Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
624

Καθημερινά, Παρασκευή 3/12/2021 (... γιορτάζουν τα ΑμεΑ σήμερα;)

< 10 λεπτά
03.12.21 • 09:07

Έχοντας καταφέρει μια μεγάλη νίκη θα τιμήσουν τη φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», τα άτομα με αναπηρία που ζουν στην Ελλάδα, καθώς ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα τους, αυτό για την θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού με αμοιβή από το κράτος. Με τον τρόπο αυτόν θα είναι σε θέση να πετύχουν έναν βασικό τους στόχο, την ανεξάρτητη διαβίωση. Φτάνει όμως; 

καθημερινά μικροΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, ορισμένη στις 3 του Δεκεμβρίου κάθε έτους, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) παρουσίασε έρευνα η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων G.P.O. σχετικά με τις «Στάσεις και τις Αντιλήψεις για την Αναπηρία στην Ελλάδα και τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου 2021 σε δείγμα 1.203 νοικοκυριών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και τα αποτελέσματά της σκιαγραφούν μια  μελανή εικόνα για την καθημερινότητα των πολιτών με αναπηρία, παρά τις καλές προθέσεις που διαφαίνονται εκ μέρους του κοινωνικού συνόλου, σύμφωνα με τις απαντήσεις στην έρευνα. Ετσι λοιπόν μέρα που είναι. μπορεί να γιορτάζουν τα ΑμεΑ; Χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη, μα πάρα πολλά...

καθημερινά μικροΗ Amazon Web Services ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει πάνω από 30 νέες “τοπικές” ζώνες σε περισσότερες από 21 χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Οι νέες “τοπικές ζώνες” της ΑWS θα είναι διαθέσιμες από το 2022 σε μεγάλες πόλεις χωρών, όπως οι: Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ινδία, Κένυα, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία και Νότια Αφρική.

καθημερινά μικροΟι “τοπικές ζώνες” της Amazon είναι ένας τύπος υποδομής, που συγκεντρώνει υπολογιστές, αποθηκευτικούς χώρους και άλλες επιλεγμένες υπηρεσίες σε μητροπολιτικές περιοχές. Οι υπηρεσίες επιτρέπουν στους τελικούς χρήστες να τρέξουν προγράμματα υψηλών απαιτήσεων χωρίς χρονική καθυστέρηση”.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την ενοχή της 34χρονης «κοκκινομάλλας» για την υπόθεση αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης και την αθώωσή της για διακίνηση ναρκωτικών.

καθημερινά μικροΣυγκεκριμένα όπως αναφέρει το grtimes.gr η 34χρονη κρίθηκε ενοχή για: Αρπαγή για ανήθικες ασχολίες, για εξαναγκασμό με χρήση βίας σε γενετήσια πράξη με χορήγηση ναρκωτικών, γενετήσια πράξη, κατοχή ναρκωτικών για ίδια χρήση και έκθεση ανηλίκου. Αθωώθηκε για την ανάμειξη ναρκωτικών σε ποτό. 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ολοκλήρωσε σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 για τον μήνα Δεκέμβριο.

καθημερινά μικροΣτη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η ΔΙΣ αποφάσισε “κατά την παρούσα χρονική περίοδο τη θέση της Ιεράς Συνόδου προς τα ΜΜΕ να εκφράζει μόνον ο εκπρόσωπος Τύπου αυτής, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος. Προς τούτο θα αποστείλει σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις”.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί.

καθημερινά μικροΜεταξύ των εμπλεκόμενων στη συμμορία είναι και ο διοικητής τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο γραφείο του την Τρίτη παρουσία εισαγγελέα και βρήκαν  320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο. Όπως πρώτο αποκάλυψε το enikos.gr, τον πίεσαν να τους το δείξει και το άνοιξαν με τροχό, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό, ενώ για το ποσό ισχυρίστηκε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το είχε εκεί για ασφάλεια.

Κατηγορούμενη είναι και η σύζυγός του, η οποία είναι αρχιφύλακας και υπηρετεί στο γραφείο ταυτοτήτων του ίδιου τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, επειδή ήταν έγκυος και γέννησε πρόωρα, σταμάτησε τον τελευταίο καιρό τη δράση της και γι’ αυτόν τον λόγο δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ωστόσο, το όνομά της περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν και συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ..

καθημερινά μικροΤ ο κουβάρι της μεγάλης και σοβαρής αυτής υπόθεσης ξετυλίχτηκε όταν στις 25 Ιανουαρίου 2021, αστυνομικοί κάνουν τυχαίο έλεγχο σε άνδρα στο Χαλάνδρι. Στην κατοχή του βρίσκουν ταυτότητα, που κατά τον έλεγχο ταυτοποίησης αποκαλύπτεται ότι δεν είναι τα πραγματικά του στοιχεία.

Είχαν μπροστά τους γνωστό κακοποιό, που είχε συλληφθεί το 2015 από τη δίωξη ναρκωτικών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, είχε προμηθευτεί από την εγκληματική οργάνωση που πουλούσε ταυτότητες και διαβατήρια και η σύλληψη αυτή σήμανε συναγερμό για κύκλωμα μέσα στους κόλπους της αστυνομίας.

καθημερινά μικροΟ καιρός για την Ανατολική Στερεά: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Είχε κολλήσει το ψεύτικο αντιβράχιο στο ώμο κι έκρυβε το πραγματικό του χέρι πίσω από την πλάτη. Όμως η νοσοκόμα που ετοιμαζόταν να κάνει την ένεση κατάλαβε ότι επρόκειτο για άκρο σιλικόνης από το χρώμα και αγγίζοντάς το.

καθημερινά μικροΣτόχος του πενηντάχρονου ήταν να εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να λάβει το σκεύασμα κατά της COVID-19. Προσπάθησε να πείσει μάλιστα την νοσηλεύτρια να κάνει «τα στραβά μάτια».

Μπόνους επιδότησης για ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών που είναι νοικιασμένες προβλέπει ο τελικός Οδηγός του προγράμματος «Εξοικονομώ» που πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα ίσως και σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (σ.σ.συνημμένο το τελικό κείμενο).

καθημερινά μικροΣυγκεκριμένα τα ποσοστά επιδότησης των επενδύσεων σε κατοικίες που είτε είναι μισθωμένες είτε έχουν παραχωρηθεί δωρεάν, κλιμακώνονται από 40 έως 65%, ανάλογα με το εισόδημα του ιδιοκτήτη, ενώ με την αρχική εκδοχή του Οδηγού που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ποσοστό ήταν 40% για όλους, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Έπρεπε να μπει σχεδόν όλη η Στερεά στο κόκκινο για να μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα. Σύμπτωση; Θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

καθημερινά μικροΌπως έγραψε ο asopichos.gr από χθες, μπήκαν στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, στο κόκκινο (επίπεδο 4) η Βοιωτία, η Εύβοια, η Ευρυτανία και στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) η Φθιώτιδα.

Την Πέμπτη πάντως η εικόνα στην ΠΣτΕ ήταν καλύτερη. Τα κρούσματα δεν ξεπέρασαν τα 300 στη Φθιώτιδα και μετά από μεγάλο διάστημα έχουμε διψήφιο αριθμό όπως και στις υπόλοιπες εκτός από τη Φωκίδα που έχει μονοψήφιο.

καθημερινά μικροΑναλυτικά την Πέμπτη είχαμε: 61 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, 73 στην Π.Ε. Εύβοιας, 23 στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 88 στην Π.Ε. Φθιώτιδας και 2 στην Π.Ε. Φωκίδας.

Οι Ορχομένιοι θα θυμούνται το παλιό περίπτερο «του Παγούρα» στη Σκριπού, στη διασταύρωση της 28ης Οκτωβρίου και Μινύου. Ε, δεν θα το ξαναδείτε. Ο δήμος αποφάσισε να το αφαιρέσει αφού για πολλά χρόνια δεν λειτουργούσε και βέβαια εμπόδισε την ορατότητα των οδηγών στη μεγάλη αυτή διασταύρωση. Σύμφωνα με τον δήμο μελλοντικ΄αθα τοποθετηθεί σε άλλη θέση όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στον πεζόδρομο πλέον της οδού Μινύα.  

καθημερινά μικροΗ κινητή μονάδα εμβολιασμού της 5ης Υ.ΠΕ βρέθηκε χθες στον Ορχομενό για να μπορέσουν οι κάτοικοι της πόλης να εμβολιαστούν. Ήταν μια κίνηση να τονωθεί το ενδιαφέρον των κατοίκων και να εμβολιαστούν αφού το ποσοστό εμβολιασμού στον δήμο είναι από τα χαμηλότερα στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμβολιασμοί ήταν γύρω στους πενήντα. Ε, δεν τον λες και ικανοποιητικό αριθμό… Μαθαίνουμε ότι τις ημέρες των γιορτών θα επαναληφθεί εμβολιασμός στην πόλη και ελπίζουμε να προσέλθουν περισσότεροι.

καθημερινά μικροΗ αρμόδια επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ) για τη τήρηση του καταστατικού και των εκλογικών διαδικασιών της εκλογής ηγεσίας, ανακοίνωσε τα 840 εκλογικά κέντρα όπου θα ανοίξουν οι κάλπες και θα γίνει η ψηφοφορία στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021. Τα εκλογικά κέντρα στη Στερεά Ελλάδα μπορείτε να τα δείτε Ε Δ Ω  

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle