Asopichos Logo
27-09-2021
Asopichos Logo
21

Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές από τη Λαϊκή Συσπέιρωση Στερεάς Ελλάδας

< 3 λεπτά
05.08.21 • 20:32
#Tags:

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όσους επλήγησαν και πλήττονται από τις πυρκαγιές της τελευταίας περιόδου….. Στους πυροσβέστες, που δίνουν, με αυταπάρνηση, δύσκολες μάχες, με λειψά μέσα….σαφώς λιγότεροι από όσους χρειάζονται.

Αντιλαμβανόμαστε την oργή και την αγανάκτηση των κατοίκων της Βόρειο-κεντρικής Εύβοιας, που τα τελευταία χρόνια πληρώνουν βαρύ το τίμημα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας και υποδομών, σε κάθε μεγάλη κακοκαιρία και σε πυρκαγιές, όπως αυτές που ζούμε τούτες τις ημέρες..

Νοιώθουμε τον ίδιο θυμό…. την ίδια αγανάκτηση με όλους εκείνους, που βλέπουν - κάθε φορά - να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής, το περιβάλλον  και η προοπτική των παιδιών μας…..Όταν το εκμεταλλευτικό μας σύστημα ισχυρίζεται, πως η επιστήμη και η τεχνολογία προχωράνε ταχύτατα αλλά τα επιτεύγματά τους δεν μπορούν, με σωστές προβλέψεις και υποδομές να προστατεύσουν τα αποτελέσματα της ανθρώπινης εργασίας….. Όταν ο δασικός πλούτος της Χώρας αφήνεται απροστάτευτος στην κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου  και κάθε λογής καταπατητών.

Για αυτό τον λόγο μας παρουσιάζουν τις φυσικές καταστροφές σαν κάτι το αναπόφευκτο, συγκαλύπτοντας πως το πραγματικό ενδιαφέρον τους δεν είναι η προστασία του λαού, αλλά τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Αυτή την στιγμή, με την πύρινη λαίλαπα να απειλεί ολόκληρο το Βόρειο τμήμα του νησιού,  προέχει να σταματήσει η επέκταση της φωτιάς, χωρίς θύματα και άλλες καταστροφές….Προέχει η άμεση παροχή βοήθειας σε όσους επλήγησαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγης, διατροφής και νερού.

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρούμε σαν απολύτως αναγκαία μέτρα :

  • Τον καλύτερο και πρακτικά αποτελεσματικότερο συντονισμό των υπηρεσιών που εμπλέκονται…..
  • Την ορθολογικότερη αξιοποίηση της αεροπυρόσβεσης.
  • Την άμεση ενίσχυση του προσωπικού που δρα στο πεδίο της πυρκαγιάς, με στελέχη και μέσα….. την πρόβλεψη για την μετακίνηση και διάθεση εφεδρειών.
  • Την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Την εξασφάλιση στέγης και τροφής σε όσους έχασαν τα σπίτια τους.
  • Την άμεση προετοιμασία για την ταχύτερη δυνατή καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών, προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες…..Να δοθεί προτεραιότητα σε κατοικίες, δίκτυο ρεύματος και ύδρευσης….. Στην συντήρηση των ζώων…. Στην διάσωση παραγωγικών μονάδων της περιοχής.

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστεύαμε και πιστεύουμε, πως, τέτοια σοβαρά γεγονότα, δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητα….Ο λαός οφείλει να ζητά εξηγήσεις από την εκάστοτε εξουσία, να βγάζει πολιτικά συμπεράσματα και να διεκδικεί όσα δικαιούται και του ανήκουν.

Οφείλει να απευθυνθεί στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, που λειτουργούν συμπληρώνοντας και συγκαλύπτοντας ο ένας τον άλλον και να ζητήσει εξηγήσεις :

  • Πως εφαρμόστηκε το πολυσέλιδο κείμενο της πολιτικής προστασίας ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ, που είχατε προωθήσει…. Πως εφαρμόστηκε, συγκεκριμένα, στην περίπτωση των πυρκαγιών στην Βόρειο-κεντρική Εύβοια ;…. Πως εξηγείτε τα αποτελέσματα, που σίγουρα δεν ικανοποιούν.
  • Τι συγκεκριμένες ενέργειες είχαν γίνει για την δασοπροστασία της συγκεκριμένης περιοχής ;…..Είχαν απομακρυνθεί το αποτελέσματα προηγούμενων καταστροφών, που λειτουργήσαν ως προσάναμμα ;…. Είχαν συντηρηθεί οι δασικοί δρόμοι….Είχαν ανανεωθεί οι ζώνες πυροπροστασίας….. Υπήρχε πρόβλεψη για συγκέντρωση νερού σε κομβικά σημεία ; Τι οικονομικοί πόροι διατέθηκαν ;
  • Τι ενέργειες είχαν γίνει για την εξασφάλιση επαρκούς αριθμού δασοπυροσβεστών…. Για την συντήρηση των μέσων που διαθέτουν τα δασαρχεία.

Με αυτές τις σκέψεις, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται σε κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια της Στερεάς καλώντας την να εκφράσει την ενεργό συμπαράσταση στους πληγέντες με τον πιο συγκεκριμένο τρόπο…. Να ευαισθητοποιηθεί για τα ζητήματα της πολιτικής Προστασίας , διεκδικώντας ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και προστασία των αποτελεσμάτων της ανθρώπινης εργασίας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

Μέλος του
asopichos-sterea-ellada-media-member-logo
Made with ❤️ by Quadraweb
menu-circle