Στη δημοσιότητα έδωσε το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουλίου 2020, τον απολογισμό των τελευταίων 24ωρών για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4193, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1174 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2101 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εννέα (09) συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Δύο  (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα είκοσι επτά επιπλέον κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής:
– 4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου,
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Η επέκταση του λουκέτου σε ΚΑΠΗ, λέσχες και ντισκοτέκ ως τις 31 Αυγούστου, δείχνει το πόσο ανησυχούν οι αρχές για φαινόμενα συνωστισμού που μπορούν να διευκολύνουν τη διασπορά του κορονοϊού.

Υφασμάτινες μάσκες και αποστάσεις είναι η συνταγή για να φρενάρει η πανδημία, λένε οι ειδικοί που βλέπουν με ανησυχία, εκτός από τα κρούσματα, να έχουμε και αύξηση των θανάτων.