Asopichos Logo
28-10-2021
Asopichos Logo
72

Καθημερινά 28/9/2021

< 9 λεπτά
28.09.21 • 07:37

Σήμερα, Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο θα δοθεί η συναυλία «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ»  για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας Ώρα προσέλευσης: 18.00 - Ώρα έναρξης: 20.00.

δεικτης χερι αΣυμμετέχουν αφιλοκερδώς, σημαντικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ), εταιρείες του οποίου προσφέρθηκαν να αναλάβουν την οργάνωση και την εκτέλεση της συναυλίας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνδράμει παραχωρώντας ευγενικά το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο κέντρο της Αθήνας για την διεξαγωγή της συναυλίας και το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. 

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στη χθεσινή ενημέρωση μίλησε για την 3η δόση εμβολίου και τόνισε:

δεικτης χερι α«Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με mRNA εμβόλιο θα λάβουν την τρίτη δόση πάλι με mRNA εμβόλιο της Pfizer. Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca θα έχουν ως τρίτη δόση πάλι mRNA εμβόλιο. Για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson είμαστε σε αναμονή των συστάσεων υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι πάλι ή mRNA ή με το ίδιο εμβόλιο».

«Άτομα τα οποία έχουν νοσήσει με covid και κατόπιν έχουν λάβει μία ή δύο δόσεις εμβολίων θεωρούνται επαρκώς ανοσοποιημένα και δεν χρειάζονται την χορήγηση τρίτης δόσης».

δεικτης χερι α«Δεν θα πρέπει το γεγονός ότι η γρίπη τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα πέρυσι, να μας αφήσει αδιάφορους και να παραμελήσουμε τον εμβολιασμό» τόνισε και ευχήθηκε φέτος να μην είναι πιο πρώιμη η σοβαρότερη η εμφάνιση της γρίπης σε σχέση με πέρυσι.

Έχουμε και νέα μετάλλαξη κορωνοϊού. Η μετάλλαξη Mu εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον περασμένο Ιανουάριο, ήδη όμως το αποτύπωμά της βρίσκεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.Το ερώτημα που απασχολεί τώρα τους επιστήμονες: Είναι η Mu πιο ανθεκτική απέναντι στα εμβόλια;

δεικτης χερι α

Μειωμένα εμφανίστηκαν τα κρούσματα στις Π.Ε. της Στερεάς το τελευταίο 24ωρο: 18 κρούσματα στη Βοιωτία, 12 στην Εύβοια, 4 στην Ευρυτανία, 21 στη Φθιώτιδα κανένα στην Φωκίδα.

Σε τριψήφιο αριθμό ανήλθαν τα ενεργά κρούσματα στη Λιβαδειά. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Ε.Ο.Δ.Υ. τα ενεργά κρούσματα στο δήμο Λιβαδειάς ανέρχονται σε 110, εκ των οποίων τα 4 νοσηλεύονται και τα 106 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

δεικτης χερι αΤον μήνα Σεπτέμβριο τα ενεργά κρούσματα στο δήμο Λιβαδειάς παρουσιάζουν μια σταθερή... αλματώδη αύξηση. Έτσι από τα 36 στις 30 Αυγούστου, ανεβήκαμε στις 6/9 στα 53,  69 στις 13/9, 78 στις 20/9 για να φτάσουμε στα 110 σήμερα 27 Σεπτεμβρίου! Τι να φταίει άραγε;

Ρε τον αθεόφοβο! Ήταν δραπέτης, ολόκληρη η Αστυνομία των αναζητούσε και αυτός κυκλοφορούσε με ταξί έχοντας μαζί του καλάσνικοφ και δύο πιστόλια. Μιλάμε για τον έναν από τους δυο δράστες της ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της Αθήνας στη Μητροπόλεως στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 που συνελήφθη στη Λεωφόρο Κατεχάκη.

δεικτης χερι αΗ ιστοσελίδα «Αυτόχθονες Έλληνες  Ιθαγενείς» χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς  ως «Κίνηση  τύπου Αρτέμη Σώρρα», τα μέλη της οποίας καλούν σε ανάκληση αντιπροσώπευσης, όπως αναφέρουν, και προτρέπουν τους πολίτες, σε μη συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του κορονοϊού, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.  

Καλούν τα μέλη τους και τους υποστηρικτές τους, να κάνουν μηνύσεις,  βάσει ενός τιμοκαταλόγου που έχουν αναρτήσει με ψευδείς νομικές συμβουλές, να ζητούν υπέρογκα ποσά από 50.000 έως 10 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία  κατά την δική τους άποψη. Μάλιστα ζητείται και συμμετοχή έναντι 20 ευρώ σε περίπτωση ομαδικής αγωγής.

δεικτης χερι αΧαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης καταγράφονται σε δέκα Περιφερειακές Ενότητες. Πρόκειται για Αρκαδία, Ξάνθη, Πέλλα, Σέρρες, Ηλεία, Φωκίδα, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιερία, Κιλκίς και Ευρυτανία.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19, ανακοίνωσε ότι αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις σε αυτές τις περιοχές και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

δεικτης χερι αΗ έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει έως 16 Ιανουαρίου 2022 και παρουσιάζει μοναδικά αντικείμενα από την Ελλάδα, την Ιταλία και το Βατικανό.

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας των μελών της με θέμα: «Σιωπηλές Εικόνες» στο ισόγειο του "Νερόμυλου" στις πηγές της Κρύας στη Λιβαδειά. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 19:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου ενώ θα μπορείτε να την επισκέπτεστε από τις 19:00 έως 21:30. 

δεικτης χερι αΤην 4ηθέση κατέλαβε στην ηλικιακή της κατηγορία η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου και την 19η στην γενική-μικτή κατάταξη ανδρών και γυναικών στον ορεινό αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Ελλέβορος» απόστασης 16,2χλμ που πραγματοποιήθηκε στο όρος Οίτη την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. 

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 21».

δεικτης χερι αστις 11:00 η έναρξη του συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης), και στις 11:05 θα ηχήσει η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Σε αναστολή έκδοσης αδειών για έργα ΑΠΕ στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και στην ανάκληση αδειών που εκδόθηκαν προσφάτως καλεί ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κώστας Σκρέκας την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η οποία παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης να μη γίνει καμία παρέμβαση στην Βόρεια Εύβοια προχώρησε στη έκδοση 13 αδειών για τοποθέτηση ανεμογεννητριών. 

δεικτης χερι αΤην Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 10ος ΠΤΩΙΟΣ Αγώνας δρόμου στο Ακραίφνιο Υπό την αιγίδα του Δήμου Ορχομενού, της ΕΟΛΣΜΑΥ και την τεχνική υποστήριξη του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ που διοργανώνει ο σύνδεσμος Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Ακραιφνίου.

Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη πέρασαν το πρώτο βράδυ στο ύπαιθρο μετά τον σεισμό 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της Δευτέρας την Κρήτη και άφησε πίσω του έναν νεκρό, αρκετούς τραυματίες και μεγάλες υλικές καταστροφές.

δεικτης χερι αΗ περιοχή του Αρκαλοχωρίου και άλλοι τοπικοί οικισμοί μετρούν τις πληγές τους. Σπίτια και επαγγελματικοί χώροι έχουν καταρρεύσει, ενώ χαλάσματα έχουν κλείσει δρόμους. Την ίδια ώρα, οι συνεχείς μετασεισμοί εντείνουν την ανησυχία των κατοίκων.

Ο Ημιμαραθώνιος που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι δεν θα διεξαχθεί λόγω του σεισμού και μετατράπηκε σε virtual. Είναι ο πασίγνωστος Ημιμαραθώνιος της Κρήτης με τα ευφάνταστα βίντεο που παράγει για την προβολή του 

δεικτης χερι αΚαλημέρα σας, χαμογελάστε, παρά τις δυσκολίες, τις αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία!  

Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε καθημερινά χωρίς δεσμεύσεις τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη της ενημέρωσης Ασώπιχο       

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

Μέλος του
asopichos-sterea-ellada-media-member-logo
Made with ❤️ by Quadraweb
menu-circle