Asopichos Logo
19-01-2022
Asopichos Logo
45

Ο 3ος δρόμος και το 3ο μνημόνιο. Ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας μεταφρασμένο

< 3 λεπτά
15.08.15 • 09:14
#Tags:

Ο 3ος δρόμος και το 3ο μνημόνιο. Ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας μεταφρασμένο

Σε μια ολονύκτια συνεδρίαση, παραμονή της Παναγίας, η Βουλή των αντιπροσώπων του έθνους ψήφισε (όπως αναμενόταν) το 3ο μνημόνιο που χωρίς αμφιβολία αντικατοπτρίζει την σκληρή πραγματικότητα που διέρχεται η χώρα.

Δίχως άλλο, χαρακτηρίστηκε μονόδρομος η ψήφισή του, αφού όλη τη νύχτα ανταλλάχτηκαν σκληρές κουβέντες μεταξύ όλων των εκπροσώπων των κομμάτων, τελικά εγκρίθηκε από 222 βουλευτές.

Υπήρξε βέβαια και η άλλη πλευρά, της άμυνας ή της αντίστασης που ψήφισε "όχι" Βουλήκαι αυτοί ήταν 64 βουλευτές. Από αυτούς οι 32 ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχαμε ακόμη 11 παρών και 1 απουσία.

Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί λοιπόν αφού κονταροχτυπήθηκαν όλη την νύχτα ενέκριναν το 3ο σκληρότατο μνημόνιο που θα επιφέρει πολλές και σκληρές αλλαγές σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η κυβερνητική παράταξη σίγουρα βρέθηκε μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα, που ή δεν είχε καλά υπολογίσει ή αγνοούσε το μέγεθός της και ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στο εφικτό ως (Πρωθυπουργός) και το ανέφικτο (ως κομματικός αρχηγός). 

Η εσωτερική αντιπολίτευση της κυβερνητικής-κομματικής παράταξης που τοποθετεί τον εαυτό της στην αριστερή πλευρά, δεν εγκαταλείπει τα έδρανα της Βουλής αλλά θα συνεχίσει να κάνει αγώνα εκ των έσω. Στο άμεσο μέλλον θα φανούν οι κινήσεις της και η ζωή θα τους τοποθετήσει στο χώρο που τελικά ανήκουν.

Βουλευτές, εκπρόσωποι του λαού, αποδείχτηκαν χωρίς γνώμη! Αυτοί που ψηφίζουν "παρών" και  ενώ έχουν γνώμη για όλους και για όλα, δεν μπορούν να πάρουν θέση και να ψηφίσουν "ναι" ή "όχι", ψηφίζουν "παρών"!
Και τι σημαίνει παρών στη Βουλή; Σημαίνει θέλω να τα έχω καλά με όλους, δεν θέλω να πάρω θέση, ας ψηφίσουν άλλοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Είναι τελικά υπεύθυνη θέση αυτή; Σε παλαιότερο άρθρο μας στο asopichos.gr  (πατήτστε πάνω να το διαβάσετε) είχαμε επίσης αναφερθεί σε αυτή την ανεύθυνη, για εμάς, θέση.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λοιπόν, η πραγματικότητα είναι το 3ο μνημόνιο που μπαίνει στη ζωή μας και θα ζήσουμε στο πετσί μας όλες τις μεταρρυθμίσεις που φέρνει. Ας ελπίσουμε μόνο να φέρει και την πολυπόθητη ανάπτυξη που είναι η μόνη σωτηρία.

Κάποτε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε «εφεύρει» για την πολιτική του ευελιξία τον τρίτο δρόμο προς την ανάπτυξη και τον Σοσιαλισμό. Τώρα τρίτος δρόμος δεν υπήρξε, δεν υπάρχει. Μόνο 3ο μνημόνιο

Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και προβλέπεται καυτό φθινόπωρο μετά την καλοκαιρινή ραστώνη. Εκλογές, διάσπαση, εκβιασμοί Ευρωπαϊκών μηχανισμών για την αποτροπή τους, κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κυβέρνηση προσωπικοτήτων, επιτροπές τεχνοκρατών μάλλον είναι μπροστά μας.

Αναμένοντας όλες αυτές τις εξελίξεις καλό θα είναι να διαβάσουμε Το 3ο μνημονιο που δημοσιεύουμε σήμερα μεταφρασμένο σε 84 σελίδες.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

Μέλος του
asopichos-sterea-ellada-media-member-logo
Made with ❤️ by Quadraweb
menu-circle