Asopichos Logo
25-04-2024
Asopichos Logo
179

Καθημερινά, Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021

< 10 λεπτά
17.11.21 • 10:09

Σήμερα συμπληρώνονται 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (14-17) που κορυφώθηκε στις 17 Νοέμβρη 1973. (φωτογραφία ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

καθημερινά μικροΜε τη μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, κορυφώνονται οι εορτασμοί της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του ανοίγουν στις 8 το πρωί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εορτασμοί και οι καταθέσεις στεφάνων και πρόκειται να κλείσουν περίπου στις 13:00. Τότε θα αποχωρήσουν όλοι οι επισκέπτες, θα ακολουθήσει η τελετή λήξης στον προαύλιο χώρο με ομιλία καθηγητή του ΕΜΠ, θα γίνει προσκλητήριο νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και ανάκρουση του ύμνου στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

καθημερινά μικρο«Είμαι υποχρεωμένη αλλά αισθάνομαι και την ανάγκη να σας ενημερώσω ότι ανιχνεύθηκα θετική στον κορωνοϊό. Η πανδημία είναι εδώ και δεν διαχωρίζει τους εμβολιασμένους από τους ανεμβολίαστους.

Έχοντας λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, το μοναδικό όπλο της επιστήμης απέναντι στην πανδημία, ελπίζω σε μία ήπια συμπτωματολογία χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές» αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, όπως γνωστοποίησε η ίδια με ανάρτηση της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

καθημερινά μικροΠρο ημερήσιας διάταξης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19 Ανδρέας Τοουλιάς ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την έξαρση της πανδημίας στην Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Π.Ε. Φθιώτιδας, όπου ο δείκτης θετικότητας εκτοξεύθηκε στο 1,43 από το 0,93 της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς, η Π.Ε. Βοιωτίας βρίσκεται στο 62%, η Π.Ε. Εύβοιας στο 56%, η Π.Ε. Φθιώτιδας στο 51%, η Π.Ε. Φωκίδας στο 43,5% και η Π.Ε. Ευρυτανίας στο 40%.

καθημερινά μικροΑπό το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε κλοπή από οικία ηλικιωμένου, η οποία διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2020, σε  ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς και είχε αφαιρεθεί χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα.

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από φωτοβολταϊκό πάρκο εταιρείας, η οποία διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα από 17-09 έως 25-09-2021,στην περιοχή της Ελλοπίας Βοιωτίας. Ο κλέφτης παραβίασε την περίφραξη του φωτοβολταϊκού πάρκου και αφαίρεσε καλώδια μήκους (1.700) μέτρων.

καθημερινά μικροΔύο κλοπές από οικίες, εξιχνιάσθηκαν οι οποίες διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 15-08-2021, σε περιοχές της Θήβας. Οι δράστες παραβίασαν παράθυρα των οικιών και προέβησαν στην αφαίρεση χρηματικού ποσού, ειδών ένδυσης και ηλεκτρονικών συσκευών από την μία οικία, ενώ από την δεύτερη αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά.

Συνελήφθησαν (2) άτομα σε ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Κατασχέθηκαν (19) συσκευασίες με κοκαΐνη, ποσότητα κάνναβης και (2) ζυγαριές ακριβείας. 

καθημερινά μικροΗ 29η Νοεμβρίου φαίνεται ως η πιθανότερη ημερομηνία για το πρώτο debate των υποψήφιων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, την ώρα που οι 5 υποψήφιοι εξέφρασαν στην επιτροπή διεξαγωγής εκλογών τη  βούλησή τους να διεξαχθεί κατά το πρότυπο του 2017, ενώ παραμένουν στο τραπέζι οι ενστάσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Με ξεχωριστές επιστολές τους στην Επιτροπή Εκλογών του κόμματος και στον Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, οι εκπρόσωποι των 5 υποψηφίων πλην του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζουν την κοινή τους βούληση να διοργανωθεί debate κατά το πρότυπο του 2017, με θεματικές ενότητες και με την δυνατότητα υποβολής ερώτησης μεταξύ των υποψηφίων.

καθημερινά μικροΣημειώνουν επίσης ότι μπορεί όποιος υποψήφιος το επιθυμεί να συμμετάσχει και μέσω zoom. Η πλευρά του Γ. Παπανδρέου έχει προτείνει να γίνει συζήτηση με επαρκή χρόνο απαντήσεων και όχι με ατάκες εντυπωσιασμού.

Συγκλόνισε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Κλήθηκε να παραλάβει το μεταπτυχιακό της κόρης της και τα μηνύματα που εξέπεμψε κατά της βίας και υπέρ της διαφορετικότητας δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

καθημερινά μικρο«Τα κατάφερες κορίτσι μου. Είμαι τόσο περήφανη για εσένα. Όλοι είμαστε. Ακόμη κι από εκεί ψηλά που είσαι μας στέλνεις δώρα κορίτσι μου». Με αυτά τα λόγια η μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου παρέλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα της κόρης της, από την Φαρμακευτική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες του τραγικού δυστυχήματος στον ΗΣΑΠ, που κόστισε τη ζωή ενός εργοδηγού. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού. Ξαφνικά το ειδικό μηχάνημα λείανσης γραμμών παρουσίασε βλάβη στα φρένα, και άρχισε να κινείται ανεξέλεγκτα από την Κηφισιά προς τον Πειραιά. Όταν το μηχάνημα έφθασε στο Ηράκλειο είχε ήδη αναπτύξει ταχύτητα γύρω στα 50 km λογω της κατηφορικής κλίσης.

καθημερινά μικροΟι πέντε επιβαίνοντες αποφάσισαν να πηδήξουν στις γραμμές ενώ βρισκόταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο Πέτρος Γιάμαλης που δούλευε στη ΣΤΑΣΥ τα τελευταία 13 χρόνια. Άλλοι δυο συνάδελφοί του τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η τρελή πορεία του ειδικού μηχανήματος σταμάτησε στον Αγιο Νικόλαο όταν προσέκρουσε πάνω σε συρμό που είχε τοποθετηθεί ως ανάχωμα. Το μηχάνημα ανήκει σε γερμανική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο και έχει και την ευθύνη συντήρησης των μηχανών που χρησιμοποιεί.

καθημερινά μικροΜε ανάρτησή της στο Facebook γνωστοποίησε η κόρη ενός πιλότου και μέλους της Αερολέσχης Δράμας, ότι αγνοείται το αεροσκάφος και τα ίχνη του πατέρα της. Όπως έγινε γνωστό, η τελευταία ενημέρωση που είχε η οικογένεια του πιλότου, ήταν ότι θα πετούσε το μεσημέρι της Δευτέρας με το αεροπλάνο του από τη Θήβα στη Δράμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε χθες από αεροδρόμιο της Θήβας, ενώ στη συνέχεια, ο πιλότος είχε την τελευταία επικοινωνία με έναν φίλο του στην περιοχή της Λάρισας. Συνεχίστε την ανάγνωση

καθημερινά μικροΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.129, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 847.188, νεκροί συνάνθρωποί μας έφτασαν τους 80 και συνολικά 16.923.  

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Βοιωτία καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με 89 νέα κρούσματα μετά τα 83 χθεσινά ενώ στην Στερεά Ελλάδα ανιχνεύτηκαν 300 δεύτερο χειρότερο μετά το 312 στις 9 Νοεμβρίου. Δεύτερο χειρότερο και στη Φθιώτιδα με 142 μετά το 150 από τις 9 Νοεμβρίου. Διαβάστε λεπτομέρειες  

καθημερινά μικρο'Ανοιξε το βράδυ της Δευτέρας η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση από την ΑΑΔΕ, όπου οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις, ώστε να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022. Συνεχίστε την ανάγνωση 

καθημερινά μικροΣυνελήφθησαν, χθες, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου το απόγευμα στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, δύο Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, τα οποία είχαν κρύψει σε οικόπεδο δίπλα από το σπίτι τους. Ως δράστες της κλοπής, ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη Έλληνες , οι οποίοι είχαν αφαιρέσει τα κατασχεθέντα αντικείμενα από οικία περιοχής του Ορχομενού, το χρονικό διάστημα από 12 έως 13 Νοεμβρίου. Λεπτομέρειες 

Οι  επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Δεκεμβρίου 2021 είναι... διαβάστε τις λεπτομέρειες 

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle