Asopichos Logo
24-04-2024
Asopichos Logo
388

Καθημερινά, Τρίτη 23/11/2021

< 10 λεπτά
23.11.21 • 09:01

Η φονικότερη μέρα της πανδημίας ήταν η χθεσινή, με 105 + 7 νεκρούς (οι οποίοι ενσωματώθηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο CoViD). Τριψήφιος αριθμός θανάτων είχε καταγραφεί πριν από 7 μήνες (104, στις 15 Απριλίου). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.287,ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 886.207.

καθημερινά μικρο

Νέο μαύρο ρεκόρ κατέγραψε η Στερεά Ελλάδα με 329 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο που δημιουργεί ανησυχίες αφού πρόκειται για κρούσματα που ανιχνεύτηκαν χθες στη χώρα  (106.357) από τα χθεσινά (258.755). Το προηγούμενο χειρότερο "ρεκόρ" για τη Στερεά ήταν 312 από τις 9/11/2021. Την αντίστοιχη ημέρα του Νοεμβρίου 2020 η Στερεά είχε 21 κρούσματα.

Η Φθιώτιδα παρουσίασε πάλι τριψήφιο αριθμό ενώ οι υπόλοιπες Π.Ε. είχαν διψήφιο αριθμό. Στον παρακάτω πίνακα σε παρένθεση τα κρούσματα στις 22/11/2020 Αναλυτικά συνεχίστε εδώ

καθημερινά μικρο«Αναφορικά προς την Κοινή Υπουργική Απόφαση 72486/19.11.2021 (Β’ 5401), σύμφωνα με την οποία οι πιστοί, όταν εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς για να μετάσχουν σε Ιερές Ακολουθίες και να λατρεύσουν τον Αληθινό Θεό, οφείλουν να έχουν τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά, θεωρεί ότι η συμμόρφωση των πιστών προς την Κ.Υ.Α. δεν είναι δυνατόν να ελεγθεί από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες.

Παραμένει σταθερή στο υπ’ αριθμ. 4766/2205/4.11.2021 Εγκύκλιο Σημείωμά Της, με το οποίο απευθύνει και πάλι έκκληση στον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού» απόσπασμα από την ανακοίνωσητης Ιεράς Συνόδου, ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ 

καθημερινά μικροΜέσα στη θάλασσα βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη αυτοκίνητο με 75χρονο οδηγό που κινούνταν στον παραλιακό δρόμο του Θεολόγου Μαλεσίνας. Στο ύψος με τα αρχαία, όπως γνωρίζουν οι ντόπιοι, πιθανότατα εξαιτίας της ολισθηρότητας από τη βροχή που προηγήθηκε, ο ηλικιωμένος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και βρέθηκε στο νερό σε βάθος 1 και πλέον μέτρου.

Ευτυχώς ο άνθρωπος δεν έχασε τις αισθήσεις του και βγήκε μόνος του από το όχημα, ενώ κάτοικος της περιοχής μπήκε στο νερό για να σώσει τα έγγραφα που υπήρχαν σε αυτό. Ο 75χρονος προληπτικά διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης  Φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ 

καθημερινά μικροΟ Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία  με την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας κατηγορίας Β΄ Ανδρών 2021. Οι αγώνες για το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς,  κατά το χρονικό διάστημα Πέμπτη 25 – Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.

Σήμερα Τρίτη 23/11/2021, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο.
καθημερινά μικροΟι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 με 5 και στα βορειοανατολικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 βαθμούς Κελσίου. Δείτε τον καιρό όλης της εβδομάδας εδώ 

Η Δήμαρχος Ορχομενού ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού δύο (2) ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο μηνών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών λόγω covid-19. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας μας, οδός 28ης Οκτωβρίου 50, ειδικότερα στο γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού και κατόπιν προ-συνεννόησης  λεπτομέρειες εδώ

καθημερινά μικρο

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στον Δήμο Λεβαδέων ανέρχεται σε 338, εκ των οποίων τα 8 νοσηλεύονται και τα 330 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Χθες διενεργήθηκαν 211 τεστ, εκ των οποίων τα 6 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος. Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ 

Ο Δήμος Ορχομενού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Βοιωτίας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, προγραμματίζει την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, μέσω της κινητής μονάδας εμβολιασμών.

καθημερινά μικροΠαρά την επιδημιολογικά ελεγχόμενη κατάσταση στην περιοχή χάρη στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας από τους δημότες, ο Δήμος Ορχομενού στο 4ο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας δυστυχώς, παρουσιάζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών στο νομό Βοιωτίας λεπτομέρειες εδώ

Αντιμέτωπος με το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση είναι γνωστός δικηγόρος ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, εμφανίζεται να δηλώνει αρνητής του κορονοϊού και του εμβολίου υποστηρίζοντας πως οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο.

καθημερινά μικροΓια την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας ενημέρωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι η αύξηση των αντισωμάτων μετά την τρίτη δόση του εμβολίου είναι ταχεία και συγκεκριμένα μέσα σε δύο με τρεις ημέρες. “Η ενίσχυση της ανοσίας με την χορήγηση τρίτης δόσης θα συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη της μόλυνσης και την διασπορά του ιού στο περιβάλλον“, είπε και πρόσθεσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα αύξησε τις περιπτώσεις επαναλοίμωξης.

Στη θέση του κατηγορούμενου βρίσκονται συνολικά 48 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, (πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας) ωστόσο, πρωταγωνιστικό ρόλο φέρονται να έχουν 4 με 5 πρόσωπα τα οποία και είναι αντιμέτωπα με τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροληψίας. Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται και τα πλημμελήματα της δωροδοκίας, της συνέργειας σε δωροδοκία, της ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

καθημερινά μικροΟι αρχές στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα διέταξαν τους κατοίκους τριών παράκτιων πόλεων, περίπου 3.000 ανθρώπους, να μείνουν στα σπίτια τους, αφότου ένα νέο ποτάμι λάβας κατέληξε στον ωκεανό, με αποτέλεσμα να υψωθούν στον ουρανό πυκνά σύννεφα εν δυνάμει τοξικών αερίων. Ένα τρίτο ποτάμι λάβας από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα, το οποίο βρίσκεται σε εκρηκτική δραστηριότητα εδώ και δύο μήνες, έφθασε στη θάλασσα χθες γύρω στις 12.00 τοπική ώρα, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από το σημείο όπου κατέληξαν τα δύο προηγούμενα.

Οι κάτοικοι στην πρωτεύουσα Σάντα Κρουζ κλήθηκαν να φορούν μάσκες για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου, λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων και διοξειδίου του θείου στην ατμόσφαιρα, εξήγησε ο ίδιος.

καθημερινά μικροΔεν θα υπάρξει απαγορευτικό, ούτε υπάρχει σχετική εισήγηση από την επιστημονική επιτροπή, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Σημείωσε επίσης ότι η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ καλά, αν και δεν καταγράφεται ενδιαφέρον από τις μεγάλες ηλικίες για την πρώτη δόση.

Στην πίεση του κύματος δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε αλλά τρέχουν πλέον με ρυθμούς Μαρτίου, είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: Η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ καλά και θα κλείσει θετικά, ωστόσο, δεν καταγράφεται ενδιαφέρον πρώτης δόσης στις μεγάλες ηλικίες, άνω των 60 ετών.

καθημερινά μικροΙταλική επιστημονική μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αντρέα Κρισάντι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 50% των γρήγορων τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού παράγει λανθασμένο αποτέλεσμα. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Βιοτεχνολογιών Ceinge της Νάπολης στην Ιταλία και βασίσθηκε σε τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε ασθενείς με κορονοϊό, οι οποίοι έχουν εισαχθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Φεντερίκο Σεκόντο της Νάπολης. Οι ασθενείς που πήραν μέρος στην μελέτη αυτή βρίσκονταν σε διαφορετικές φάσεις της ασθένειας.

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle