Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
218

Η "Παλιγγενεσία" του Δημ Μαραμή με Βαλτινό, Μακεδόνα στην ΙΜ Προφήτη Ηλία Παρνασσίδος

< 2 λεπτά
23.07.21 • 13:38
#Tags:

Κορυφώνεται το Σάββατο 24 Ιουλίου στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Παρνασσίδος, ο πρώτος ιδιαίτερα επιτυχημένος κύκλος του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2021 με το κεντρικό δρώμενο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το λαϊκό ορατόριο «Παλιγγενεσία» σε σύλληψη & σύνθεση  του Δημήτρη Μαραμή.

Με συγκινησιακές κορυφώσεις, με λυρισμό και με μία σύγχρονη ματιά του δράματος της Επανάστασης του 1821, το μουσικό έργο του συνθέτη, είναι βασισμένο σε εμβληματικά ποιητικά κείμενα.. Οι ερμηνευτές που ενσαρκώνουν, ο Κώστας Μακεδόνας με τις δυνατές, τραγουδιστικές του ερμηνείες, ο Γρηγόρης Βαλτινός με τη φορτισμένη υποκριτική του, το φωνητικό σύνολο 8etto με τη δραματική του υπόσταση στη σκηνή, αλλά και με την καταιγιστική καταγραφή ιστορικών πράξεων μέσω graphic motion και μουσικής, ζωντανεύει μία παράσταση υψηλής αισθητικής, η οποία συγκινεί και εντυπωσιάζει.

παλιγγενεσια βαλτινος

Ακούγονται ποιητικά κείμενα στην πρωτότυπη μελοποίηση του συνθέτη, των: Διονύσιου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, Ιωάννη Πολέμη, Κώστα Καρυωτάκη, Πάνου Κυπαρίσση, Θανάση Χατζόπουλου, Δημοτικής Ποίησης και πεζά κείμενα των: Ιωάννη Μακρυγιάννη, Θωμά Κοροβίνη, και Παντελή Μπουκάλα.

Οι ερμηνευτές του έργου πλαισιώνονται δημιουργικά από σημαντικούς συντελεστές, όπως: Μαργαρίτα Τρίκκα (κινησιολογία), Χριστόφορος  Μπρέλλης (graphic motion),  Μάτα Κατσούλη  (μουσική διδασκαλία), Μαριέττα Παυλάκη (φωτισμοί), Σάκης Καρασαρίνης (σχεδιασμός ήχου), Δάφνη Τσακώτα (κοστούμια), Ρούλα Λιανού (make up artist),  Κωνσταντίνος Κολιούσης (hair stylist).

Συμμετέχει το μουσικό σύνολο: Περικλής Τιμπλαλέξης (βιολί), Ηλίας Σδούκος (βιόλα),  Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο), Αλέξανδρος Τράμπας (κοντραμπάσο), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (κρουστά), Δημήτρης Μαραμής (διεύθυνση - πιάνο).

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με την ανάθεση αυτή στον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Υδωρ”, Δημήτρη Μαραμή, υιοθετεί και υποστηρίζει τη δημιουργία ενός διαχρονικού μουσικού έργου, που θα παραμείνει ως μία πολιτιστική παρακαταθήκη στο μέλλον.

Το έργο τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»Οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής: Tεχνότροπον - ArtwayΦωτογραφίες: Νικηφόρος Βιδάλης

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle