ των ομιλητών.

Η ενιαία mobile εφαρμογή «Athens Marathon» αποτελεί μια ακόμα καινοτομία του ΣΕΓΑΣ που διατίθεται δωρεάν μέσω Google Play και App Store. Όσοι επιλέξουν να την κατεβάσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο (live tracking) την εξέλιξη του αγώνα από το κινητό, το tablet, ή και τον υπολογιστή τους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να διατηρούν επαφή με τους συγγενείς η φίλους τους και να βλέπουν την εξέλιξή της διαδρομής τους σε όποιον αγώνα και αν συμμετέχουν στο αγωνιστικό διήμερο το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Μπορείτε να κατεβάσετε άμεσα την εφαρμογή πατώντας εδώ,

καθημερινά μικροΗ ιστορία του μαραθωνίου ζωντανεύει και πάλι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου με τη διεξαγωγή του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και συναντά τους σύγχρονους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πρωί της Κυριακής, λίγο πριν ο πρώτος μαραθωνοδρόμων μπει στο Παναθηναϊκό στάδιο για να τερματίσει τα 42.195 μ., η εθνική ομάδα που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα κάνει τη δική της παρουσία στο στάδιο, προκειμένου να τιμηθεί από την Ομοσπονδία.

Ο "χρυσός" ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ο  Εμμανουήλ Καραλής, η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, αλλά και τα υπόλοιπά μέλη της αποστολής που μετείχαν στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη το καλοκαίρι στο Τόκιο, θα παρελάσουν στο Παναθηναϊκό στάδιο, θα ζήσουν την μαγεία της παρουσίας στον ιστορικό χώρο και φυσικά θα απολαύσουν το χειροκρότημα των θεατών.

καθημερινά μικροΑπό το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, εξιχνιάσθηκε κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, η οποία έγινε μεσημβρινές ώρες της 01-11-2021 στον Ορχομενό Βοιωτίας. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία. Το εν λόγω όχημα, κατόπιν επιστάμενων αναζητήσεων, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή και αποδόθηκε νομότυπα στην ιδιοκτήτριά του.

Ένα εκατομμύριο οχτακόσιες χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους έχουν στηριχτεί από το «Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, όπως παρουσιάστηκε στην εκδήλωση του οργανισμού στο Μέγαρο Μουσικής. Τουλάχιστον οχτακόσια πενήντα παιδιά έχουν μεγαλώσει στα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού. Επιπλέον εκατόν πενήντα χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους έχουν καταφύγει στα κέντρα στήριξης. Οι κλήσεις από την πρώτη μέρα λειτουργίας του οργανισμού ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες. Οι άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού έχουν διαχειριστεί πάνω από χίλιες ενιακόσιες εξαφανίσεις και έχουν φροντίσει για την κατ’ οίκον νοσηλεία, τις προληπτικές εξετάσεις και τη διατροφή των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

καθημερινά μικροΣτις φυλακές οδηγήθηκε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο προπονητής τένις ο οποίος κατηγορείται ότι αποπλάνησε ανήλικες μαθήτριες του. Ο κατηγορούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έκανε ένα λάθος επισημαίνοντας ωστόσο ότι αποδέχεται να πληρώσει για αυτά που έκανε αλλά όχι για αυτά που τον κατηγορούν.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν από σήμερα, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, το πρωί και για 48ωρες τα πλοία. Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κατά τη συνεδρίασή της στις 27-10-2021, κήρυξε 48ωρη πανελλαδική απεργία στα επιβατηγά πλοία ακτοπλοϊκά-μεσογειακά/τουριστικά-πορθμεία) με έναρξη από σήμερα Τετάρτη 10-11-2021 στις 06:01 έως την Παρασκευή 12-11-2021 στις 06:01, με προοπτική κλιμάκωσης.

καθημερινά μικροΔύο μεγάλες ομάδες μεταναστών πέρασαν τα σύνορα της Λευκορωσίας και εισήλθαν στην επικράτεια της Πολωνίας, μετέδωσε αργά το βράδυ το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP. Δεκάδες μετανάστες κατάφεραν να ρίξουν τμήματα των φρακτών στα χωριά Κρίνκι και Μπιαλοβέζα. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει σήμερα το έργο της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», που αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft.

καθημερινά μικροAνοικτό είναι ακόμη το πότε και πόσα debate πρόκειται να γίνουν κατά την προεκλογική περίοδο για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής. Στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για την εκλογική διαδικασία (ΕΔΕΚΑΠ) που έγινε επί τρίωρο, με την παρουσία και εκπροσώπων των υποψηφίων δεν ελήφθη οριστική απόφαση. Η συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστεί ξανά σήμερα.

Τη δέσμευσή του ότι ο ίδιος και το ΜέΡΑ25 θα είναι στο πλευρό τους, εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

καθημερινά μικροΈνα ακόμη τροχαίο είχε χθες το βράδι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, στην εθνική οδό. Ο Αλέξης Κούγιας κινούταν από Λάρισα προς Αθήνα. Στο 308 χλμ. στο τμήμα μεταξύ Βελεστίνου - Αερινού, αρχικά έγινε τροχαίο με δύο φορτηγά. Οι δύο νταλίκες συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η μια να έχει ακινητοποιηθεί στη ΛΕΑ και η άλλη νταλίκα στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Ο Αλέξης Κούγιας που ακολουθούσε, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με τα ακινητοποιημένα φορτηγά που ουσιαστικά είχαν κλείσει το δρόμο. Με έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής, δεν καρφώθηκε στο πίσω μέρος του φορτηγού, αλλά καβάλησε το διάζωμα καταλήγοντας στο πλάι και μπροστινό μέρος του ενός φορτηγού.

καθημερινά μικροΣπουδαίο έργο που αναβαθμίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, επισημοποιήθηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και το διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά για την Ενεργειακή Αναβάθμιση. 

Το σημαντικό αυτό έργο, ύψους 4.960.361,13€, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη  2014 - 2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και έρχεται λίγες ώρες μετά την ένταξη του έργου για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με ακτινοθεραπεία, στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.

καθημερινά μικροΓια κινητοποίηση προετοιμάζεται ο κλάδος της εστίασης, όπως αποφασίστηκε από το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης “εστιάΖΩ” , που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στις 8 και 9 Νοεμβρίου. Ύστερα από συζήτηση των προέδρων και των εκπροσώπων των σωματείων αποφασίστηκε όλοι οι επιχειρηματίες εστίασης να κατεβάσουν ρολά την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, από τις 06:00 το πρωί έως τις 06:00 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου.

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, το Σάββατο 13/11/2021 και  ώρα 11π.μ. Για τον λόγο αυτό, θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το Ζάππειο της Λιβαδειάς, ώρα 7.00΄το πρωί, για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά στη Αθήνα.

καθημερινά μικροΜεγάλη τιμή για τους ίδιους αλλά και για την χώρα μας "...από τα Σεπόλια στα σαλόνια του Λευκού Οίκου". Το μεσημέρι της Δευτέρας (8/11) οι πρωταθλητές του NBA, Μιλγουόκι Μπακς, επισκέφτηκαν τον Λευκό Οίκο. Στην ομιλία του προς τιμήν της ομάδας, ο Τζο Μπάιντεν, έκανε ειδική αναφορά στον MVP των τελικών αλλά και ολόκληρη την οικογένεια. Δεν δίστασε να αποθεώσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και ολόκληρη την οικογένειά του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle