Asopichos Logo
19-01-2022
Asopichos Logo
89

Τα δέντρα που πληγώνουν!

< 7 λεπτά
14.03.15 • 08:39
#Tags:

Τα δέντρα που πληγώνουν!

Επιστολή στον Δήμο κατέθεσε χθες 13 Μαρτίου, η Δημοτική Παράταξη «Νέα Εποχή» στην οποία γίνεται λόγος για κοπή δέντρων στην πόλη και η οποία δεν προβλέπεται από την ομόφωνη 10993418_1540305896233882_8162896894640895801_nαπόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει ληφθεί για το θέμα αυτό.

Τρία μέλη της παράταξης, όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι κκ Γ. Ζυγούρης, Λ. Τριανταφύλλου και Κ. Ξηρογιάννης επισκέφθηκαν σημεία όπου έχουν κοπεί δέντρα αυθαίρετα όπως καταγγέλλουν.

Εκτός της επιστολής δημοσιεύουμε παρακάτω και την επίμαχη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία περιγράφεται λεπτομερώς ποια δέντρα θα πρέπει να κοπούν ή να καλλωπιστούν λόγω προβλημάτων που δημιουργούν στους χώρους ή είναι άρρωστα.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής και η απόφαση του ΔΣ.

«ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Ορχομενού 

Δήμαρχε,
Επανέρχομαι στο θέμα της κοπής των δένδρων ομολογώντας ότι δεν έδωσα τη δέουσα σημασία στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια κι΄αυτό γιατί δεν υπολόγισα σωστά το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την, στην κυριολεξία καταστροφική οικολογική μανία που έχει καταλάβει τους υπεύθυνους της σημερινής Διοίκησης του Δήμου.

kΑναγκάστηκα λοιπόν να ασχοληθώ προσωπικά με το συγκεκριμένο θέμα, μετά από αυτά που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ στις 10/3/2015, με αφορμή τις καταγγελίες των συναδέλφων κ.κ Στεφανίδη και Βούτσα και τις απαντήσεις που έδωσαν ο Δήμαρχος από τη μία ότι, δήθεν οι ανωτέρω αναφερόμενοι παραπληροφορούν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος από την άλλη ( και μάλιστα με ιδιαίτερες φωνασκίες κατά τη διάρκεια της δικής μου τοποθέτησης) , ότι είναι όλα ψέματα και ότι ενήργησε βάσει της απόφασης του Δ.Σ, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου.

Επισκεφτήκαμε λοιπόν ο κ. Ζυγούρης, ο κ. Τριανταφύλλου και εγώ τα επίμαχα σημεία της κοπής των δένδρων και διαπιστώσαμε τα εξής:

α) στη δυτική πλευρά των πέτρινων έχουν κοπεί δέκα (10) πεύκα, όσα ακριβώς ανέφερε ο κ. Στεφανίδης, χωρίς να γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην πρόταση της Υπηρεσίας και η οποία πρόταση ομόφωνα έχει ψηφίσει το Δ.Σ και
krβ) στο κοιμητήριο του Ορχομενού έχουν επίσης κοπεί τρία (3) πεύκα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην πρόταση της Υπηρεσίας.

Χωρίς να αναφέρω την εγκληματική παρέμβαση στις πηγές και φυσικά δεν γνωρίζω ακόμη τι έχει συμβεί στις τοπικές κοινότητες.

Μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις για τις οποίες δεν χωρεί καμία αμφισβήτηση Δήμαρχε απαιτώ από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μαράντο να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τα μέλη του Δ.Σ. λόγω των ψευδών αναφορών του, σε διαφορετική περίπτωση ζητώ την απομάκρυνσή του από τα καθήκοντά του και σας πληροφορώ ότι θα μεταβώ ο ίδιος να ζητήσω παρέμβαση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δασαρχείου για τα περαιτέρω.
Ορχομενός, 13-3-2015
Κ. Ξηρογιάννης
Επικεφαλής Δημ.Παράταξης
Ορχομενός Νέα Εποχή»

Η ομόφωνη απόφαση 153/14 του Δημοτικού Συμβουλίου:

«1. Αφαίρεση των δύο εκ των τεσσάρων πεύκων που βρίσκονται στην 28η Οκτωβρίου στο ύψος του 1ου Δημοτικού Σχολείου
11021181_1540306262900512_3121411809958797109_n2. Αφαίρεση των δύο πεύκων που βρίσκονται στην πλατεία Σκριπούς.
3. Αφαίρεση του πεύκου που βρίσκεται πίσω από το ιερό του ναού στην πλατεία του Ευαγγελιστή Λουκά .
4. Αφαίρεση τριών πεύκων που βρίσκονται στην δεξιά πλευρά του χώρου που στεγάζεται το Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ( Πέτρινα).
5. Αφαίρεση έξι πεύκων που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, ενός ευκαλύπτου στην γωνία του προαύλιου χώρου καθώς και ενός δέντρου που βρίσκεται δεξιά της εισόδου του σταθμού.
6. Αφαίρεση πέντε πεύκων που βρίσκονται στην πλατεία Αγ. Νικολάου και αφαίρεση του ξερού κορμού του φοίνικα στην ίδια πλατεία .
7. Αφαίρεση των δύο πεύκων που βρίσκονται στην είσοδο του προαύλιου χώρου του Λυκείου Ορχομενού καθώς και της ακακίας που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του σχολικού κτιρίου. Επίσης αφαίρεση τριών δέντρων λεύκας που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του σχολικού κτιρίου.
10355807_1540305329567272_7709296221338864563_n8. Αφαίρεση τριών ξερών δέντρων λεύκας που βρίσκονται επί της Γυμναστηρίου στο ύψος του Λυκείου και 2 του Δημοτικού σχολείου και μίας λεύκας που βρίσκεται απέναντι από τον χώρο του γηπέδου.
9. Αφαίρεση δέντρου λεύκας που βρίσκεται στην δεξιά γωνία της περίφραξης του προαύλιου χώρου του 1ου Γυμνασίου.
10. Αφαίρεση ενός δέντρου στην πλατεία Συνοικισμού.
11. Αφαίρεση δύο δέντρων λεύκας στην εκκλησία της Αγ. Μαρίνας.
12. Αφαίρεση ενός κυπαρισσιού, στη εκκλησία του Αγ. Ιωάννη.
13. Αφαίρεση μιας ιτιάς, στην εκκλησία της Αγ. Τριάδας.
14. Αφαίρεση ξερών δέντρων από την Δραγατσούλα.
15. Αφαίρεση κορμού φοίνικα από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας Σκριπούς .
14621_1540306059567199_2610800440024085194_nΑφαίρεση δύο ευκαλύπτων και ενός κυπαρισσιού (μπροστά από τα κελιά) , και δύο που βρίσκονται στην σκάλα προς τα κελιά.
Σε χώρο που είναι δεξιά της Παναγίας υπάρχουν αρκετά κωνοφόρα δέντρα ανάμεσα των οποίων και αρκετά γερασμένα , προτείνεται η αφαίρεση πέντε δέντρων με πρόταση να αντικατασταθούν ισάριθμα έτσι ώστε να μην χαθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του.

Επίσης στον μπροστινό προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας υπάρχουν πεύκα πολλών ετών (δύο από αυτά γέρνουν χαρακτηριστικά , το ένα λιγότερο του άλλου ).Ο συγκεκριμένος όμως χώρος είναι ιδιαίτερος , κοντά σε ένα αρχαίο θέατρο και για αυτό θα πρότεινα να επανεξεταστεί όλος ο προαύλιος χώρος της ¨Παναγίας έτσι ώστε να γίνουν επεμβάσεις που δεν θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του χώρου.»

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

Μέλος του
asopichos-sterea-ellada-media-member-logo
Made with ❤️ by Quadraweb
menu-circle