Μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (12/2) οι οποίοι κατέφθασαν στη πρωτεύουσα με κάθε μέσο από όλη την επικράτεια.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός της συγκέντρωσης,  άγγιξε τις 20.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, έδωσε βροντερό παρών και διαδήλωσε ειρηνικά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΗ μεγαλειώδης διαδήλωση ολοκληρώθηκε περίπου στις 20:30 ενώ ομάδες αγροτών παραμένουν στην πλατεία στις σκηνές που έστησαν από το πρωί.

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι αγρότες από την Κρήτη πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα στο κτήριο όπου έσπασαν όλα τα τζάμια της πρόσοψης. Συνελήφθησαν 4 άτομα που αφέθηκαν το απόγευμα ελεύθεροι αφού σχηματίστηκε εναντίον τους δικογραφία.

Λίγο πριν από τις 17:00 έφτασαν στην Αθήνα οι αγρότες της Πελοποννήσσου ενώ με τα τρακτέρ από τον Κηφισό κατέφθασε άλλη ομάδα αγροτών στο κέντρο.

Συγκεντρωμένοι, άναψαν φωτιά με κλαδιά μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη αγροτες στο συνταγμακαι σκέπασαν το μνημείο με την ελληνική σημαία, ενώ η εντυπωσιακή πομπή με τα 20 τρακτέρ πέρασε μπροστά από τη Βουλή που αποθεώθηκε από τους συγκεντρωμένους.

Το Σάββατο αναμένεται να γεμίσει και πάλι το Σύνταγμα αφού οι αγρότες που βρίσκονται στην πλατεία λένε πως δε θα υποχωρήσουν αν δεν αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό ενώ και άλλες ομάδες θα συμπαρασταθούν στους αγρότες.

αγροτες συνταγμα αθηνα