Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
639

Καθημερινά, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

< 8 λεπτά
22.11.21 • 08:51

Από σήμερα Δευτέρα 22/11 οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν ακόμη κι αν έχουν κάνει εργαστηριακό τεστ, να εισέλθουν... αναλυτικά 

καθημερινά μικρο

Για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, θα ισχύουν τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή τους. Η χθεσινή επιδημιολογική εικόνα με τα 4.108 κρούσματα άνοιξε μικρό παράθυρο αισιοδοξίας καθώς έπεσε στα επίπεδα της προηγούμενης Κυριακής (3.869) παρά το γεγονός ότι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας (590 διασωληνωμένοι και 76 νέοι θάνατοι) είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι.

Σκληρές οι εικόνες από την απίστευτη τραγωδία στο Κερατσίνι όπου κατέληξε 8χρονη εγκλωβισμένη σε αυτόματη συρόμενη πόρτα εργοαστασίου επί της λεωφόρου Δημοκρατίας. Βίντεο καταγράφει το τραγικό δυστύχημα με την 8χρονη που το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης προσπάθησε να μπει στις εγκαταστάσεις.

καθημερινά μικροΝομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών αναφορικά με γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας. Aπό κοινού με το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζεται η αυστηροποίηση της νομοθεσίας χωρίς να αποκλείεται σε μορφή πλημμελήματος η φυλάκιση ως 3 έτη αλλά και χρηματικό πρόστιμο. Ως τώρα ισχύει ότι επεμβαίνει εισαγγελέας κατά της διακοπής της υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών ως 16 ετών που αποφασίζουν γονείς οι οποίοι διαφωνούν με τα μέτρα κατά του κορονοϊού. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 12:15 στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης με θέμα τις αυξήσεις των τιμών. Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

καθημερινά μικροΠαρά τους αρνητικούς επιδημιολογικούς δείκτες που επιβεβαιώνουν διασπορά της πανδημίας και πλήρη εξέλιξη του τέταρτου κύματος σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν λείπει η αισιοδοξία ότι σύντομα θα δούμε σταθεροποίηση και οριζοντιοποίηση ειδικά σε θανάτους και διασωληνώσεις.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 ο Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, αν δεν είχαμε το εμβόλιο και είχαμε ανοιχτή την κοινωνία, θα είχαμε πάνω από 300 νεκρούς καθημερινά. Φαίνεται μία τάση σταθεροποίησης, μια μειωμένη αυξητική τάση στα κρούσματα. Πάει να οριζοντιωθεί η καμπύλη το αργότερο μέχρι τις 5-10 Δεκεμβρίου, 

καθημερινά μικροΤη Δευτέρα πρώτα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα βρέξει , αργότερα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Συνεχίζονται οι βροχές Τρίτη και Τετάρτη σε πολλές περιοχές. θα βρέξει ξανά κυρίως την Παρασκευή, όπου πρόσκαιρα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, το βράδυ στα βόρειο
Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

καθημερινά μικροΤην Κυριακή στη Στερεά Ελλάδα εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού ως εξής: 36 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, 35 στην  Εύβοια, 12 στην Ευρυτανία, 107 στη Φθιώτιδα, 5 στη  Φωκίδα.

 

Στο σκεπτικό της κυβέρνησης σχετικά με την επιβολή των νέων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας που θα ισχύουν από την Δευτέρα, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ”Σκάι”. Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού απαγορευτικού στη χώρα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

καθημερινά μικρο«Τα μέτρα λαμβάνονται γιατί πρέπει να βάλουμε ένα φραγμό στην εξάπλωση της πανδημίας και να μην φτάσουμε στην κατάσταση που επικρατεί στην Β.Ευρώπη και να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. 

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, "ανέβηκαν" τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022. Μέσα από την πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν την δυνατότητα να:

- Να θέσουν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά τους, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθούν τη αρμόδια ΔΟΥ.

καθημερινά μικρο- Να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας

- Να άρουν την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η μοναδική αλλαγή που υπάρχει εφέτος είναι ότι η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2022 θα γίνει με διαφορετικό τρόπο.

καθημερινά μικροΕρευνητές στη Γαλλία δοκίμασαν με επιτυχία για πρώτη φορά στον κόσμο ένα σύστημα προώθησης στο διάστημα που χρησιμοποιεί ιώδιο αντί για ξένον. Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ότι το ιώδιο αποτελεί μια βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με το έως τώρα ευρέως χρησιμοποιούμενο ξένον, το οποίο είναι πιο ακριβό και πιο δύσκολο στην αποθήκευσή του. Το επίτευγμα, που χαρακτηρίστηκε «ιστορικό», μπορεί να οδηγήσει σε νέα πιο αποτελεσματικά, ηλεκτρικά συστήματα προώθησης διαστημοσυσκευών που θα βασίζονται στο ιώδιο ως εναλλακτικό «καύσιμο».

Η αποστολή DART (Double Asteroid Redirection Test) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), που ετοιμάζεται να εκτοξευθεί στις 24 Νοεμβρίου, θα συντριβεί στον μικρό δορυφόρο Δίμορφο του αστεροειδούς Δίδυμου το φθινόπωρο του 2022, σε μια "πρόβα" πλανητικής άμυνας σε περίπτωση που ένας τέτοιος διαστημικός βράχος αποτελέσει απειλή για τη Γη στο μέλλον.

καθημερινά μικροΘα είναι το πρώτο τεστ μιας τεχνολογίας αποτροπής ενός καταστροφικού αστεροειδούς. Ενώ κατά καιρούς διάφορα διαστημικά σκάφη έχουν ηθελημένα και μη πέσει πάνω σε ουράνια σώματα, θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο σκοπίμως στο όνομα σωτηρίας της Γης από έναν μελλοντικό κίνδυνο.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται στις ασιατικές αγορές και διαμορφώνονται κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώνονται κατά 2,89% στα 78,89 δολάρια το βαρέλι και οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώνονται κατά 3,15% στα 75,94 δολάρια το βαρέλι.

καθημερινά μικροΥπάρχουν όρια στην ανθρώπινη θέληση;;;!!! Η Σόνια Τσεκίνι εν μέσω χημειοθεραπειών, μέσα σε επτά ημέρες έτρεξε σε δύο μαραθώνιους!!! Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (14/11) #iAMAuthentic που τερμάτισε 4η με 2ώρ.52:35. Την Κυριακή (21/11) στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" όπου αναδείχτηκε νικήτρια και τερμάτισε σε 2ώρ.54:15. Απέραντος θαυμασμός, παράδειγμα θέλησης...

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle