Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
1139

Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σάμπο ο Ορχομένιος Βαγγέλης Κουτσούρης

< 5 λεπτά
29.11.21 • 10:32

Την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Σάμπο που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Αμύνταιο κατέκτησε ο Ορχομένιος αθλητής Βαγγέλης Κουτσούρης.
Ο Βαγγέλης που αγωνίστηκε με τον Φιλαθλητικό Νέου Ηρακλείου με προπονητή τον Γιώργο Καρασαβιδη στην παρθενική του εμφάνιση σε ένα νέο άθλημα  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο δείχνοντας τις δυνατότητές του και το ταλέντο του.
Το "Σάμπο" είναι ένα αντίστοιχο άθλημα του Τζούντο στο οποίο ο Βαγγέλης Κουτσούρης ήταν επίσης πρωταθλητής.
Υπερήφανοι για ένα ακόμη άξιο τέκνο του τόπου μας, εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στον ίδιο και στην οικογένειά του καθώς σε Σύλλογο και προπονητή για τις προσπάθειές τους.
Να εκφράσουμε όμως και την προσδοκία μας ότι τώρα που η πόλη του Ορχομενού διαθέτει κλειστό γυμναστήριο αλλά και πρωταθλητές σε διάφορα αθλήματα μπορεί να οργανώνει παρόμοιες εκδηλώσεις και πρωταθλήματα.
Αρκεί να γίνονται συντονισμένες ενέργειες και συνεργασίες με ανθρώπους που έχουν εμπειρίες, γνώση και μεράκι παράλληλα με τους αρμόδιους φορείς που έχουν την ίδια ανησυχία.
Ελπίζουμε ότι σύντομα θα δούμε και στην πόλη μας διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις που να ξεπερνούν τα όρια της πόλης, του Νομού και της Περιφέρειας.
σαμπο κουτσουρης
Το Σάμπο
Στην Ελλάδα το άθλημα του Σάμπο, εμφανίστηκε στη δεκαετία του ‘90 από τα αδέρφια Ηλιάδη. Όλα ξεκίνησαν όταν οι ίδιοι επηρεασμένοι από την ενασχόληση τους με διάφορες μορφές μαχητικών τεχνών στην ΕΣΣΔ, αποφάσισαν να τα «καλλιεργήσουν» και στον Ελληνικό χώρο. Άρχισαν το έργο τους στον Αθλητικό Σύλλογο Αμυνταίου ¨Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ¨. Με την πάροδο του χρόνου άρχισε η ενασχόληση ολοένα και περισσότερων συλλόγων με τα αθλήματα αυτά με αποτέλεσμα το 2001 να ιδρυθεί η Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Τεχνών Σάμπο Κουράς Τσιδαόμπα, στην Θεσσαλονίκη η οποία αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις 04/03/2004 με Αρ. Πρωτ : 10528 και Αριθμό Μητρώου ΦΓ52.

Σάμπο: Η ομοσπονδία μας είναι ενεργό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο(FIAS) και της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (ESF). Αναπτύσσει και προωθεί το άθλημα σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Κάθε χρόνο Έλληνες αθλητές συμμετέχουν σε όλα τα κύρια γεγονότα στον κόσμο του Σάμπο: πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παγκόσμια πρωταθλήματα, διαγωνισμοί, κύπελλα και σεμινάρια.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Σάμπο διοργανώνει σε ετήσια βάση σεμινάρια, Πανελλήνια πρωταθλήματα και διασυλλογικά τουρνουά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

σαμπο κουτσουρης 1

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle