Asopichos Logo
27-01-2022
Asopichos Logo
107

Κωπαΐδα και εκπαίδευση συζητήθηκαν στη συνάντηση Πούλου-Παπαθωμά

< 2 λεπτά
28.09.21 • 19:44
  • Η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιωτα Πούλου συναντήθηκε τη Δευτέρα με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και συζητήθηκαν επείγοντα θέματα του Νομού. 

Με ανακοίνωσή της η βουλευτής Βοιωτίας ενημέρωσε για τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση και την εξέλιξη διαφόρων έργων ως εξής:

Η Κωπαΐδα  ετέθη κατά προτεραιότητα στη συζήτησή μας και ζήτησα τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, τον ολιστικό σχεδιασμό καθώς και την πορεία υλοποίησης των έργων αναδασμών και άρδευσης, από την έναρξη της διαχείρισης του πρώην Οργανισμού από την Περιφέρεια.

Ενημερώθηκα επίσης για την εξέλιξη του προγράμματος Ευφυούς Γεωργίας καθώς και την γεωλογική μελέτη διερεύνησης των αποθεμάτων νερού στην Κωπαΐδα.

Μετέφερα στην κα Αντιπεριφερειάρχη, την δίκαιη απαίτηση των αγροτών, που δεν κατάφεραν να ποτίσουν επαρκώς τις καλλιέργειές τους φέτος και έχουν μειωμένη παραγωγή, να απαλλαγούν από τα αρδευτικά τέλη. Με διαβεβαίωσε ότι είναι αποδεκτό και καλούμε τους αγρότες, μετά τις συγκομιδές των προϊόντων τους να καταθέσουν τα σχετικά αιτήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο αυξημένο κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων (πετρέλαιο, λιπάσματα, γεωργικά φάρμακα) και ότι παρά την αύξηση της τιμής πώλησής τους, οι αγρότες δεν επωφελήθηκαν τελικά. Μάλιστα οι βαμβακοπαραγωγοί παραδίδουν τη σοδειά τους με ανοιχτές τιμές και δεν εφαρμόζεται καν ο νόμος (αρμοδιότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ), όπου τα εκκοκκιστήρια είναι υποχρεωμένα να αναγράφουν καθημερινά την τιμή του βάμβακος.

Επιπλέον μεγάλη καθυστέρηση σημειώνεται στα 14 έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανασυγκρότησης αφού οι αγρότες-μικροπαραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, δεν έχουν πρόσβαση στα δίκτυα μεταφοράς της ΔΕΗ.

Συζητήσαμε επίσης για την ολοκλήρωση έργων των Δήμων του Νομού που είχε αναλάβει η Περιφέρεια και εκκρεμούν, όπως των κόμβων Αγίου Βλασίου και Παρορίου και διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2021.

Τέλος αναφέρθηκα στα προβλήματα που έχουν καταγραφεί σε όλα τα σχολεία της Α΄θμιας Εκπαίδευσης που υποδέχονται τα παιδιά προσφύγων και όπου η έλλειψη συνοδών δημιουργεί πρόβλημα στη συμμετοχή τους στα μαθήματα αλλά και μεγάλους κινδύνους για την ασφάλειά τους. Η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι έχει προβεί σε σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου αλλά δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Ευχήθηκα καλή δύναμη και αποτελεσματικότητα στο έργο της για το καλό των συμπολιτών μας και ανανεώσαμε την πρόθεσή μας για συνεχή επικοινωνία.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

Μέλος του
asopichos-sterea-ellada-media-member-logo
Made with ❤️ by Quadraweb
menu-circle