Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
212

Άσκηση επαγγέλματος γεωπόνου στους πτυχιούχους των Τμημάτων Γεωπονικής όλης της χώρας

< 1 λεπτό
24.11.21 • 20:39

Ένα χρόνιο θεσμικό έλλειμμα που αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των γεωπόνων καλύπτεται με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου. 

Με νομοθετική ρύθμιση που κατετέθη στο νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις επεκτείνεται το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου σε όλους τους πτυχιούχους των Τμημάτων γεωπονικής κατεύθυνσης που λειτουργούν σήμερα στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη η άσκηση του επαγγέλματος του γεωπόνου, στους πτυχιούχους πανεπιστημιακών Τμημάτων παρότι ολοκλήρωσαν (ή πρόκειται να  ολοκληρώσουν) επιτυχώς προπτυχιακό πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών γεωπονικής κατεύθυνσης και έλαβαν (ή πρόκειται να λάβουν) πτυχίο γεωπόνου, διότι δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία νομοθετική πρόβλεψη.

Η ρύθμιση αφορά τα κατωτέρω νέα πανεπιστημιακά Τμήματα γεωπονικής κατεύθυνσης που ιδρύθηκαν και λειτουργούν σήμερα με τις διατάξεις των νόμων 4559/2018 (Α’ 142), 4589/2019 (Α’ 13) και 4610/2019 (Α’ 70):

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle