Asopichos Logo
24-01-2022
Asopichos Logo
152

«Είμαστε έτοιμοι»… να καούμε; (ΙΙ)

< 5 λεπτά
25.08.21 • 11:51

Σε συνέχεια άλλου άρθρου, σχετικά με τις πυρκαγιές και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού..

Σίγουρα, δεν περίμενε κανείς να υπάρξει σε τέτοια έκταση καταστροφή από τις πυρκαγιές αυτόν τον Αύγουστο στη χώρα μας.

Πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα δάσους έγιναν κάρβουνο.

Τα πως και τα γιατί θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός, με τις αρμόδιες αρχές, να τα βρει και αν είναι δυνατόν να τα επιλύσει.   

Θα πρέπει δηλαδή ο κρατικός μηχανισμός, να βρει αν υπάρχει ανθρώπινο χέρι πίσω από αυτή την καταστροφή, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ να σταματήσει το επικοινωνιακό παιχνίδι για υποψίες και προσαγωγές που δεν καταλήγουν στο εδώλιο.

Επίσης, τα κομματικά παπαγαλάκια θα πρέπει να σταματήσουν το αποχαυνωμένο τιτίβισμά τους περί συνωμοσιών. Όλοι ακούμε διάφορα (δεν γράφονται όμως…) ότι τις φωτιές τις βάζουν πολιτικοί αντίπαλοι, ότι βρέθηκε... ευρωβουλευτής στα δάση σε ώρες που δεν θα έπρεπε να ήταν … και πολλά περισσότερα σενάρια που σίγουρα έχεις ακούσει κι εσύ φίλε μου.

Όταν υπάρχουν ακραία φαινόμενα, τότε φουντώνουν οι συνωμοσίες. Είναι... λαγνεία, να βγαίνει κάποιος και να καμώνετε πως "ξέρει" κάτι περισσότερο από τους άλλους… Είναι κανόνας της κοινωνιολογίας και της επικοινωνίας

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, μόνο υπεύθυνες φωνές από ειδικούς θα πρέπει να ακούμε.     

Τις ακούμε όμως;

Δυστυχώς, θα πω, δεν τις ακούμε ή ότι δεν ακούγονται όσο θα έπρεπε και οι λόγοι είναι πολλοί.

Όμως θα ήθελα να σταθώ και στην ανόητη παραφιλολογία και στους ξερόλες,  και να τους πω να σταματήσουν γιατί αυτά που αναμασούν νομίζοντας πως… ξεχωρίζουν και έχουν αποκλειστικές πληροφορίες, μπορεί να τους στοιχίσει ακριβά. Θα προσθέσω δε, πως αφού υποστηρίζουν αυτές τις συνομωσίες και δεν μπορούν να τις αποδείξουν είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι.

Εδώ με τα κλοπιμαία στα χέρια έπιασαν τον κλέφτη αλλά δεν μπόρεσαν, χρόια τώρα να αποδείξουν ότι τα είχε κλέψει και ότι δεν ήταν δικά του... και μάλιστα μετά από δίκες χρόνων…

Πως θα αποδειχτεί λοιπόν η συνωμοσία; Δεν γίνεται, αλλιώς δεν θα ήταν συνωμοσία… Εκεί λοιπόν ποντάρουν και τιτιβίζουν.

Εγώ θα τους παρότρυνα να τα γράψουν. Δόξα το Θεό έχουμε τόσα μέσα και αν αρνηθούν τα επίσημα ΜΜΕ υπάρχουν και τα παραδιπλανά, υπάρχουν και τα social media. Απλά βάζεις το ονοματάκι σου και τα λες, με κάθε υπευθυνότητα και ην γνώση των ευθυνών.

Επίσης υπάρχει και ο κρατικός μηχανισμός, υπάρχει ο Εισαγγελέας που θα χαρεί πολύ να ακούσει τι ξέρετε. Θα πάτε;  

Λοξοδρόμησα όμως φίλε μου…

Θα ήθελα, να συμπληρώσω, στο προηγούμενο σημείωμά μου (το οποίο γράφτηκε όταν ήμουν περικυκλωμένος από τις φωτιές στην Β Εύβοια):

...«Ιλουστρασιόν ανθρωπάκια, αιρετοί και διορισμένοι που από την ασφάλεια του αιρ κοντίσιον κάνατε εκατοντάδες ανακοινώσεις και διανείματε άλλες τόσες φωτογραφίες αλλά και τριπλάσιες αναρτήσεις στο φεις μπουκ ότι είσαστε έτοιμοι με πηχιαίους τίτλους ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, που είστε;

Πόσοι έτοιμοι είστε;

Δεν κρατήσατε ούτε μια πισινή…

Δεν κρατήσατε χαμηλούς τόμους μπροστά στην ανθρώπινη αδυναμία απέναντι στη ΦΥΣΗ.

Κοκορευόσασταν με μεγαλοστομίες και καλούσατε συσκέψεις για φωτογραφίες»...

Πού είσαστε;

Δεν άκουσα σε αυτές τις ανακοινώσεις σας, «είμαστε έτοιμοι», ότι δεν έχετε μέσα να πολεμήσετε τις φωτιές ή τις πλημμύρες.

Δεν αναφέρατε σε καμία ανακοίνωση κ Δασάρχη ότι τα κονδύλια δεν σας φτάνουν, ότι δεν έχετε μηχανήματα να κάνετε αντιπυρικές, ότι προτείνατε αυτά κι αυτά αλλά δεν σας έλαβαν υπόψη.

Δεν άκουσα, κ διοικητή της Πυροσβεστικής, ότι διαφωνήσατε με τις ανακοινώσεις και ότι δεν έχετε το απαιτούμενο προσωπικό, τα απαιτούμενα μηχανήματα, αυτοκίνητα, πυροσβεστικά, Drones, πριόνια, αντλίες, γάντια, άρβυλα, κράνη, σύγχρονα πυροσβεστικά που παίρνουν μπροστά, έχουν φρένα και έχουν συντηρηθεί.   

Δεν άκουσα, αιρετοί και διορισμένοι της εξουσίας, μετά από τέτοιου είδους συσκέψεις που συγκαλέσατε ή σας κάλεσαν να παραβρεθείτε, να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι μόνο ευχολόγια ή να μην προσυπογράψετε τις ανακοινώσεις…

Ότι δηλαδή βρεθήκαμε, τα είπαμε, να βγάλουμε φωτό, να αναρτήσουμε στα social media ότι είμαστε όλοι εδώ και έτοιμοι, να δώσουμε ανακοίνωση και φωτό με δήλωση στα ΜΜΕ και (όπως είπε και ο Περιφερειάρχης) να έχουμε καλέσει και την κάμερα για να τα πούμε… γιατί λοιπόν προσυπογράφατε; 

Τελικά πόσο έτοιμοι είσαστε;

Μπάμπης Ζαννιάς 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

Μέλος του
asopichos-sterea-ellada-media-member-logo
Made with ❤️ by Quadraweb
menu-circle