Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
515

Καθημερινά, Παρασκευή 26/11/2021 (...της Μποτσουάνας)

< 8 λεπτά
26.11.21 • 08:46

Επιστήμονες στη Νότια Αφρική δήλωσαν ότι εντόπισαν μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού με μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων. Θεωρείται μάλιστα υπεύθυνη για την δραματική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων, ο οποίος στην Αφρική έχει δεκαπλασιαστεί από την αρχή του μήνα.

καθημερινά μικρο«Δυστυχώς εντοπίσαμε μια νέα παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία στη Νότια Αφρική», είπε ο ιολόγος Tulio de Oliveira σε συνέντευξη Τύπου. Η παραλλαγή, που φέρει τον επιστημονικό αριθμό γενεαλογίας B.1.1.529, «έχει πολύ υψηλό αριθμό μεταλλάξεων», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα της δώσει ένα ελληνικό όνομα την Παρασκευή. «Δυστυχώς προκαλεί αναζωπύρωση των λοιμώξεων», πρόσθεσε. Η παραλλαγή έχει επίσης εντοπιστεί στη Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ μεταξύ ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική, πρόσθεσε. 

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στη δυτική Ελλάδα, όπως επίσης και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

καθημερινά μικροΟι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη. Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί έως και την Τρίτη, οπότε οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, η θερμοκρασία θα πέσει και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα είναι 6.565, Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 908.222 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 50,6% άνδρες. 

καθημερινά μικροΟι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.693 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνεχίζει σε υψηλά νούμερα η απεικόνιση των νέων κρουσμάτων στη Στερεά Ελλάδα. Για ένα ακόμη 24ωρο παρουσιάζει τριψήφιο αριθμό με 298 νέα. Τριψήφιο αριθμό συνεχίζει να παρουσιάζει και η Φθιώτιδα, μόνη από τις άλλες Π.Ε. οι οποίες έχουν διψήφιο αριθμό. Συγκρίνοντας τα σημερινά κρούσματα με των προηγούμενων ημερών διακρίνονται, μικρές μεν αλλά πτωτικές τάσεις. 

καθημερινά μικροΈνα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στέλνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων, επιλέγοντας την 25η Νοεμβρίου,

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, για τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα: «Βία. Δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις…». Η έκθεση φωτογραφίας, που φιλοξενείται στον Μεσαιωνικό Πύργο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, απεικονίζει 17 γυναίκες με εμφανή σημάδια κακοποίησης. 

καθημερινά μικροΤουλάχιστον 52 είναι οι νεκροί από το δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα σε ανθρακωρυχείο στη Σιβηρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο μια πηγή. Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στις στοές όταν το ορυχείο γέμισε με καπνούς. Μεταξύ των θυμάτων είναι και τουλάχιστον τρεις διασώστες που κατέβηκαν για να εντοπίσουν και να σώσουν τους εργάτες.

Για μισό εκατομμύριο ζωές που σώθηκαν χάρη στα εμβόλια κατά της Covid-19 στην Ευρώπη κάνει λόγο η πλέον συντηρητική εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δεδομένου ότι υπολογίζονται μόνο οι ηλικίες άνω των 60 ετών, ούτε συνυπολογίζεται ο παράγοντας μείωσης της μετάδοσης του κορωνοϊού.

καθημερινά μικροΒάσει της έκθεσης που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη, από το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπολογίζοντας μόνο τους άνω των 60 ετών σε σχεδόν 30 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν συνολικά 460 εκατομμύρια κατοίκους, 470.000 ζωές σώθηκαν από την αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού.

Ένα περιστατικό που αποδεικνύει πόσο έχουν ξεφύγει τα πράγματα στα σχολεία είναι αυτό που συνέβη στο 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας. Για άγνωστο λόγο δυο κορίτσια μάλωσαν και πιάστηκαν στα χέρια την ώρα του διαλείμματος. Η μια 16χρονη κρατούσε τσιγάρο στο χέρι και θεώρησε… φυσιολογικό να το σβήσει στο μάτι της συμμαθήτριάς της!

καθημερινά μικροΑμέσως ενημερώθηκε η μητέρα της κοπέλας που τραυματίστηκε και μαζί με τον διευθυντή έσπευσαν στο Κέντρο Υγείας Δραπετσώνας για τις πρώτες βοήθειες. Αργότερα μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα όπου και κατέθεσαν μήνυση κατά της συμμαθήτριάς της.

Φρίκη προκαλεί η καταγγελία δύο ανήλικων κοριτσιών τα οποία υποστηρίζουν ότι έζησαν μια κόλαση στα χέρια ενός 71χρονου από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας. Οι δύο ανήλικες αδερφές αδερφές, 10 και 15 ετών, εκμυστηρεύτηκαν στον πατέρα τους ότι ο ηλικιωμένος τις βίασε.

καθημερινά μικροΑρχικά, η μεγαλύτερη και στη συνέχεια η μικρότερη αδερφή ισχυρίστηκαν πως ο ηλικιωμένος προέβη σε ανάρμοστες πράξεις στην οικία του. Περιέγραψαν ότι αρχικά τις θώπευσε και στη συνέχεια τις βίασε.

Νέα σοκαριστικά στοιχεία -εγείροντας πολλά ερωτήματα- έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον φρικτό θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι, η οποία έχασε τη ζωή της όταν εγκλωβίστηκε σε συρόμενη μεταλλική πόρτα εργοστασίου.

καθημερινά μικροΤο τραγικό δυστύχημα συνέβη την Τετάρτη 17/11, όταν το 8χρονο κοριτσάκι προσπάθησε να μπει μέσα στις εγκαταστάσεις εταιρείας, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε συρόμενη ηλεκτρική πόρτα και τελικά να πεθάνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 17:30 ο υπάλληλος έχει πατήσει το κουμπί για να κλείσει η πόρτα του εργοστασίου και κατευθύνεται προς το εσωτερικό της αποθήκης, αφήνοντας τη μετακινούμενη πόρτα χωρίς επίβλεψη.

καθημερινά μικροΣε βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, όχι μόνο είχαν δει το άψυχο κορμί του κοριτσιού να κείτεται στην πόρτα του εργοστασίου -αδιαφορώντας πλήρως- αλλά ένας από αυτούς πλησίασε και με το πόδι του σκουντούσε το άψυχο κορμάκι του παιδιού για να διαπιστώσει αν ζει…

Η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Ορχομενού ενημερώνει τους δημότες της Τ.Κ. Ορχομενού ότι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 θα γίνει διακοπή νερού στον Ορχομενό μεταξύ 9 – 11 το πρωί λόγω έργων στον κεντρικό αγωγό του δικτύου ύδρευσης.

καθημερινά μικροΣήμερα 26 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο είναι των Στυλιανού Παφλαγώνος, Νίκωνος προστάτη Λακωνίας. Γιορτάζουν Στυλιανός, Στέργιος, Στέλιος, Στελής, Τέλης, Τέλιος, Στέλα, Στεργιανή, Στεργιούλα, Στυλιανή, Στέλλα, Τέλα, Τελία, Τελίτσα, Στελίνα, Νίκων. Χρόνια Πολλά

Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής της Ομοσπονδίας Μπάσκετ (ΕΟΚ) για το αναπτυξιακό πρόγραμμα και από την ΕΣΚΑΣΕ επιλέχθηκε ο Ορχομένιος Αργύρης Κουβάρας. Οι υπεύθυνοι προπονητές όλων των Ενώσεων, θα έχουν επίσης και την ευθύνη των προπονήσεων των κλιμακίων στις αντίστοιχες περιοχές.

 

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle