Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
455

Καθημερινά, Σάββατο 20/11/2021

< 10 λεπτά
20.11.21 • 10:33

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών αναφορικά με την κατανομή 1.149 θέσεων για την πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, με σκοπό τη στελέχωση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που θα υλοποιήσουν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) περιόδου 2021-22. Στη Βοιωτία η κατανομή των θέσεων για πρόσληψη στους Δήμους είναι 9 και αναλυτικά

καθημερινά μικροΜε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ ζητά τροποποίηση διατάξεων, ενίσχυση του ρόλου των Δήμων στην εφαρμογή των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, συνέχιση και την αύξηση της χρηματοδότησης.

Όπως αναφέρει: «Τις παρατηρήσεις που αφορούν στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Αθλητικός Εθελοντισμός, Αθλητισμός Αναψυχής και Άθληση για Όλους, Πνευματικός Αθλητισμός, Ηλεκτρονικός Αθλητισμός (e-sports), Εργασιακός Αθλητισμός και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας», και ειδικότερα σε ότι αφορά τα προγράμματα «Άθληση για Όλους» διατύπωσε η Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση.

καθημερινά μικροΤονίζει ότι «με τις ρυθμίσεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου ουσιαστικά καταργούνται τα εν λόγω προγράμματα, τα οποία προσφέρουν υγεία και ευεξία σε χιλιάδες συμπολίτες μας, που δεν έχουν την ευχέρεια να καταφύγουν σε γυμναστήρια για να αθληθούν. Αποκλείονται από την άθληση όλες οι ομάδες με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα, αφού δεν μπορούν να καταφύγουν απαραίτητα σε γυμναστήρια και ιδιωτικούς συλλόγους και απουσιάζει πλήρως η Τοπική Αυτοδιοίκηση». όλο το άρθρο 

Την απόσυρση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου ζητάει το ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωση του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που έδωσε προς διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ πριν λίγες μέρες, έρχεται να συμπληρώσει τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και να δώσει συντριπτικό χτύπημα στην αξία των πανεπιστημιακών πτυχίων και στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

καθημερινά μικροΤο φυσικό αέριο επεκτείνεται σε Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα και Καρπενήσι, με επενδύσεις 88,1 εκατ. ευρώ και 42.500 συνδέσεις καταναλωτών έως το 2036 με διακλαδώσεις συνολικά 540 χιλιομέτρων δικτύου.

Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), καλύπτοντας ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων ήδη από αυτόν τον χειμώνα. Οι συνδέσεις των καταναλωτών θα συνεχίζονται κανονικά και μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του δικτύου, ξεπερνώντας τις 42.500 έως το 2036.

καθημερινά μικροΟι επενδύσεις που θα γίνουν για την τροφοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με φυσικό αέριο είναι συνολικού προϋπολογισμού 88,1 εκατ. ευρώ έως το 2036. Το έργο μέχρι το 2023 συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 18,1 εκατ. ευρώ.

Στο Δίστομο την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 και στο χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού υπογράφηκε συμφωνία αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και του Δήμου Al-Khalil της Χεβρώνας (Hebron) του Κράτους της Παλαιστίνης.

καθημερινά μικροΤον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Σταθάς, ενώ εκ μέρους του Δημάρχου του Δήμου Al-Khalil της Χεβρώνας, κ. Tayseer Abu Sneineh, παρίστατο ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Marwan Toubassi.

Πάνω από 40 συγκεκριμένες προτάσεις για την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, επικεντρωμένες στην ανάγκη να κρατηθεί ανοικτός ο δρόμος για ένα βιώσιμο μέλλον μέσα από συμμετοχικό σχεδιασμό, κατέθεσε σήμερα το νέο κόμμα των Πράσινων στη συνάντησή τους με τον κ. Σταύρο Μπένο και την Ειδική Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Βόρεια Εύβοιας, που δημιούργησε η κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο. Παράλληλα το νέο κόμμα των Πράσινων ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέχρι τώρα έργο και τον σχεδιασμό της Επιτροπής, καταθέτοντας και την κριτική του.

καθημερινά μικροΑντιπροσωπεία του Δήμου Λεβαδέων και της ΚΕΔΕ θα μεταβεί στην πόλη της Fuenlabrada στην Ισπανία για την πραγματοποίηση της 2 ης συνάντησης των εταίρων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Inclucities, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της διαδικασίας ένταξης των πολιτών που προέρχονται από τρίτες χώρες, διαμέσου της ενδυνάμωσης των ικανοτήτων των πόλεων ή των ενώσεων Δήμων ώστε να διαμορφώσουν καλύτερες πολιτικές ένταξης (εκπαίδευση, πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, στέγαση και κοινωνική ενσωμάτωση) για τα άτομα αυτά, καθώς και τη βελτίωση της διακρατικής συνεργασίας σε θέματα ένταξης μεταναστών σε επίπεδο πόλης.

Οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα πόλεις διακρίνονται σε πόλεις καθοδηγητές, που διαθέτουν μεγαλύτερη τεχνογνωσία σε θέματα ένταξης μεταναστών και προσφύγων και σε καθοδηγούμενες πόλεις με μικρότερη εμπειρία στον τομέα αυτό. Η πόλη της Λιβαδειάς έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ως καθοδηγούμενη πόλη με καθοδηγητή της την πόλη της Fuenlabrada, η οποία έχει αναπτύξει σημαντικές δράσεις για την ένταξη των πολιτών τρίτων χωρών στην τοπική της κοινωνία.

καθημερινά μικροΣοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Κρήτης από τον τραγικό θάνατο 50χρονου άνδρα και του 16χρονου ανιψιού του, που έχασαν τη ζωή τους καθώς εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε χώρο με πλαστικές δεξαμενές με ρακή στην Αγία Βαρβάρα του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο πατέρας του άτυχου 16χρονου ήταν εκείνος που αντίκρισε τα άψυχα σώματα τόσο του γιου του όσο και του αδερφού του μέσα στη δεξαμενή.

Οι δύο άνδρες θέλησαν να καθαρίσουν τις δεξαμενές μούστου, ωστόσο κατά την προσπάθειά τους έχασαν τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις και βρήκαν τραγικό θάνατο. Για αρκετή ώρα δεν είχαν δώσει σημεία ζωής, με τον δίδυμο αδερφό του 16χρονου να ανησυχεί και να ενημερώνει τον πατέρα τους. Εκείνος πήγε στις εγκαταστάσεις και αντίκρισε τον γιο και τον αδερφό του νεκρό, ειδοποιώντας τις Αρχές.

καθημερινά μικροΟλικό lockdown -και για τους εμβολιασμένους πολίτεςεπιβάλλει από την ερχόμενη Δευτέρα η Αυστρία, όπου θα ισχύσει και καθολική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου 2022. Ανάλογα αυστηρά μέτρα εξετάζουν και οι Αρχές της Γερμανίας.

Παγκόσμια επιτυχία της Ζωής Τηγανούρια. Η σημαντική δημιουργός υπογράφει τη μουσική στην πολυβραβευμένη ταινία «Tango Shalom» που σπάει ταμεία στην Αμερική, με το Χόλιγουντ να την καλωσορίζει

καθημερινά μικροΣοκ προκαλεί το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο, με πολύ βαρύ φορτίο θανάτων και διασωληνωμένων. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.805, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 868.868, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.168 θάνατοι, Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 575.

Πτωτική παρουσιάζεται η πορεία των νέων κρουσμάτων στη Στερεά Ελλάδα όπου συνολικά ανιχνεύτηκαν 285. Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες τα κρούσματα καταγράφονται με διψήφιο αριθμό πλην της Φθιώτιδας που έχει τριψήφιο. συνεχίστε  

καθημερινά μικροΗ αρμόδια επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ) για τη τήρηση του καταστατικού και των εκλογικών διαδικασιών της εκλογής ηγεσίας, ανακοίνωσε τα 840 εκλογικά κέντρα όπου θα ανοίξουν οι κάλπες και θα γίνει η ψηφοφορία στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021. Τα εκλογικά κέντρα στη Στερεά Ελλάδα είναι τα... συνεχίστε  

Το προσωπικό του ενδιαφέρον για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βόρεια Εύβοια μετά τις πυρκαγιές κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Στερεάς, Φάνη Σπανό ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους σήμερα στη Λαμία.

καθημερινά μικροΚατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας ο Αμερικανός πρέσβης ζήτησε λεπτομέρειες για το σχέδιο αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας δηλώνοντας συγχρόνως ότι λίγο καιρό πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές βρέθηκε στην καταπράσινη, όπως είπε, βόρεια Εύβοια και με το ποδήλατο του είχε γυρίσει όλες αυτές τις εκτάσεις που σήμερα έχουν καεί. όλο το κείμενο εδώ

Ακόμα ένα σημαντικό χτύπημα στα διεθνή κυκλώματα ναρκωτικών πέτυχαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σε φορτίο με μπανάνες, το ειδικό μηχάνημα X-RAY εντόπισε 30 πακέτα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 35 κιλών, τα οποία και κατασχέθηκαν. Το φορτίο έφτασε από το Εκουαδόρ, και είχε προορισμό την Θεσσαλονίκη.

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle