Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
651

Καθημερινά, Δευτέρα 6/12/2021 (το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…)

< 7 λεπτά
06.12.21 • 08:33

Η συμμετοχή, στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ έφτασε σε 276.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017.

καθημερινά μικροΜε πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ ακολουθεί, με διαφορά περίπου 9 μονάδων, ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα αναμετρηθούν στον δεύτερο εκλογικό γύρο την ερχόμενη Κυριακή.  Στην τρίτη θέση ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ και στη Βοιωτία. 

καθημερινά μικροΣυγκέντρωσε 1.168 ψήφους με δεύτερο τον Ανδρέα Λοβέρδο που πήρε 904 ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου με 751. Συνολικά ψήφισαν 2.996 μέλη και φίλοι του κόμματος και έλαβαν:

Ανδρουλάκης 1168 ψήφους, Γερουλάνος 58, Καστανίδης 30, Λοβέρδος 904, Παπανδρέου 751, Χρηστίδης 85. Αναλυτικά ανά εκλογικό τμήμα στη Βοιωτία Ε Δ Ω

καθημερινά μικροΝέο άλμα παρουσίασε ο δείκτης των διασωληνωμένων, που έφτασαν τους 715. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή σε 246.287 τεστ 3.526 κρούσματα κορονοϊού και 79 θανάτους.

Ο αριθμός των κρουσμάτων και οι μεταλλάξεις έδειξαν ότι παιδιά και έφηβοι αποτελούν το 25% του συνόλου των κρουσμάτων στη χώρα μας οπότε και κρίθηκε απαραίτητος ο εμβολιασμός τους.

καθημερινά μικροΤο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας τα πρώτα εμβόλια για τον εμβολιασμό των παιδιών από 5 έως 11 ετών, κατόπιν έγκρισης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η καχυποψία απέναντι στα εμβόλια μεταξύ εγκύων αντανακλάται στα συχνά – τελευταία – περιστατικά με διασωληνωμένες κυοφορούσες σε κρίσιμη κατάσταση.

καθημερινά μικροΌλο και περισσότερες έγκυοι εμβολιάζονται μπροστά στον κίνδυνο να κολλήσουν κορονοϊό και να κινδυνεύσει το παιδί τους και οι ίδιες. Τρεις επίτοκες γυναίκες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης  νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ακόμη 9 βρίσκονται στην κλινική Covid-19 στο ίδιο νοσοκομείο. Όλες είναι ανεμβολίαστες.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Δημαρχείο της  Θεσσαλονίκης όπου κατέληξε πορεία αρνητών του εμβολίου για τον κορονοϊό, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

καθημερινά μικροΟι διαδηλωτές έστησαν σκηνές έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την άρνηση τους στο εμβόλιο και στα μέτρα για την πανδημία.

«Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών βάζει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή στο τέλος Ιανουαρίου 2022, αλλάζοντας το "πρόσωπο" της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μια για πάντα», σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στις 700 νέες προσλήψεις έρχεται να προστεθεί και η ένταξη νέων διευθυντικών στελεχών από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

καθημερινά μικροΟι προσλήψεις, που δρομολογούνται εντός του 2022, αφορούν:

- 500 μόνιμων υπαλλήλων, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου με τις οκτώ μεγάλες αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

- 100 υπαλλήλων, με 14μηνη σύμβαση, φοροτεχνικών, οικονομολόγων, κλπ, που θα πέσουν στη μάχη των εκκρεμών συντάξεων.

καθημερινά μικρο- 100 υπαλλήλων, με 12μηνη σύμβαση και δικαίωμα παράτασης ενός έτους από το κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Οι επιλαχόντες του προγράμματος είναι μακροχρόνια άνεργοι, μεταξύ 55-67 ετών. Πρόκειται να στελεχώσουν τα τμήματα απονομής συντάξεων και το τηλεφωνικό κέντρο 1555.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

καθημερινά μικροΠιο αναλυτικά αναμένεται ότι: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Τη Δευτέρα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Την Τρίτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

καθημερινά μικροΈκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, από την ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

καθημερινά μικροΣτον Δικηγορικό Σύλλογο Θηβών, επανεξελέγει πρόεδρος η Σωτηρία Μανάρα- Μαυράκη (56,16%) και  δεύτερος στις επιλογές των συναδέλφων του ο Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους (28.95%)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σήμερα 6 Δεκεμβρίου, είναι του Αγίου Νικολάου και γιορτάζουν: Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ.

καθημερινά μικροΚαλημέρα σας, παρά τις δυσκολίες, να χαμογελάτε, χαρίζει αισιοδοξία! 

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά από τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο χωρίς δεσμεύσεις και για τους βιαστικούς διαβάστε τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ενότητα Φύρδην Μίγδην.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle