Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
208

Καθημερινά, Πέμπτη 18/11/2021

< 9 λεπτά
18.11.21 • 09:20

Εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση και του δημαρχείου Ορχομενού. Είναι το τρίτο έργο ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του δήμου Ορχομενού μαζι με το πρώτο και το δεύτερο γυμνάσιο Ορχομενού που κατασκευάζονται.  

καθημερινά μικροΈργα σημαντικά όχι μόνο γιατί θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες όσον αφορά την ενεργειακή υποδομή αφού θα θωρακίσει τα κτίρια σε συνθήκες ψύχους ζέστης αλλά παράλληλα θα συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ρεύματος, πετρελαίου κ.ά αναφέρει η δήμαρχος Βούλα Καράλη σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media. Ότι βελτιώνει την ζωή των πολιτών, συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη και εξοικονομεί ενέργεια είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Μιας και αναφερθήκαμε στη δήμαρχο να σημειώσουμε ότι το Σάββατο 13 Νοεμβρίου την είδαμε στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα.

καθημερινά μικροΜε περιοδείες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι έξι υποψήφιοι για την αρχηγία στο Κίνημα Αλλαγής. Το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί σε περίπου δύο εβδομάδες.

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 10 το βράδυ θα γίνει στην EΡT το Ντιμπέιτ μεταξύ 5 υποψηφίων για την ηγεσία, των Νίκου Ανδρουλακη, Παύλου Γερουλάνου, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδου και Παύλου Χρηστίδη κατά τα πρότυπα του 2017. Χωρίς την συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου.

καθημερινά μικροΧιλιάδες μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι εντοπίστηκαν, χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό rapid test, μετά από διασταυρώσεις του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 21.000 ανεμβολίαστους εργαζόμενους κυρίως στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης που δεν είχαν υποβληθεί σε δεύτερο rapid test.

Στους εργαζόμενους που δεν υποβάλλονται σε rapid test επιβάλλεται για κάθε παράβαση της εβδομαδιαίας υποχρέωσής τους για τη διενέργεια του ελέγχου διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ σε περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης και 150 ευρώ για μερική απασχόληση.

καθημερινά μικροΜε τοπικές νεφώσεις και βροχές θα κυλήσει το επόμενο διήμερο. Βροχές θα πέσουν την Πέμπτη κυρίως στη δυτική Ελλάδα, ενώ την Παρασκευή θα βρέξει σε περισσότερες περιοχές, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Το Σάββατο σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ θα ενισχυθούν πρόσκαιρα και οι βοριάδες, που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Την Κυριακή θα επικρατήσει καλοκαιρία, με αρκετή ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, κατά τόπους λίγο χαμηλότερα.

Για την πορεία της πανδημίας καθώς και τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου πανδημικού κύματος, θα απευθυνθεί στους πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα με μήνυμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

καθημερινά μικροΤα εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν διαταράσσουν την περίοδο (έμμηνο κύκλο) των εμβολιασμένων γυναικών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στη Βρετανία. Ορισμένες γυναίκες έχουν αναφέρει ότι παρατήρησαν αλλαγές στον κύκλο της περιόδου τους μετά τον εμβολιασμό τους κατά της Covid19, όμως η νέα έρευνα δεν βρήκε κάποια συσχέτιση.

Τα εμβόλια mRNA κατά του κορονοϊού είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στους ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων, οι περισσότεροι από τους οποίους αποκτούν ανοσολογική προστασία μετά από δύο δόσεις, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική μελέτη.

καθημερινά μικροΟ αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer υπέγραψε μια συμφωνία εθελοντικής άδειας που αναμένεται να επιτρέψει τη διανομή του χαπιού της εταιρίας κατά της Covid-19 -εφόσον εγκριθεί-- και εκτός των πλούσιων χωρών, καθώς και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίθεση πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έριξαν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του σπιτιού του κ. Γεραπετρίτη.

καθημερινά μικροΣοκ στην Ιταλία. Ένας 47χρονος άνδρας με καταγωγή από το Μαρόκο, επέστρεψε στο σπίτι του στο Σασουόλο της βόρειας Ιταλίας, και, προφανώς σε κατάσταση αμόκ, δολοφόνησε την συνομήλικη σύζυγό του, την 64χρονη πεθερά του, και τα δυο του παιδιά (2 και 5 ετών). Αμέσως μετά, ο δράστης αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με τους περίοικους, ήταν ένας φαινομενικά πράος χαρακτήρας και εδώ και για αρκετά χρόνια δούλευε σε σούπερ μάρκετ. Η σύζυγός του εργαζόταν ως καθαρίστρια και είχε αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της ανατροφής των παιδιών.

«Εγώ φεύγω αλλά ο έλεγχος θα είναι καθημερινός» τόνισε ο Απόστολος Γκλέτσος στο περιφερειακό συμβούλιο. Έντονο λεκτικό επεισόδιο είχε ο Απόστολος Γκλέτσος με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Το κλίμα οξύνθηκε όταν η συζήτηση έφτασε στα έργα που θα πραγματοποιηθούν στην πληγείσα από τις πυρκαγιές Εύβοια. αναλυτικά και βίντεο 

καθημερινά μικροΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.682, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 853.841. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 87, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.012 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στη Στερεά Ελλάδα τα σημερινά κρούσματα έφτασαν τα 290. Η Φθιώτιδα παρουσιάζει τριψήφιο αριθμό και όλες οι άλλες Περιφερειακές Ενότητες διψήφιο.

καθημερινά μικροΗ Βοιωτία "φλερτάρει" με τριψήφιο νούμερο και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πέτυχε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 93 καταρρίπτοντας το χθεσινό (89) ενώ ακόμα πέντε περιοχές της χώρας μπαίνουν σήμερα στο «βαθύ κόκκινο». Πρόκειται για: τη Θεσπρωτία, το Ρέθυμνο, την Άρτα, τη Λακωνία και την Κόρινθο. 

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή από Βοιωτούς δρομείς που συμμετείχαν στο κορυφαίο αθλητικό, ιστορικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και στους παράλληλους αγώνες 5 και 10 χιλιόμετρα. Βοιωτοί που συμμετείχαν ομαδικά με τους συλλόγους τους ενώ πάρα πολλοί ήταν και αυτοί που συμμετείχαν χωρίς σύλλογο.

καθημερινά μικροΔημοσιεύουμε τα ονόματα όσων συμμετείχαν ομαδικά και τερμάτισαν, αναφέροντας και την επίδοσή τους. Όπως είναι κατανοητό δεν είναι δυνατόν να ανιχνεύσουμε μέσα στις χιλιάδες των συμμετεχόντων τις ατομικές συμμετοχές. 

Την έγκρισή του σε τέσσερα νέα έργα για την Π.Ε. Βοιωτίας έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στη συνεδρίαση του, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τα έργα:

καθημερινά μικροΜελέτη αναστήλωσης – συντήρησης Ιεράς Μονής Αγίων Ταξιαρχών Βοιωτίας, προϋπολογισμού 30.000,00€ Μελέτη αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στο οδικό δίκτυο της περιοχής Αράχωβας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 690.000,00€ Βελτίωση υφιστάμενης δευτερευούσης επαρχιακής οδού Καναβάρι – Ξηρονομή, προϋπολογισμού 464.000,00€ Εργασίες περιβάλλοντος χώρου στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ορχομενού, προϋπολογισμού 27.000,00€ 

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Βασίλης Χριστόπουλος, ένας άξιος οικογενειάρχης και καλοκάγαθος άνθρωπος, . Καλό του ταξίδι, συλλυπητήρια, κουράγιο και υπομονή στους δικούς τους ανθρώπους

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle