Asopichos Logo
27-01-2022
Asopichos Logo
91

4ος αγώνας "στα χνάρια των Ηρώων" για... ήρωες αθλητές. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

< 5 λεπτά
02.08.21 • 14:51
#Tags:

Πραγματικά ο αγώνας "στα χνάρια των Ηρώων" δεν ήταν μόνο για την τιμή των 700 Θεσπιέων. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ότι και οι σημερινοί δρομείς, οι Υπερ-Μαραθωνορόμοι που μπήκαν στην εκκίνηση με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν,  λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που επικρατεί στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, ήταν ήρωες. Με αυτές τις καιρικές συνθήκες να καλύπτεις μια διαδρομή 102 χλμ για να τιμήσεις ήρωες, ε, "παίρνεις" κι εσύ λίγη από τη δόξα τους... Πράγματι λοιπόν θα μπορούσαμε να παραφράσουμε "στα χνάρια των Ηρώων" για... Ήρωες.

Όμως το άρτια οργανωμένο αθλητικό γεγονός, εξελίχθηκε και στέφθηκε με επιτυχία ο 4ος αγώνας δρόμου Θεσπιές –  Θερμοπύλες "Στα χνάρια των ηρώων". Ο αγώνας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ την έναρξη του αγώνα κήρυξε, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Μαυρωτάς. 

Αγωνας Ηρωων

Οι νικητές 

Νικητής στα 102 χλμ αναδείχτηκε ο Geobe Diemar ο οποίος τερμάτισε σε 9 ώρες 56.24, δεύτερος ο Χάρης Βάκουλας 10 ώρες 26.56 και τρίτος ο Δημοσθένης Μαρίφογλου 11 ώρες 46.01.
Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ιωάννα Μπάτζιου με επίδοση 11 ώρες 57.10, δεύτερη η Αννα Τσιολάκου 14 ώρες 40.31 και στην τρίτη θέση Γεωργία Ζαφειροπούλου με 14 ώρες 47.31.

Στη σκυταλοδρομία 2χ51χλμ πρώτη στη γενική κατάταξη η Teachers Girls με τις Σπυριδούλα Παλαντζά και Ελένη Μπίσκα που σημείωσαν επίδοση 9 ώρες 54.24.
Στην σκυταλοδρομία 4χ25,5χλμ νικήτρια η Panorama Running Team με επίδοση 7 ώρες 25.10 που σημείωσαν οι Αλέξανδρος Βασάρας, Σταύρος Τρύφωνας, Κώστας Πανταζής και Αγαμέμνων Κοτσυφάκης.
ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο αγώνας 

Οι αθλητές ξεκίνησαν το  Σάββατο 31η Ιουλίου από το μνημείο του Δημόφιλου στις Θεσπιές και τερμάτισαν την Κυριακή 1η Αυγούστου στο Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, ενώ η τελετή απονομών έγινε στο παρακείμενο Μνημείο των 700 Θεσπιέων.

Ο αγώνας πλέον συνδιοργανώνεται από το Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων και τον ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, ενώ στηρίζεται έμπρακτα, με σταθμούς υποστήριξης των αθλητών, από τους Δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Καμένων Βούρλων. Η συνδιοργάνωη και στήριξη του αγώνα, από όλους αυτούς  έχει  ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση εκατοντάδων εθελοντών που σε μήκος 102 χιλιομέτρων δημιουργούν μια ανθρώπινη αλυσίδα εξυπηρέτησης των αθλητών.

Ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων έχοντας πιστοποιηθεί από τη ΓΓΑ σε ότι αφορά διοργάνωση τέτοιων γεγονότων, με τρόπο μεθοδικό και όπως αποδείχθηκε αποτελεσματικό υλοποίησε ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που αφορά την ιστορία του τόπου μας.

Άνθρωποι και υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν στη διοργάνωση. Χωρίς αυτούς όλα θα ήταν πολύ δύσκολα. Οι Αντιδήμαρχοι ,αιρετοί ,συνεργάτες, οι εθελοντές μας και το προσωπικό του Δήμου μας, τέθηκαν όλοι στην πρώτη γραμμή μάχης για την επίτευξη του στόχου. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα με τους  Αντιπεριφερειάρχες  Φανή Παπαθωμά της Βοιωτίας και Καρακάντζα Θανάση της Φθιώτιδας, στήριξαν απόλυτα την προσπάθειά μας. Οι Δήμαρχοι Λεβαδέων Ταγγαλέγγας Γιάννης , Ορχομενού Κάραλη Βούλα, Αμφίκλειας- Ελάτειας Στιβακτή Αθανασία και Λαμιέων Καραΐσκος Θύμιος, μαζί με  τους αντιδημάρχους τους και άλλους συνεργάτες πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση των εθελοντών, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στη στελέχωση των σταθμών υποστήριξης των αθλητών κατά μήκος της διαδρομής.

Το παράρτημα του Ε.Ε.Σ Λιβαδειάς που στελέχωσε το σταθμό της Χαιρώνειας και δύο ακόμα σημεία, διαθέτοντας πάνω από είκοσι (20) εκπαιδευμένους εθελοντές, παρέχοντας και Πρώτες Βοήθειες. Το παράρτημα Αλιάρτου της ΕΕΕΔ Λιβαδειάς που συνέβαλε με τους εθελοντές του και τα οχήματά τους.

Οι πρόεδροι, τα τοπικά συμβούλια, σύλλογοι γυναικών και πολιτιστικοί, που σε όλη τη διαδρομή ήταν παρόντες, με ιδιαίτερη μνεία στις εξαιρετικά  φιλόξενους σταθμούς Αγίας Παρασκευής και Κάτω Τιθορέας, του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας. Ο σύλλογος φυσιοθεραπευτών Φθιώτιδας και πολλοί γιατροί πρόσφεραν βοήθεια σε αθλητές όπου χρειάστηκαν.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω στην τεράστια κινητοποίηση της Τροχαίας και στους δύο Νομούς που εξασφάλισε την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα που πραγματοποιείται νύχτα και σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία, ευχαριστώντας θερμά τους τόσο τους αστυνομικούς και αξιωματικούς που ήταν υπηρεσία, όσο και τους Διευθυντές των Νομών  Βοιωτίας κ.Τρικαλίτη Νικόλαο και Φθιώτιδας κο Φούρλα Δημήτριο, αλλά και τον Περιφερειακό Διευθυντή κο Κανέλο Γεώργιο.

Επίσης στην συνδρομή του Στρατού, κατόπιν αιτήματός μας,  στην εξυπηρέτηση των αθλητών στο χώρο της εκκίνησης, με την τοποθέτηση δύο σκηνών από οπλίτες του Κέντρου Εκπαίδευσης Θήβας.

Τους επίσημους καλεσμένους  Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδημάρχους και στελέχη των Δήμων και υπηρεσιών που προσήλθαν στις τελετές έναρξης και λήξης της διοργάνωσης.

Κυρίως τους δεκάδες αθλητές που, με αντίξοες συνθήκες, ακολούθησαν «ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ» και με την υπερπροσπάθειά τους τίμησαν τη μνήμη των 700 Θεσπιέων, προκαλώντας συγκίνηση σε όλους.

Σε όλους τους χορηγούς μας και συμπαραστάτες, των οποίων τα ονόματα μνημονεύτηκαν κατά την έναρξη και παραμένουν  αναρτημένα στο χώρο .

Τέλος στο κοινό που προσήλθε για να χειροκροτήσει τους αθλητές.

Σε όλους αυτούς απευθύνω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου, λέγοντάς τους πως ο σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να θυμίσουμε και να θυμηθούμε ξανά την ιστορία μας και να επαναφέρουμε στη μνήμη όλων τα διδάγματά της.

Σε αυτή τη Μάχη πρέπει να πολεμήσουμε όλοι, γιατί η « ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

Μέλος του
asopichos-sterea-ellada-media-member-logo
Made with ❤️ by Quadraweb
menu-circle